Будапеща - перлата на Дунав 8

• 47 282
  • 592
  •   1
Отговори
# 330
Ние само веднъж ползвахме тоалетна навън и даже там платихме с карта. Thinking

# 331
Ние само веднъж ползвахме тоалетна навън и даже там платихме с карта. Thinking
На остров Маргарет само се наложи и в този мол - иначе не сме търсили другаде, възможно е да става и с карта на другите места.

# 332
Е, как тръгвате в чужда държава и нямате 5 лв. в съответната валута? Съгласна съм, че на повечето места се ползва карта, ама все пак, всичко се случва.
Когато тръгвахме на обиколка из Европа,  бях подготвена със съответната валута за всяка държава. Флоринти,  крони, евро, динари. В картите си е ясно. Ама да си подтотвен.
Ако ви останат, после ви ги изкупуват на същата цена в рамките на месец.

# 333
Е, как тръгвате в чужда държава и нямате 5 лв. в съответната валута? Съгласна съм, че на повечето места се ползва карта, ама все пак, всичко се случва.
Когато тръгвахме на обиколка из Европа,  бях подготвена със съответната валута за всяка държава. Флоринти,  крони, евро, динари. В картите си е ясно. Ама да си подтотвен.
Е, имахме разбира се, далеч повече от 5 лв., но последния ден всичко изхарчихме преди да се качим на 200Е. И за беля точно тогава ни потрябваха монети Simple Smile

# 334
Ние правехме така. Последния ден на тръгване, напускайки  държавата, на първата бензиностанция, всичко останало във съответната валута се превръща в гориво.
И така до следващата.

# 335
Тази 15дневната карта важи за всякакъв транспорт ли?И за няколко човека или за един.
До зоологическата градина може ли да се паркира?А до бани Сечене?
Заслужава ли си ходенето до Сентендре?Там как е с паркирането?Четох,че имало музей на марципана.Или ми препоръчайте друго градче около Будапеща.

# 336
  • София
Аз съм ходила в Музея на марципана, който май беше на Рибарския бастион преди много години, но май вече не работи. Освен да има друг. 😃

# 337
  • София
На нас в Сентендре много ни хареса. Малко градче, красиво, приятно. Заслужава си разходката. Има музей на марципана. Но не влязохме. Купихме си марципан отвън. На мен ми хареса много, а не очаквах.

# 338
15 дневната карта важи за цялата градска мрежа, да. Може да се купи през приложението BudapestGO, което е доста полезно.
Една карта важи за един човек.
Доста си заслужава, според мен.

# 339
Това не го знаех. Може ли малко повече инфо?

# 340
На нас в Сентендре много ни хареса. Малко градче, красиво, приятно. Заслужава си разходката. Има музей на марципана. Но не влязохме. Купихме си марципан отвън. На мен ми хареса много, а не очаквах.

А с какво отидохте до там?Цял ден ли е нужно за там или 2-3часа.Защо не влязохте?Да не е скъпо?

Сега четох и за някакъв дворец  в Гьодьольо.Бил интересен.За курорта Тихани на езерото Балатон.Стори ми се интересно.

# 341
  • някъде ... тук ...
И на нас ни хареса Сентендре. Музеят ни беше много интересен. Не беше скъп в далечната 2016-та. Сега не знам. Помня, че можеше да се ходи с градската железница, но с по-скъп билет и не влизаше в картата за ГТ, която си бяхме купили. Проверете на сайта им за ГТ. Ние бяхме по път след Будапеща, с МПС.
Около Балатон си е интересно само по себе си. Обилаляли сме го с велосипеди за 4 дни с разглеждането. На югозапад, точно след Балатон е Хевиз - балнеокурорт с езеро, в което се плува. Страхотно беше.

# 342
  • София

А с какво отидохте до там?Цял ден ли е нужно за там или 2-3часа.Защо не влязохте?Да не е скъпо?

С влака ходихме. Бързо се стига. Може и с корабче.
Не знам защо не влязохме в музея. Не е било скъпо. Да, 3-4 часа стигат. Мисля, че няма да съжалявате.

# 343
И на нас ни хареса Сентендре. Музеят ни беше много интересен. Не беше скъп в далечната 2016-та. Сега не знам. Помня, че можеше да се ходи с градската железница, но с по-скъп билет и не влизаше в картата за ГТ, която си бяхме купили. Проверете на сайта им за ГТ. Ние бяхме по път след Будапеща, с МПС.
Около Балатон си е интересно само по себе си. Обилаляли сме го с велосипеди за 4 дни с разглеждането. На югозапад, точно след Балатон е Хевиз - балнеокурорт с езеро, в което се плува. Страхотно беше.
За Хевиз също четох за това езеро.Но като видях снимки и ми се стори,че май наистина си е езеро незнам с какво дъно.Но едва ли е пясък или плочки,а и прочетох,че било доста скъпо.

# 344
  • някъде ... тук ...
Не знам цената каква е сега. Дъно няма да стигнеш. Не се влиза от брега, а от сграда вътре в езерото. Бяхме взели гуми и макарони под наем за децата и мен. Има къде да се държиш.

Общи условия

Активация на акаунт