Държавна работа или ИТ

• 2 585
  • 23
  •   1
Отговори
Здравейте !
В момента съм на държавна работа в администрацията. Колегите са добре, работата не е прекалено много и натоварваща, заплащането бива. Въпроса е че от доста време ми се иска да започна да се занимавам и уча за програмист. Обмислям да напусна и да карам курсове, но наистина се чудя дали си струва. Просто и тази работа не е лоша и ще я загубя. Искам да се занимавам с ИТ понеже започнах да харесвам инженерните професии и сякаш искам да създавам нещо. За мен много голямо предимство е дистанционната работа. Също и имам пари да се издържам, докато карам курсовете, но и с тази инфлация и криза не знам какво ще стане и да не би да не стигнат.
Вие как бихте постъпили и какво мислите по въпроса ?

Последна редакция: ср, 19 окт 2022, 09:54 от App7

# 1
  • София
Ще запиша курсове и ще съвместявам, докато добия яснота бива ли ме и искам ли да работя това нещо.

# 2
Бих си работила работата, която имам и бих карала курсовете за преквалификация. Не е невъзможно да се съвместява.

# 3
Бих си работила работата, която имам и бих карала курсовете за преквалификация. Не е невъзможно да се съвместява.

Ами не знам и аз. По групите пишат трябвало доста часове да се отделя. И затова не знам колко ще науча, но ..

# 4
ИТ, иначе оставаш цял живот, пазейки си държавната работа.

# 5
ИТ, иначе оставаш цял живот, пазейки си държавната работа.

Това също е една от причините.

# 6

Ами не знам и аз. По групите пишат трябвало доста часове да се отделя. И затова не знам колко ще науча, но ..

Те пишат, ама въпросът е ти какво можеш да си позволиш. Някои имат възможност да не ходят на работа и да учат. То така си е перфектно, но не всеки може да напусне работа и да живее спокойно. Аз карах курс в Софтуни по друго, но е хубаво, че лекциите са онлайн и можеш да гледаш записа в удобно време. Доста са гъвкави в това отношение. Като цяло всяко нещо, което правиш сериозно изисква време и усилие.

# 7

Те пишат, ама въпросът е ти какво можеш да си позволиш. Някои имат възможност да не ходят на работа и да учат. То така си е перфектно, но не всеки може да напусне работа и да живее спокойно. Аз карах курс в Софтуни по друго, но е хубаво, че лекциите са онлайн и можеш да гледаш записа в удобно време. Доста са гъвкави в това отношение. Като цяло всяко нещо, което правиш сериозно изисква време и усилие.

Може ли да попитам ти работеше ли докато кара курса и по точно кой курс ?
Колко часа отделя за курса и за учене

# 8

Може ли да попитам ти работеше ли докато кара курса и по точно кой курс ?
Колко часа отделя за курса и за учене

Карах дигигален маркетинг. Със сигурност програмирането ще изисква повече врмее, но аз работех на пълен работен ден, тогава бях на нова работа, ходех в офис и доста се раздавах там. Учех вечер и уикендите.

В момента карам редовна магистратура в СУ, пак вечер и уикендите. Работя на пълен работен ден. Върнаха ни в университета и почти всяка вечер ходя присъствено. Уикендите имам лекции от 9-17. И не е просто някаква си магистратурка там, защото за мен е важна и се старая доста. Преподавателите са изискващи и въпреки това смятам, че се справям. Магистратурата е в друго професионално направление и за мен е нещо изцяло ново.

Със сигурност Софтуни е по-приятно от гледна точка на гъвкавостта и това, че е онлайн.

# 9
Можеш да започнеш курсовете, докато работиш. След известно време ще прецениш това ли е твоето нещо, ако да, да напуснеш и да наблегнеш на обучението.
Да рискуваш и да се окаже, че не ти харесва или не ти се отдава за мен не е добра идея.

# 10
От всяко дърво свирка не става. Независимо какво твърдят по академиите. Не се хвърляй с главата напред докато не се увериш, че се справяш и те мотивира това с което мислиш да се захванеш (че ИТ е много общ термин).

Иначе точно в началото на очертаваща се като тежка зима и при заформяща се голяма рецесия да напуснеш работа за да гониш абстрактни идеи е лошо хрумване.

Последна редакция: ср, 19 окт 2022, 19:57 от bboiko

# 11
От всяко дърво свирка не става. Независимо какво твърдят по академиите. Не се хвърляй с главата напред докато не се увериш, че се справяш и те мотивира това с което мислиш да се захванеш (че ИТ е много общ термин).

Иначе точно в началото на очертаваща се като тежка зима и при загормяща се голяма рецесия да напуснеш работа за да гониш абстрактни идеи е лошо хрумване.

Frontend. Това ме притеснява рецесията и може да има безработица или инфлация и парите да не стигнат

# 12
Според мен работи и запиши курса успоредно. Аз също съм на държавна работа и съм си харесала едик курс за преквалификация и мисля да ги съчетавам..

# 13
От цялата пропаганда в последните десетина години всички си мислят, че изкарват едно-две ИТ курсчета и изведнъж почват да правят големите пари, ама реално не става така. Та правете си сметката по-внимателно и по-реалистично.

# 14
От цялата пропаганда в последните десетина години всички си мислят, че изкарват едно-две ИТ курсчета и изведнъж почват да правят големите пари, ама реално не става така. Та правете си сметката по-внимателно и по-реалистично.

Искам с курс да започна работя някъде, а после ще се уча.
Един курс е 2 г. все пак. В университет се учи 4 г

Общи условия

Активация на акаунт