"Бременна ли съм?" - тема за бързи въпроси и отговори 59

• 46 515
  • 853
  •   1
Отговори
# 660
  • София
Сметни си най-дългия цъкъл и си направи тест тогава.

# 661
Отново аз. Преди около 20 дни писах,може и повече да са били.
Последна менструация беше на 06.12.22 и до днес цикъл си няма.
Броя на тестовете за бременност си растат всичките са отрицателни.
На 13.01.23 (3 ден от закъснението) бях на преглед. АГ каза, че всичко е наред и не вижда причина за забавянето на МЦ.
Цикъла ми е 34 дни, ову ми е около 19 ден. Споделих и тя ме посъветва след 10 дни да направя още един тест за да не би да сме пропуснали нещо.
Предписаха ми дуфастон за предизвикване но се разбрах с нея ако ме дойде до 10 от прегледа и тогава да започна, тя каза, че няма проблем, щом искам сама да си дойде и да не я предизвиквам. Днес 27.01 със 17 дни закъснение. От 5 дена съм на дуфастон вече и страшно много ме болят яйчниците, но все още нямам никакви симптоми, гърдите ми все още са като истискани. И за миг не са ме боляли от последната менструация. Не знам какво да мисля. В Германия съм, кръвен тест става само чрез записан час при генеколог и той назначава а в момента няма свободен АГ чак след месеци.
(бях на доктор в България).
Четох, че има овулация, дори и да няма менструация и ако не настъпи бременност чак тогава идва, отделно четох пък, че Дуфастона "затапва овулацията". Пък в друга тема, четох, че назначава ли Дуфастона за задържане при евентуално забременяване. Знаете ли случай в който е имало бременност и тестове не са отчитали първия месец, та дори и втория. Психясвам ама си виждам втората черта на тестовете, може и изпарителна да е, ММ не ги вижда ама той казва нали вие жените виждате повече цветове и аз като се надуя, че не ги вижда.. Наистина е голямо мъчение. Все пак имам още 5 дни прием на дуфастон и ще си чакам МЦ,но ех тази неидваща бременност 😪

# 662
  • USA
Имаш закъснение защото приемаш дугастон...докато си покачваш нивата на прогестерон няма да има цикъл.Когато го спреш ако няма бременост ще настъпи до 10 дена, обикновено около 5 ден след спиране идва.

# 663
Имаш закъснение защото приемаш дугастон...докато си покачваш нивата на прогестерон няма да има цикъл.Когато го спреш ако няма бременост ще настъпи до 10 дена, обикновено около 5 ден след спиране идва.
Имам закъснение от преди да приема дуфастон, на десети ден закъснение го започнах, но изглежда с приема му го бавя още

# 664
На 13.01.23 (3 ден от закъснението) бях на преглед. АГ каза, че всичко е наред и не вижда причина за забавянето на МЦ.
Цикъла ми е 34 дни, ову ми е около 19 ден. Споделих и тя ме посъветва след 10 дни да направя още един тест за да не би да сме пропуснали нещо.
Предписаха ми дуфастон за предизвикване но се разбрах с нея ако ме дойде до 10 от прегледа и тогава да започна, тя каза, че няма проблем, щом искам сама да си дойде и да не я предизвиквам. Днес 27.01 със 17 дни закъснение. От 5 дена съм на дуфастон вече и страшно много ме болят яйчниците, но все още нямам никакви симптоми, гърдите ми все още са като истискани. И за миг не са ме боляли от последната менструация. Не знам какво да мисля. В Германия съм, кръвен тест става само чрез записан час при генеколог и той назначава а в момента няма свободен АГ чак след месеци.
Четох, че има овулация, дори и да няма менструация и ако не настъпи бременност чак тогава идва, отделно четох пък, че Дуфастона "затапва овулацията". Пък в друга тема, четох, че назначава ли Дуфастона за задържане при евентуално забременяване. Знаете ли случай в който е имало бременност и тестове не са отчитали първия месец, та дори и втория. Психясвам ама си виждам втората черта на тестовете, може и изпарителна да е, ММ не ги вижда ама той казва нали вие жените виждате повече цветове и аз като се надуя, че не ги вижда.. Наистина е голямо мъчение. Все пак имам още 5 дни прием на дуфастон и ще си чакам МЦ,но ех тази неидваща бременност 😪

Запазете час на частно. Със сигурност ще има свободен АГ който да ви прегледа и да установи какво се случва , дали е бременност или има друга причина. Със сигурност ще е по скъп прегледа но си заслужава. Ако бях на вас до сега 100 пъти да съм отишла на частно . И аз съм в чужбина. Знам какво е с прегледите и колко много време се чака. За първи преглед чаках 3 месеца, но до тогава ходих 2 или 3 пъти на частно . Пожелавам ти успех и дано е едно прекрасно пухкаво бебче 😊😊🙏

# 665

Запазете час на частно. Със сигурност ще има свободен АГ който да ви прегледа и да установи какво се случва , дали е бременност или има друга причина. Със сигурност ще е по скъп прегледа но си заслужава. Ако бях на вас до сега 100 пъти да съм отишла на частно . И аз съм в чужбина. Знам какво е с прегледите и колко много време се чака. За първи преглед чаках 3 месеца, но до тогава ходих 2 или 3 пъти на частно . Пожелавам ти успех и дано е едно прекрасно пухкаво бебче 😊😊🙏
Благодаря и аз се надявам да е това.
Говорих с позната, която ще звъни на центрове, за да види къде могат да ме приемат, защото аз езика не го л знам.
Но вс епак ако някоя от вас е чувала, за бременност с отрицателни тестове повече от 10 дни закъснение. 😊

# 666
  • София
Но вс епак ако някоя от вас е чувала, за бременност с отрицателни тестове повече от 10 дни закъснение. 😊

Надали причината е бременност, освен ако не е много късна овулация и зачеването не се е случило през последните дни.

# 667

Надали причината е бременност, освен ако не е много късна овулация и зачеването не се е случило през последните дни.
предполагам, че е била около Коледа. По принцип я засича на 19, но последните два месеца я засякох чак на 24 ден от последната менструация. През декември не я засичала обаче и от там идва цялото ми лутане. Рано ли е късно ли е.
След ноември, в който бях убедена, че се е случило и видях отрицателен тест си казах, че повече няма да въвеждам нищо в тоя пуст календар и каквото стане. Ама сега тази ситуация...
Също исках да попитам ако дуфастона потиска ову да не очаквам сега да съм във фертилни дни.
Четох, че въпреки липса на менструация, овулацията се осъществява. Но както казах от 5 дена пия дуфастона а сега тези дни трябва да е овулацията. Цикъла трябваше да е на 06.01

Последна редакция: пт, 27 яну 2023, 16:59 от Geriichka

# 668
Здравейте! 😊 Остават ми два дни до датата, но реших да ползвам тест за бременност от тези в кутийките за овулация, който отчита до 10 miu/ml.От овулацията ми, потвърдена чрез гинекологичен преглед са изминали 12 дни. Какво мислите?

# 669
Геричка , на 14 ден след овулацията би трябвало да имате положителен резултат или цикъл .
Има няколко варианта , може да е била много късна овулация , може и с приема на Дуфастон да е подтисната .
Ако мерите БТ , може да придобиете представа в коя фаза от цикъла сте .

Ели , малко ми сивее чертичката , но може да е от снимката .

# 670
  • София
Геричка, при прием на Дуфастона не може да има овулация.
От Дуфастона се повишава прогестеронът, съответно и температурата, затова тя не е показател.
Ако овулация е имало около Коледа, от първите дни на януари щеше да имаш положителен тест.
Вероятно е задържан фоликул. След спиране на Дуфастона ще ти дойде около седмица по-късно (между 3 и 10 дни след спирането).

Ели, на мен също ми сивее. Ако след 2 дни не ти дойде, направи още един.

# 671
По принцип е за втора фаза , тоест след овулация , но в случая както казва Фивър , от дуфастона е много вероятно да не е показателна , което аз не съобразих . Би била показателна , ако си я мерила преди приема му .
Дано бързо се реши ситуацията и скорошен успех !

# 672
Эдравеите  иэвинявам се ако не е правилната тема имам едни лекарства эа планиране на бременност преди няколко месеца бях при гинеколога си и тои ми предписа теэи лекарства аэ почнах да ги пия и след няколко седмици раэбрах че съм бременна но эа жалост беше химична бременност та въпросът ми е дали да почна да ги пия отново благодария ви ❤ ето това са лекаствата

Последна редакция: пт, 27 яну 2023, 23:47 от Xristina xristova

# 673
Фолиевата киселина е витамин, не лекарство. Желателно е поне 3 месеца, преди бременност да се пие. Пийте си я спокойно. Няма да навреди по никакъв начин.

# 674
Здравейте! 😊 Остават ми два дни до датата, но реших да ползвам тест за бременност от тези в кутийките за овулация, който отчита до 10 miu/ml.От овулацията ми, потвърдена чрез гинекологичен преглед са изминали 12 дни. Какво мислите?

Аз виждам бледа чертичка. Според мен е положителен. Повторете отново теста за да сте сигурна. Успех 🍀🍀😊😊

Общи условия

Активация на акаунт