"Бременна ли съм?" - тема за бързи въпроси и отговори 59

• 46 427
  • 853
  •   1
Отговори
# 750
Здравейте дами! В петък се видях с гинеколог, направи вагинален ехограф и каза ,че вижда плоден сак ,на правилното място е според него съм в 5, 6 г.седмица . Проблема е че имам силни болки ниско долу, все едно ще ми идва ,на моменти са доста силни. Попитах го, но не ми даде категоричен отговор, каза ми да търпя и ако са много силни да пия бусколизин. Пия нош па ,защото понякога много ме боли. Първа бременност ми е все пак и се притеснявам. Та се питам, това нормално ли е ? След 2 седмици трябва да ида пак. Изписа ми само фолиева киселина

Не е нормално да имате такива силни болки. Ако са леки предменструални или чувство за разпъване, боцкане в матката да, но не и силни болки или кървене. Отидете някъде за второ мнение.

# 751
Здравейте дами! В петък се видях с гинеколог, направи вагинален ехограф и каза ,че вижда плоден сак ,на правилното място е според него съм в 5, 6 г.седмица . Проблема е че имам силни болки ниско долу, все едно ще ми идва ,на моменти са доста силни. Попитах го, но не ми даде категоричен отговор, каза ми да търпя и ако са много силни да пия бусколизин. Пия нош па ,защото понякога много ме боли. Първа бременност ми е все пак и се притеснявам. Та се питам, това нормално ли е ? След 2 седмици трябва да ида пак. Изписа ми само фолиева киселина

Не е нормално да имате такива силни болки. Ако са леки предменструални или чувство за разпъване, боцкане в матката да, но не и силни болки или кървене. Отидете някъде за второ мнение.

Кървене нямам . По скоро са спазми като по време на цикъл, не са много продължителни понякога след 5 минути минава, друг път са малко по дълги. Сякаш нещо отвътре се свива и понякога имам изтръпвване на бедрата . Не са постоянни, проявяват се на няколко часа.

# 752

Аз бях така с първата бременност.  Таблетки  магнерич си вземете. Ще помогнат за отпускане на мускулите там. Матката се разширява и на моменти може да е много болезнено. Но шпа и бускулизин помагат за болката, но до там.

# 753

Аз бях така с първата бременност.  Таблетки  магнерич си вземете. Ще помогнат за отпускане на мускулите там. Матката се разширява и на моменти може да е много болезнено. Но шпа и бускулизин помагат за болката, но до там.
Преди да рзбера ,че съм бременна пиех магнезий всяка вечер преди лягане, но след като разбрах го спрях.На прегледа забравих да попитам доктора дали мога да продължа , все пак всичко се отразява на плода

# 754
  • София
Магнезият е един от ключовите елементи за здрава бременност и за предпазване от контракции.

# 755

Преди да рзбера ,че съм бременна пиех магнезий всяка вечер преди лягане, но след като разбрах го спрях.На прегледа забравих да попитам доктора дали мога да продължа , все пак всичко се отразява на плода

Можеш да пиеш магнезий, аз съм питала и АГ и Хематолога ми. Единственото нещо, е че ако пиеш желязо трябва да има два часа разлика между приемите. И аз като теб си приемах магнезий от преди забременяването.

Момичета искам да ви споделя откритието си. А именно то, ми дава шанса да мириша риба без да ми се повръща. Много беше зле положението. Днес реших да си направя смути с вода, лимонов сок, сушен джинджифил, един банан и 4 сушени годжи бери. Водата беше около 400 мл. Изпих си го, не го повърнах и не ми се повръща. Пробвайте... на мен ми помогна. Ключовото е лимоновият сок и суленият джинджифил - другото може да го промените. Сигурна съм, че ако сложите мляко вместо вода ще е по - вкусно, но аз не обичам мляко.

# 756
Здравейте мили дами какво мислите? Има ли вероятност да е втора бледа черта това? На живо бих казала, че се вижда по-добре, но с това разполагам.. 🤷🏻♀ може и да е изцяло плод на въображението ми, но ето че и аз стигнах до тук да си представям чертички.. Разумът ми казва, че би трябвало да не се питам подобни въпроси, ако наистина е черта, но все пак не ме свърта на едно място😅

на мен от сутринта ми се привиждат черти, които търся под лупа Joy
 Но тук според мен има нещо кото сянка, дано е чертичка!
Успех! Heart

Благодаря ти за отговора! 🫶🏼
Погледнах и твоята снимка, за съжаление не долавям чертичка, но това изобщо не означава нищо, може би просто е твърде рано. Много добре те разбирам и силно ти пожелавам съвсем скоро да видиш своята втора черта! ❤

# 757

Магнезий се пие през цялата бременност и чак в началото на 8м се спира защото вече трябва да се усещат контракциите и да ги има изобщо. На мен не ми е известно да има забранен витамин,през бременността.  Освен магнезий е хубаво да се видят и нивата на В12 и вит. Д. Ако има недостиг да се се вземат мерки защото при недостиг се стига до проблеми...

# 758
Привет! Трети ден след овулация съм в периода на т.нар. двуседмично чакане за позитивен тест за бременност, усещам, че се разболявам обаче. Имам Упсарин вкъщи, гледам по листовка, че след 6я месец е забранен. Има ли опасност да попречи на евентуална имплантация, ако пия? П.С. Назначен ми е по принцип аспирин протект, тъй като съм с тромбофилия и спастична матка.
Упсарин и аспирин е едно и също.

# 759
Здравейте момичета
И аз като много от вас съм нетърпелива да си направя тест. Последната М. беше на 14.01., като цикала ми е 28 дни, понякога 30, със СПКЯ съм, но това не е проблем за овулация и забременяване. Водих се по симптомите на тялото си, специално за ЦС. Овулацията ми през последните години, не всеки месец, но я усещам с леки болки в яйчниците. Бебе правихме през фертилния период според симптомите ми и тестове за овулация. След овулацията обаче
Имам пмс, който започна 10 дена преди датата на цикъла ми 10.02. - толкова рано болки не съм имала. Болки в кръста също. Притесняват ме тези болки, които са периодични, не всеки ден и не постоянно. Така боли, че си мисля всеки момент ще ми дойде ( по принцип ме наболява и в рамките на няколко часа ми идва).

Последна редакция: нд, 05 фев 2023, 22:20 от Diditooto

# 760
  • София
Здравейте мили дами какво мислите? Има ли вероятност да е втора бледа черта това? На живо бих казала, че се вижда по-добре, но с това разполагам.. 🤷🏻♀ може и да е изцяло плод на въображението ми, но ето че и аз стигнах до тук да си представям чертички.. Разумът ми казва, че би трябвало да не се питам подобни въпроси, ако наистина е черта, но все пак не ме свърта на едно място😅

Положителният тест за овулация беше на 22ри Януари, тоест се предполага, че на 23ти е била овулацията. Цикълът ми е между 25-28 дни, последните 4 месеца е винаги 25дни. 
Днес е 27-ми ден от цикъла. Според календара трябва да ми дойде днес или утре. Казвам така, защото ползвам 2 приложения..

Тестът от снимката е Clear test.
Имам и още един sure check,  който обаче мисля да направя утре, ако все още не ми идва.

Благодаря Ви предварително!!
отрицателен

# 761
Здравейте мами, знам че темата не е за тук но не успях да намеря такава.. извинете ме 🥺🥺🥺 на 25 декември разбрах, че съм бременна и на 10 януари прокървях, кървях обилно до 17.01. и падна един голям съсирек от мен. Някак си знаех че съм изгубила бебето , гърдите спряха да ме болят. Но от онзи ден съм с ужасни болки в корема и повръщане... В Германия съм и все още нямам регистрация, но вчера с много силни болки ме прегледаха по спешност с ехограф и видяха нещо в корема ми... Лекаря направи снимки но ги задържа и каза че не знае какво е това и ми даде бележка за гинеколог... Още ме боли страшно много корема не мога да се изправям от леглото и много ме е страх🥺🥺😢 нямам регистрация за гинеколог и не знам дали ще ме приемат ... Моля някоя мама ако се е сблъсквала с подобна ситуация, нека ми даде съвет🥺 много се извинявам за дългия пост😢😢🥺🥺 забравих да спомена, че все още нямам менструация....

# 762
Ако си с боли, са длъжни да те прегледат. Настоявай.

# 763
Звучи много кофти , не обясниха ли какво предполагат , че са видели , някаква друга информация ? Не издават ли нещо като амбулаторен лист ? Не съм живяла в чужбина , но когато прочета подобен пост съм много учудена как се допускат такива ситуации в толкова развити държави 🤦♀
Пиете ли нещо за болките , и според вас са вид менструални , или чревни ?
Според мен има вероятност да не сте изчистила добре и от там да идва проблема .
Иначе се надявам да се окаже , че бременността като по чудо се е задържала .

# 764
Отказват да ме лекуват и преглеждат...
Междудругото си направих тест преди 3 дни и беше с 2 ярки черти,но и да се е задържала, след толкова много лекарства които изпих , малко се съмнявам🥺🥺🥺 и да, дадоха ми такъв лист, но не мога да го разчета...

Общи условия

Активация на акаунт