Гола чутуро

• 67 914
  • 1 703
  •   1
Отговори
# 1 485
Имам предвид професионална подкрепа/ помощ, не от форума. Ако няма самочувствие, ако не е имала подкрепа от семейството си, но такава, че да стане един уверен и самостоятелен човек, измъкването е трудно да се случи само със съвети от форума. Няма как да й вдъхнем увереност, вяра, да й повишим самооценката и т.н.
Има и нещо друго. Нито зъбите й ще станат за две седмици, откакто писа първия път, нито работата ще се намери веднага. Дори вредните навици няма да зареже от раз (кутиите). Все едно да кажете на пушач - "спирай цигарите!" и той да ви послуша.
Самодисциплина, воля, упоритост, целенасоченост... Ама ако не й идват отвътре тази качества как да стане?
И още нещо. Един неуверен човек, въодушевява се, праща 3-4 СВ-та и чака. И като не дойде отговор се отчайва и си казва "ето, опитах, но не стана". Това с работата е най-трудната част. 5-6 години подавах документи къде ли не, но работех само по заместване, най-вече в едно училище. А само за заварчик и сервитьорка не бях подавала документи. И всеки път се надяваш, и всеки път като не стане това те мачка. И добре, че в този момент са родителите, защото така поне не си без покрив на главата и хляб на масата.

# 1 486
И според мен проблемът е повече психически, отколкото друг. Даже ми се струва, че тя е доволна от положението си в момента, след като не предприема нищо, за да го промени.
Или пък с едното къносване на косата ако е разрешила всичките си проблеми, чудесно!
Аз все повече си мисля за Мюнхаузен. И за оня, дето се вади сам, хванат за косата си, и за оня другия...Дано да греша.

# 1 487
Аз едно не разбирам. Не, всъщност много неща не разбирам, но едно от тях е:
Как не е проблем да те види цял форум на снимка без въпросното чейне. Обаче е проблем да те види бъдещ работодател.

Без чейне и зъби, обаче с лъскави сенки и очна линия, моля ти се Grin
Аз изпитах емпатия и също коментирах, следя и темата от началото , съжалих.
Кауза пердута е положението, повече ми е жал за хората , които изписаха романи с помощ, подкрепа и съвети.
Аз виждам нещата така '' Проблем - Съвет - Решение на проблема - Оправдание '' и се въртим в порочен кръг.
С уговорката, че не съм специалист , мисля че страда от синдром на Мюнхаузен.
Препоръчвам психиатър , въпреки че съм сигурна, че няма да ме послуша.

LaCumparsita ме е изпреварила, докато пиша

# 1 488
Не знам дали е доволна от положението си или просто е навик, зона на комфорт, нещо на принципа, че е "познатото зло".
Дали има психически проблеми също не се наемам да съдя, не е моята област.
Може би просто е слаб характер.

# 1 489
  • София

Ана,  не се ядосвай, че си откликнала, или че си написала личната си история. Било ти е трудно, но съм сигурна, че на някакво ниво е било и пречистващо да споделиш всичко това. Но ако все пак не желаеш да стои тук, помоли модератор да изтрие мнението ти.

Иначе никой не очаква от Мария невероятни крачки. Просто си личи кой идва с искрено желание за промяна, и кой просто иска да събира внимание и съжаление, пиейки енергията на хора, които се инвестират в такива истории. От тази гледна точка, темата е доста поучителна - човек трябва внимателно да преценява къде да пръска усилия. Но в никакъв случай нещата не са отишли на холос. Тези, които истински искат да си помогнат, и смятам, доста такива хора прочетоха темата, ще се възползват от съветите. Много хора написаха изключително полезни неща, а Невена за пореден път ме впечатли със знанията си, евала.

# 1 490
Mama Ru, това с познатото зло и то е до някакъв предел.
Ама ако се върнеш да прочетеш първия постинг колко наистина зле е положението...извинявай, ама ще иска родната ти майка да те натика в хоспис и ти ще си седиш при нея...и на теб най-ще ти стане болно, че си нямала била гъста коса....
Значи, за да се натискаш при майка си при това положение, или намираш някаква изгода в ситуацията, въпреки грозните обиди и закани. Или..може би майка ти е права.
Просто ако родителите са такива изверги, а авторката невинна жертва на възпитанието им със всичките й болести и оплаквания, все ще намери начин да си вдигне задника от там заедно със детето си. А това момче явно достатъчно вече се е нагледало и наслушало, та чак и опити за самонараняване е имало, и чувсвто за вина и отново нищичко не е предприето. След време като си заминат старците, вероятно на детето ще бъде прехвърлена отговорността за всички злини, като се започне от хистероктомията, мине се през болните черва и сигурно пак се стигне до косата.

Мнението на Ана е изключително полезно, защото то е пример как да се постъпи и съдържа ценни съвети, които ако не за авторката, може да се окажат полезни за други хора.

# 1 491
Не вярвам на това, което Мария пише за семейството си. Не я пускали от там, не я подкрепяли, но като се прочетат повечко от постовете ѝ става ясно, че е точно обратното.

Пак да кажа - мисля, че авторката много добре си знае интереса. Просто иска още - от родителите си, от мъжете, от живота. Но без тя да влага усилия.

# 1 492
Как да няма самочувствие Мария? Дори й е много голямо. И аз почвам да мисля, че целта на темата й е било да получи някаква финансова помощ от добри съфорумки.

# 1 493
Последната седмица я чета Мария да споделя за поредната козметична кутия и плановете й какви ще си купува.

# 1 494
С кутиите като с цигарите. Не веднъж съм чувала хора да казват, че хляб няма да купят, ама цигари ще си вземат. И най-странно ми е било, когато това съм чувала от жени, които са и майки.

# 1 495
  • Бургас
Не съм искала парична помощ от никого, нито бих приела.
Кутия не виждам защо да не си купя една. При положение,че в нея има шампоан,балсам и крем. Не знам за вас, шампоан ползвам през ден.

Да, ходих за зъбите, по-сложно е положението за вадене, някои зъболекари изпитват неистов страх да сложат упойка на алергични хора, дори след тест при алерголог.
Щом ще се вади, ще трябва пак в стоматологията или и аз не знам къде вече ще се съгласят. Ако някой познава смел зъболекар, може да сподели.

Даже на интервю ходих, но работата е точно за позиция с продажби.
От позицията за обработка на данни не получих отговор.
Отказах позицията.
Както казах и преди, точно с такава позиция не успях да се справя.

Невена, пия витамини.
От витамин Ц пак ми се дразни гастрита, ще трябва да е в много ниски дози.
Другите ми понасят.
Магнезий и Милгамма пия всеки ден.
Ям повече месо и пак не става съвсем без въглехидрати.
Но пък не се е качвала даже над 6.0 кръвната захар.

Добре върви счетоводството, освен въпросната така коментирана кутия и лекарствата за месеца досега купувам единствено и само храна за всички.
За себе си не мисля да купувам друго.

И продължавам да се надявам да намеря нормална работа, абсолютно всеки ден от години следя обявите в РУО, при всяка възможност кандидатствам.
Така следя вече и обявите в jobs.

# 1 496
  • София
Ани, можеш да помолиш модераторите да изтрият постовете ти в тази тема.

Аз съм другата наивница. И пари не съм пращала.

Мария, от колцентъра с немски отговор имаш ли?

# 1 497
  • Бургас
Sharky*, изпратих автобиография.
Позицията не беше свободна, можеш да провериш.

И благодаря за помощта.
Не съм искала пари, държа да отбележа.

Последна редакция: чт, 10 ное 2022, 17:03 от mariqivanova799

# 1 498
  • Paris, France
Мария, браво за кръвната захар. Ако си сериозна и започнеш да ходиш бързо след ядене на въглехидрати, всеки път, до КЗ под 5 + още 30 минути, ще си подобриш значително ИР и ще виждаш все по-рядко КЗ над 5, няма да храниш бактерии и гъби, ще се почувстваш по-бодра. Браво! 💐 Ако гориш ВХ с движение веднага след поемане, тялото изобщо не ги регистрира, инсулинът не се вдига и КЗ не се качва. Даже може би ще почнеш да слабееш,но ще трябва и диета.

За вит С - аз също се чувствам зле сега, но това е, защото пак съм в дефицит на Б12. Почнах да пия Б витамини, но не съм редовна. Писах ти, че трябва да са коензимирани, не какви да е. Също, аскорбиновата киселина дразни. Аз я смесвам с бикарбонат, дава аскорбат и той не ми дразни стомаха. И друго важно - пиеш вит С само когато КЗ е под 5. Когато е над 5, инсулинът се занимава с глюкозата. За да влезе вит С в клетките, те трябва да са опразнени от глюкоза. Тогава инсулинът вкарва вит С.

Не е нормално за седмица да не получиш подходящи предложения за кол център. Има проблем със СV-то. Метни го на JennyBG, поне, но и на други, които ти писаха. Просто го прати, Мария! Ще ти го върнат редактирано и готово за пращане. Това е новата ти задача за този уикенд. Пращаш СVто на JennyBG. Джени ще ни пише за да ни съобщи, че ти го ередактирала и пратила обратно.

Браво, справяш се, започнала си промяната. Купуваш храната.

За зъболекар в Бургас съм пас, но за София мога да помогна. Имам предвид Стоматологичния факултет в МА.

Предлагам декември да подадеш молба за общинско жилище. Няма да ти дадат до 2-3 години, но да си подала, та да гледат 2022г като дата. Обади ли се да питаш какви документи изискват, та да ги подготвиш?

Има ли бургазлийка, която да придружи Мария физически до общината?

Хора, да оставим Мария малко и да диша! Няма как за няма и месец да реши проблеми, трупани с десетилетия. Тя не е съвсем инертна, а объркана, трудно вдява, няма активна социална среда и нормални приятели + че има болка, ниско самочувствие и живее в конфликтна среда, в която не разбират чувствата и нуждите и.

Пари, материална помощ Мария никога, от никого не е искала във форума. Подобни инсинуации са грозни, освен неверни.

Не мисля, че триене на постове и заключване на темата ще са полезни за Мария. Нека темата да върви, бавно, трудно, с месеци, години, но да видим и прочетем промяната. Има я, започнала е, но няма да върви по мед и масло. Мария има нужда от нашата помощ, но трябва да и се обяснява и напомня.

# 1 499
  • Бургас
Не коментирам постовете за пари или материална помощ. Не съм искала и не мисля да се извинявам или срамувам за нещо, което не съм правила.

Невена, болките в краката и ръцете обаче не минават нито с витамин Б, нито с магнезий...
Но така или иначе с биологично лечение/ Имуран не съм съгласна.

Искам да те попитам какво мислиш и ползваш ли сераза и други ензими бромелаин или нещо такова?
С тях имало някаква вероятност да намалеят възпалителните процеси?

Общи условия

Активация на акаунт