Гола чутуро

• 67 918
  • 1 703
  •   1
Отговори
# 1 500
Прочели, непрочели бързат да напишат какво иска и не иска. Че Мария се е примирила, примирила се е с съдбата си. Ама пък и думи да и слагаме в устата е грозно. След като неможеш да си полезен, нужно ли е да завъртиш интрига и още повече да я нападнат. Дадоха се съвети, насоки от тук нататък ако иска ще си помогне, ако не догодина ще я четем пак- неин избор.

# 1 501
Някои хора, макар и добронамерени, имат нереалистични очаквания. Те не разбират характера и проблема на Мария, защото са различен тип. Да, силни и оцеляващи са, но има и друг тип хора - по-слаби, по-инертни, без особено самочувствие. Вторите трудно се справят с живота. Първите си мислят "Как аз мога, защо тя да не може?", вторите "Те как могат, защо аз не мога?"

# 1 502
Затова трябва да сме емпати. На принципа съм ,ако не мога да помогна поне да не хейтя.

# 1 503
  • Столичанин ама не в повече :D
Не коментирам постовете за пари или материална помощ. Не съм искала и не мисля да се извинявам или срамувам за нещо, което не съм правила.

Невена, болките в краката и ръцете обаче не минават нито с витамин Б, нито с магнезий...
Но така или иначе с биологично лечение/ Имуран не съм съгласна.

Искам да те попитам какво мислиш и ползваш ли сераза и други ензими бромелаин или нещо такова?
С тях имало някаква вероятност да намалеят възпалителните процеси?
От ананас как се чувстваш, той е богат на бромелаин. Simple Smile

# 1 504
  • Paris, France
Невена, болките в краката и ръцете обаче не минават нито с витамин Б, нито с магнезий...
Но така или иначе с биологично лечение/ Имуран не съм съгласна.

Искам да те попитам какво мислиш и ползваш ли сераза и други ензими бромелаин или нещо такова?
С тях имало някаква вероятност да намалеят възпалителните процеси?

За поне десети път - вероятно не усвояваш някои витамини както трябва. Може да има генетична причина. В витамините трябва да са коензимирани. Ко-ен-зи-ми-ра-ни. Не обикновените. Няма да си чупя пръстите да ти ги пиша пак. Ако не можеш да отметилираш правилно, поради MTHFR мутация, примерно, трябват други форми. Може и да трябва инжекция. Дълъг недостиг на Б12 поврежда нервите непоправимо. Ако имаш MTHFR мутация, обик воените форми като фолиева киселина, цианокобаламин и пиридоксин даже ще те разболеят. Затова докато не си знаеш генетиката е добре да пиеш коензимирани. 

Болки в ставите докато КЗ ти скача над 5 и седи висока перманентно ще си имаш, какъвто и колаген да пиеш. Витамин С не влиза в клетките по същия начин, по който това, дето ти пишем не ти влиза в чутурата, ли беше? 🌞🥳🤩. Трябва да се задържиш дълго с ниска КЗ и да отслабнеш.

Всичките ти нерви са притискани от възпалена сланина. Писа, че си била 38 кила. Всичко отгоре е ненужна сланина. Хайде, кило мускул да си качила, но повече не. Като отслабнеш, всичко ще тръгне само по местата си. Дотогава Не.

Писах ти преди години за ензимите. Да, естествено, че серапептаза, натокиназа, бромелаин, папаин, липаза, протеази, амилаза и всякакви ензими много помагат. С възрастта произвеждаме по-малко ензими, а и твоят панкреас е изморен. Помагат. Sharky беше пила бромелаин, аз съм пила серапептаза. За да помогнат, трябва да са в огромни количества  да се пият редовно, което значи мангизи. Има специална тема за ензими, Пинко я беше започнал, има в нея дозите. Ензимите разграждат обвивки на бактерии, пречат на гъби. Струват пари, Мария и затова е добре първо да оправиш финансите.

Приоритетите ти са витамини и минерали, понеже не можеш да се храниш пълноценно, хранене, отслабване, движение. КЗ е паднала, което е много добре.

От ананас как се чувстваш, той е богат на бромелаин. Simple Smile

Зле се чувства и има разстройство. Плодове и фибри засега не може да яде.

Аз затова те питах, Мария, счетоводството как е и как вървят нещата с работата. За ензими можеш да мислиш напролет. Сега приоритетите са ти витамини, хранене, КЗ, СV, подаване за общинско жилище, работа. До нова година е това.

Прати ли CV-то на JennyBG? За този уикенд това ти е важното, защото без добро CV няма да намериш работа.

Хайде, чакаме JennyBG с добри новини.

# 1 505
Е, тя вероятно е изследвала MTHFR най малкото да види колко и каква фолиева да пие по време на бременост.

# 1 506
  • Бургас
jerami,донякъде понасям ананас.
В ремисия.

И преди да напълнея,пак имаше доста възпалителни и автоимунни процеси в организма.
Нормално си бях около 50.
След една от операциите бях 38 кг и направо бях кошмарна гледка.
Е, тя вероятно е изследвала MTHFR най малкото да види колко и каква фолиева да пие по време на бременост.
Не съм.
Никой никога не ме е насочвал към такова изследване и лечение.
По време на бременността само ми казаха ако искам да пия фолиева киселина и аз не пих.

Инжекции с витамин Ц аз съм карала предишната лична лекарка да ми изписва, тя казваше, че според нея не е нужно.
Една ендо изписа витамин B ( Милгамма) на инжекции, но в тях има лидокаин.
На кожни проби винаги правя реакция към него ( зъболекарите като чуят, отказват да се занимават с мен).
Пих тогава Милгамма, но тя твърдеше, че така нищо не правя.

Коензимирани витамини. Добре, но нямам идея къде да ги търся.

# 1 507
  • София
В допълнение за бромелаина (който някакси успя да ми “изяде” възелчета в щитовидната жлеза преди повече десет години), наскоро ми беше изписан следоперативно, за по-бързо възстановяване и отводняване (като всеки с ИР задържам вода, особено в краката).

# 1 508
Не си пила фолиева. Сладурана.

# 1 509
  • Бургас
Нямаше тогава никъде информация,
 ходех на ехограф и пусках кръвни изследвания, почти до последно нямах анемия.
Казваха ми, че всичко е ок.

Sharky*, благодаря.
Ще взема да го пробвам.

Има един свестен фармацевт, който ми обясни, че тези ензими намаляват възпалението в организма.
Лекарите дават кортикостероиди, ако те не помагат -  Имуран и биологични.
Е, и Салазопирен/Месалазин изписват на хора с моите заболявания, но аз съм алергична към салицилова киселина и в най - добрия случай ми вдигат рамене.

# 1 510
  • Paris, France

И аз не съм 🤩🤩🤩🤩🤩. Преди години не я изписаха рутинно, а и е опасна.

Мария не е изследвала MTHFR мутации и това го помня. И аз не съм 🌞.

Мария, помагат много ензимите и ядат и ендометриоза и тумори, но струват пари. Ако имаш пари, купи ги и ги пий! Щом е ясно, че не усвояваш през устата - инжекция. Има и други, без лидокаин.

Прати ли CVто на Джени?

В допълнение за бромелаина (който някакси успя да ми “изяде” възелчета в щитовидната жлеза преди повече десет години), наскоро ми беше изписан следоперативно, за по-бързо възстановяване и отводняване (като всеки с ИР задържам вода, особено в краката).

ИР не го ли оправи?

# 1 511
А спина бифида не е опасна, така ли? Защо навремето не сте пили? Стана ми интересно.

# 1 512
Sigma, преди време не изписваха фолиева киселина..

Мария, купи си шампоан Фитовал и глицеринов сапун на Рефан, по-бюджетни и добри са от кутиите.

# 1 513
  • Бургас
Dincho, на Криспа има глицеринови сапуни, които са ок за кожата.
Баща ми ползва само тях.
Дори се бръсне с такъв сапун вместо с пяна/гел.
На Рефан съм ползвала сапуните и са хубави, но последно видях малко парче за 5 и нещо и не взех.

Фитовал и шампоан, и лосион много време ползвах и никакъв ефект за косопада, но не дразни скалпа, съгласна съм.

А спина бифида не е опасна, така ли? Защо навремето не сте пили? Стана ми интересно.
Ей сега ще потърся какво е спина бифида.

Карала съм токсоплазмоза.
Правено ми е изследване точно по време на бременността, имаше голямо количество антитела от минала инфекция.

# 1 514
Аз съм родена с диагноза "спина бифида аперта". Майка ми твърди, че по време на бременността следящия я лекар дори не се е усъмнил, че може да има някакъв проблем. Тя също не се е чувствала зле. Не е и споменавала обаче да са й предписвали нещо специално като добавки или пък хранителен режим. Като цяло нормална бременност и накрая - шок. Животоспасяваща операция за мен в рамките на първите 24 часа след раждането ми, последвана от повече от месец престой в болница, през което време лекари са убеждавали родителите ми да ме оставят, защото от мен човек нямало да стане. Това преди 35 години.

Общи условия

Активация на акаунт