Модни консултации (Октомври, 2022) - 70

• 63 226
  • 735
  •   1
Отговори
# 705
Момичета, а на такава рокля дали бихте сложили бижута и какви? А чорапогащникът какъв цвят? Rolling Eyes

# 706
  • София
Дайте идея от къде в София мога да купя утре /физически магазин/ лъскав/празничен топ в цвят различен от черен и размер различен от ХС 😠. Днес минах през мол Сердика, както и няколко квартални “бутика”…. Мне. Има неща с пайети, по-лъскви които са 1 педя дълги ако са топ и 3 педи ако са рокля 😂😂😂. Даже и роклите от 3 педи са с гол гръб. За фирмено неглиже парти. Мислех кожен панталон да обуя /не клин/, матова кожа, висока талия и топ, който ще даде цвят, но все се надявах да мога да си купя не тесен и не къс … Нямам време да поръчвам 🤷♀
Такова нещо си представям, може и без ръкав

# 707
Витаминче, на тази рокля бих сложила нежни, дълги сребърни обеци, фини черни чорапогащи и велурени обувки в цвят.

# 708
  • София
Дами, знаете ли откъде мога да си поръчам чоропогащник с кашмир? По моловете в моя град, не открих.

Намерих това:

https://www.astratex.bg/chorapogasshnik-philippe-matignon-hiver-150-den/

# 709
Момичета, а на такава рокля дали бихте сложили бижута и какви? А чорапогащникът какъв цвят? Rolling Eyes
Скрит текст:

[/spoiler]
Чорапогащиник - какъвто и на снимката-телесен; бижута: гривна, малки обеци, в никакъв случай колиета-има някакви лъскави елементи по деколтето, с които ще стане твърде много.

# 710
  • София
Дайте идея от къде в София мога да купя утре /физически магазин/ лъскав/празничен топ в цвят различен от черен и размер различен от ХС 😠. Днес минах през мол Сердика, както и няколко квартални “бутика”…. Мне. Има неща с пайети, по-лъскви които са 1 педя дълги ако са топ и 3 педи ако са рокля 😂😂😂. Даже и роклите от 3 педи са с гол гръб. За фирмено неглиже парти. Мислех кожен панталон да обуя /не клин/, матова кожа, висока талия и топ, който ще даде цвят, но все се надявах да мога да си купя не тесен и не къс … Нямам време да поръчвам 🤷♀
Такова нещо си представям, може и без ръкав
Скрит текст:

Aко намериш - свиркай. Страшни парцали са по магазините, с несъразмерни кройки и нискокачествени платове.

# 711
Прави ми впечатление,че масово препоръчвате телесен чорапогащник за вечерна рокля, което си е модно престъпление в повечето случаи. Първо, трябва да вземете предвид, че телесния чорапогащник трябва да стои максимално естествено. Такъв чорапогащник по никакъв начин няма да скрие дори малки недостатъци по краката. Освен това трябва да е същата тоналност като кожата, което е много трудно и не бива да лъщи (почти няма такъв на пазара). За разлика от него, черния , тънък чорапогащник визуално прави краката да изглеждат по- слаби, скрива почти всички недостатъци и изглежда много по-стилно, особено когато говорим за вечерна рокля . Ако все пак искате максимално естествен вид можете да пробвате тъмно сив (графит) , който стои като изключително фин черен.
Скрит текст:

Последна редакция: нд, 11 дек 2022, 12:45 от Sissy

# 712
Аз до сега поне се ръководех от "правилото", че
1) Ако роклята има ръкави, то се слага тъмен чорапогащник;
2) Ако роклята е с презрамки или голи рамене, то - телесен чорапогащник;

+ 3) Ако роклята е в твърде светъл/ярък цвят,  който навява асоциации за лятна рокля, пак светъл чорапогащник.

# 713
Този графит на някой ярък цвят рокля въобще няма да седи, както и на показаната по-горе червена.
Телесния чорапогащик е неутрален, докато всеки друг цвят вкарва още нещо, с което да се съобразяваш.

Пък и приемам,е съфорумките са с крака, които няма какво да крият и прикриват щом са избрали рокли.
Акцентираш там където искаш да се гледа, с чорапи в цвят определено повече ще се гледа откритата част на крака, а и по-видими  недостатъци няма фин чорап, който ще прикрие.

# 714
  • Бургас
На мен така по интернет  и на парче ми е трудно да преценя.Слагам роклята и почвам докато ми хареса, стремя се да имам всякакви чорапогащници за да не ми се налага да бягам до магазина спешно, но ако нямам оставям си време да намеря.

И според мен телесния чорапогащник ако е  с подходящ нюанс е универсален.

Специално роклята на Витаминчето би могла и с по-светъл и по-тъмен в сиво-черната гама стига да е съчетано добре с останалата част от тоалета, да подхожда на натюрела и цялостната гледка да е хармонична.

# 715
За цвета на чорап-ците може да се приеме най- общо, че цвета се съчетава или с цвета на роклята или с цвета на обувките. При по- тъмни от горната част обувки,  телесен цвят също е вариант. Подкрепям мнението на Sissy, телесният цвят трябва да съответства на цвета на кожата, като при много бяла, светла кожа по- подходящ ще бъде графит- сив цвят.

# 716
Никога не нося телесен чорапогащик, защото не ми харесва разминаването между цвета на ръцете ми /светли и с много жълт подтон/ с това на чорапогащика.
Винаги черен като вида на роклята определя плътността му. Нося от 8 ден до 80 ден. 🙂

# 717
Как ги носите тези черни чорапогащи с цветни обувки различни от черно.

# 718
  • Somewhere far away
Всичко е възможно. за мен  въпроса не е "как" , а "харесва ли ми, бих ли го носила".

Иначе примери за черен чорапогащник с цветни обувки в нета колкото искаш.

# 719
Цветните обувки с панталон или когато времето не е за чорапогащик. 🙂🙂

Общи условия

Активация на акаунт