Black Friday/Черен петък – 2022 г.

• 248 779
  • 2 843
  •   1
Отговори
# 2 610
Работим с разни сервизи. За рекламация пред производителя важи документа за продажба. Дано дадат документ за доставката, та, ако се наложи, да мога да се разправям.
Тоооо, дано да дойдат въобще.

Не знам как и защо така работите, но по закон рекламация на стока може да се предяви в срок от две години, считано както казах, от получаването на стоката от купувача.
Чл.45 от закона https://www.lex.bg/bg/laws/ldoc/2137210804

ето точният текст на нормата:
Рекламацията на стоката може да се предяви до две години, считано от доставянето на стоката.

Нямам за цел да споря, исках да улесня някого..на когото му е от полза, нека го има предвид.
teta75, а как стои въпроса с гаранцията на едра техника, която е платена във физически обект, но е доставена по-късно, поради липса на наличност в магазина (освен мострата).
Приемно-предаванелния протокол е с дата по-късна от тази на касовия бон.

По същият начин стои въпроса и при офлайн продажба - рекламация - до две години от доставянето на стоката.

# 2 611
Уайкики пак имат код за 30% отстъпка, но не хваща на всичко.

И приключвам спора за сапуна Дав в Метро - 1,39, един брой, без ДДС е 1,16 (не можах да отида предната седмица, защото бях болна):
Скрит текст:

# 2 612
Здравейте!
Моята поръчка от Уайкики пристигна, но искам да върна един артикул и един да сменя с по- голям размер.
Може ли да ми кажете как става едновременно връщане и замяна?

# 2 613
  • Варна
Цените на намаления в нотино обсъждахте по-назад. Продуктите им масово ми пристигат без стикер на български. И основното описание върху тях е на различен език, от тези които получавам от други места. Мисля, че са предназначени за друг пазар, може би полски. Оттам и разликата в намаленията и цените.
Струва ми се, че по закон всеки един продукт трябва да има задължително  етикет на български, с описание на състав, употреба, предупреждения и друго каквото е необходимо.

Ако е така, те са за КЗП.

Поправете ме, ако греша.

# 2 614
  • Варна
Малко поизпуснах ЧП, но детето сега ми обяви, че иска енциклопедия за Космоса. Нещо да сте срещали, разгледах из нета, но 2-3 варианта видях...само 1вата страницата я има и не мога да преценя дали е хубаво направена книгата. Срещали ли сте нещо на хубава цена, което да си заслужава?
Пиши на каква възраст е детето. Ако е на 4+ мога да ти снимам по няколко странички на енциплопедии, които имаме.
Друго, погледни в сайта на издателството на енциклопедията, която те интересува.
https://www.fiut.bg/katalog/enciklopedii-i-nauchno-obrazovatelni … tre-kosmos-t.html
Примерно Фют имат опция да разгледаш отвътре
Внукът ми е на 6г, обмислям да купя на Слави Панайотов - "Топ мистериите на вселената".

# 2 615
Миналата година поръчките от манго се бавеха, ама чак толкова…

Моята вчера са я изпратили, направена на 20ти, очаквана дата за доставка 5-10 дена… Освен това е с два артикула по-малко, доста тъпо да ти го сервират след половин месец чакаме.

Другото, което сайта им е доста смотан. Непрекъснато изчезваха артикули от кошницата ми и аз все я обновявах, преди да поръчам прегледах детайлно какво съм поръчала и когато вече я завърших видях, че някои артикули са дублирани, даже от едни детски гащи ще получа 3 броя еднакви. В крайна сметка реших да не се разправям, защото ставаше въпрос за 9 лева… Но доста тъпо.

# 2 616
  • София
Здравейте!
Моята поръчка от Уайкики пристигна, но искам да върна един артикул и един да сменя с по- голям размер.
Може ли да ми кажете как става едновременно връщане и замяна?
В помощната информация най-отдолу в сайта е обяснено как става връщането. Замяна не предлагат.

# 2 617
В Хиполенд също имат магнитни конструктори, за цената не мога да се произнеса, различни размери са.

# 2 618
Получих си нещата от Манго, но повечето са ми големи:( Някой спомена за група , точно за Манго покупки- дали може на лично? Благодаря

# 2 619
Пералня, поръчана в магазин Зора на 19.11, все още не е пристигнала в магазина...
И аз имам поръчан робот на същата дата и нищо!

# 2 620
Кожен мъжки колан и кожена мъжка чантичка за през рамо търся. Някъде да сте видели по сайтовете скоро?

# 2 621
  • Пловдив
За магнитните конструктури искам да споделя личен опит, т.к. детето ми е на 5 г. и от 3 годишен играе само и основно с тях. Има голяма разлика в качеството. Под качествени имам предвид, че едни се лепят здраво един за друг и децата могат да строят високи и по-сложни неща, а други са с някакви некачествени магнити и "строежът" много лесно рухва, което доста изнервя детето. Първият ни магнитен конструктур беше закупен от Хиполенд преди две години и струваше с коледното намаление около 38 лв. по спомен. Уж беше 46 части, но мисля че около 16 се оказаха хартиени карти и едни пластмасови държачи за тях. Миналата година поръчах конструктор с 140 елемента от Алито. Вярно много радост беше, но и голямо разочорование заради рухването на строежа. От Алито също не беше евтин, почти 90 лв.

# 2 622
  • София
Моето дете играе с магнитен конструктор на Geomag и е доволно . Препоръчвам 😊

# 2 623
Нашият е от тук: https://www.magblock.bg/mobile/index/index?Id=0&langId=0
Този със 133 части. Исках да има цифри и букви за повече занимавка по-нататък. Не мога да оценя слаби или силни са магнитите за детска играчка, но съм доволна. Харесва ми изпълнението.

# 2 624
Получих си нещата от Манго, но повечето са ми големи:( Някой спомена за група , точно за Манго покупки- дали може на лично? Благодаря
Аз имах неблагоразумието да поръчам от Бенетон … идва с DHL … ама ни било DHL , а било Дойче пост, ама и това не било … накрая попаднало при Спиди …. Направо се ужасявам как ще направя връщане ако ми се наложи Sad

Общи условия

Активация на акаунт