Будапеща - перлата на Дунав 8

• 46 927
  • 591
  •   1
Отговори
# 495
  • София
Благодаря за информацията, и аз не я намерих тази карта пък ще сме с две деца 16 г. и 11 г и се чудя кой е най-удачният вариант за транспорт.

# 496
  • Свищов
Зависи къде сте. Ние бяхме в апартамент точно до Виенското колело и само 1 път ползвахме градски транспорт - на връщане от Зоо кафето до Халите. До Буда отидохме пеша, а там се качихме на тези електрически сини бусчета ли са, влакчета ли са, които спират на 4-5 спирки из тази част и може да си хванеш следващото по всяко време в рамките на деня. Те бяха 6000 форинта на човек, а Фуникуляра - 5000, но те води само до замъка. Всичко друго направихме пеша като навътахме около 16 000 крачки на ден. До острова не сме ходили, както и до зоопарка и на баня, че планът ни беше малко по-различен заради детето.

# 497
  • София
Ще сме близо до Св. Стефан, но ми се искаше като се изморим да можем да хванем транспорт и да се придвижим по-лесно. Иначе ще сме за три пълни дни и една половинка.
Доста места съм набелязала, които да видим, а времето не е толкова много.

Последна редакция: пн, 28 апр 2025, 22:46 от beb_

# 498
Ние си взехме карти за 72 часа на цена 26лв на човек. Много съм доволна, возихме се поне за два пъти повече пари.

# 499
Някой ще лети ли ма 4.05.2025 с обедния полет?

# 500
  • София
Ние ще летим на 05.05

# 501
  • Варна
Здравейте, има ли някой пътувал до Будапеща с автобус? Търся човек с лични впечатления.

# 502
Здравейте, има ли някой пътувал до Будапеща с автобус? Търся човек с лични впечатления.

Аз преди няколко месеца. Пътувах от София с Flix bus. Тръгнахме около 22 часа и около 12 на обяд бяхме в Будапеща (Népliget). Спирахме за проверка на сръбските гранични пунктове. В общи линии беше поносимо. Цената на билетите също беше добра.

# 503
  • София
Здравейте,
имам един въпрос относно 15-дневните карти за транспорт.
Понеже ще ги поръчам през приложението за цялото семейство,
как стоят нещата с валидирането в транспорта? Аз ще трябва една по една да валидирам и четирите карти през моя телефон нали правилно се ориентирам?

# 504
  • Варна
Здравейте,
имам един въпрос относно 15-дневните карти за транспорт.
Понеже ще ги поръчам през приложението за цялото семейство,
как стоят нещата с валидирането в транспорта? Аз ще трябва една по една да валидирам и четирите карти през моя телефон нали правилно се ориентирам?

Поправете ме, ако греша, но тези карти не се валидират защото те са за неограничен брой пътувания в рамките на посочения срок. Те просто се показват,, ако има контрола и контролиращият орган вижда дали са валидни, т.е дали ги ползвате в посочения срока. Аз присъствах, когато една позната си купуваше такава карта от машина и си спомням, че те са поименни - трябваше да запише името и номер на личния документ и после това се вижда от картата, за да не могат да се преотстъпват. Така че евентуално може да ви поискат да покажете личния си документ.
Такъв спомен имам.
И да напомня - хората от ЕС на възраст над 65 години пътуват безплатно, но също евентуално трябва да покажат личен документ.

# 505
  • София
Гледам видеата в сайта им и пак не разбирам. Ако е дигитална картата се валидира на влизане в превозното средство. Но виждам, че на видеото дори не си отварят апликацията, а само сканират QR код. И пак остава въпроса, как го правя за 4 карти...?

пс.
Сега видях, че даже не мога през апликацията да купя 4 карти...явно ще стрябва да са хартиени?

# 506
Аз също се чудя за използването на картите през телефона. Първоначално се бях насочила към хартиени, но сега клоня към тези на телефона с Будапещ ГО.
Как ви се струва следния план за 1 ден? Няма да влизаме никъде и мисля да използваме активно градския транспорт:
Парламента, после транспорт до
Площадът на героите
Покрива на етнографския музей
Музикална къща и отвън баня Сечени
По обяд посещение на детската площадка в парка + там видях че има заведение за пици за хапване.
После транспорт до Рибарският бастион и зависимост от умората продължаване към замък Буда (тук се чудя за тези хоп он хоп автобуси, за които говорихте)
Резервирах вечеря в един ресторант с добър рейтинг за 6, т е. За бастиона и замъка ще имаме към 3 часа. Достатъчни ли са?
Искам да посетим и Ню Йорк кафето, но през деня (в друг ден, не този описан по-горе). На сайта пише, че до 6 е без резервация. В какъв час да отидем, за да чакаме най-малко? Определено не цела наяждане, а само да пием по едно кафе и снимка. Ако отидем след 2 следобед дали ще се чака много?

# 507
И за мен ще е полезно ако някой по обстойно обясни за използването на картите през приложението. Нашето пътуване предстои след няколко седмици.

# 508
След като закупите билета и посочите час от който да е активен в приложението има “моите билети”На билета има QR код, който става активен от часа който сте задали. Има “ сканирай” Отвън до вратите и зад кабинката на шофьора има къде да сканирате. Много е лесно.Ако правилно сте сканирали ви излиза някаква картинка. Всеки път различна. Внучето ми се радваше знаме, сладолед, тиква и т.н.

Последна редакция: сб, 03 май 2025, 07:51 от SilviPv

# 509
  • Свищов
За бусчетата става дума за тези: https://budapestcastlebus.com/en. С тях 3 часа за разглеждане на замъка, Бастиона и другите 2 спирки по пътя им са достатъчни, ако не влизате вътре. За пеша - трудна работа. Разстоянията не са малки, а повечето е катерене. На нас ни отне около 4 часа цялата обиколка от мястото за настаняване, до бусчетата по моста пеш и обратно, но половин час малката се запиля на детска площадка в градините на замъка (последната 4-та спирка на бусчетата). Вземат се веднага след моста Сечени, от където тръгва фуникуляра и до колкото разбрах не може от друго място да се качиш като първо. Първата спирка е Рибарският бастион.

Общи условия

Активация на акаунт