Пазаруване от Aliexpress.com 65

• 42 213
  • 779
  •   1
Отговори
# 105
  • BG-DE
Нещо Ви мотае, и Нидерландия и България са в ЕС и митническите правила са идентични. В подобна ситуация аз бих отказала поръчката. Късмет.

# 106
Здравейте!
Снощи поръчах на дъщеря ми таблет, доставката трябваше да е от Франция ориентировъчно дата на пристигане 12.12. Днес получих съобщение от продавача, че тъй като адреса за доставка е прекалено далеч, а и таблета е стока, която трябва да мине митница се налага да ми пренасочат пратката през Нидерландия. Уведомиха ме, че времето за което трябва да пристигне е 35 дни след изпращане. Искаха да потвърдя дали съм съгласна, съответно потвърдих, но 10ч по- късно заявката ми изписва все още в процес на обработване.
Въпроса ми е ако някой от вас е имал същия казус, може ли да ми разясни какво следва от тук.
Благодаря предварително!
Сами се досещате, че сте попаднала на некоректен търговец, който лъже че изпраща от Европа за да привлече клиенти, а после праща от Китай. Не знам как да продължите нататък. Дано някой друг се включи.

# 107
  • Бургас
масова практика е да пише от Европа, а да идва от Китай
някои дори не информират, че ще прави така, няма нужда да отказва, другия е мн. вероятно да направи същото
само ще губи време
единствено може да е откаже от Европа и да е поръча от Китай - ако излиза по евтино

# 108
  • Трявна
И при мен същия казус  - уж поръчка от Франция - трябваше да пристигне за една седмица, а от 20 ноември до сега...нищо. Писах на продавача - отговаря ми да имам търпение и ми праща някаква товарителница уж - на китайски,,,Сериозно се притеснявам, че няма да получа навреме нещата - трябват ми за подаръци за Коледа!

# 109
  • Пловдив
Здравейте, поръчах си смарт часовник от един продавач като доста избирах модела и сравнявах различни модели. Четох и ревюта и снимки и много доволни всички. Получих го, но се оказа, че доста се различава от описания и от ревюта и снимки на други потребители. Само на външен вид е същия. Половината функции ги няма и не е с безжично зарядно. Даже на 3 ия ден ми се развали страничното копче за включване. Пуснах диспут, но продавача не отговаря. Някой имаш ли е подобен случай и дали Али ще реши в моя полза в такъв случай.
И още нещо, като казах на моя приятелка, тя поиска да поръчам и на нея, като нейния още не е дошъл и сега не знам какво да правя. Дали да го взема и да пусна и за него диспут , като не знам дали и първия ще спечеля или да не го взема, да го върнат на продавача и да пиша че не съм го получила като мине срока. С Експрес уан дойде пратката. Просто не знам какво да правя.
Някой имал ли е такова несъответствие и как е завършил диспута?

# 110
Здравейте!
Някой купувал ли си е  uv лампа за домашен маникюр и лакове от Алиекспрес?
Може ли да споделите мнение и дали си заслужава, също има ли резервни консулмативи за лампата?
Много ви благодаря предварително!

# 111
Здравейте, тези две пратки в пощата ли да ги търся? Останалите неща дойдоха с Еконт.

Последна редакция: ср, 07 дек 2022, 10:06 от zwezdi4ka14

# 112
Здравейте, тези две пратки в пощата ли да ги търся? Останалите неща дойдоха с Еконт.
Скрит текст:

DA

# 113
Здравейте!
Някой купувал ли си е  uv лампа за домашен маникюр и лакове от Алиекспрес?
Може ли да споделите мнение и дали си заслужава, също има ли резервни консулмативи за лампата?
Много ви благодаря предварително!

Аз си купих и върши идеална работа. Тези, които продават тук са от там взети, но с много надути цени. Купувай смело. Само гледай да са LED и навсякъде (и по тавана и по страниците) да има лампички. Тази е перфектна https://cutt.ly/D14CguB

Лаковете на venalisa и  lily cute са много хубави.

# 114
Здравейте. Онзи ден за първи път поръчах от aliexpress и днес като влязох да проверя пратката без да искам натиснах че е получена ,а тя току-що е изпратена ,това проблем ли е дали ще си получа пратката?

# 115
Здравейте. Онзи ден за първи път поръчах от aliexpress и днес като влязох да проверя пратката без да искам натиснах че е получена ,а тя току-що е изпратена ,това проблем ли е дали ще си получа пратката?
Зависи от продавача Гледайте проследяването. До 15 дена имате право на диспут.

# 116
Някаква идея какъв е този проследяващ номер BG3243491FP00430G.
Не ми дава нищо пратено е преди 7 дни по друг тракинг вече се вижда информация и движение.

# 117
  • Пловдив
Здравейте, това е статуса на поръчката ми в момента!
Някой знае ли какво означава това?

А на имейла получих това съобщение:
Hi ...
Your order 8158400362623529 has been temporarily delayed while in transit due to unforseeable circumstances. This could have happened for a number of reasons: customs clearance, distribution, transit issues, etc. AliExpress works closely with our logistics partners to ensure your package arrives on time, and a delivery exception doesn't necessarily mean that your package will arrive late. Please click below to view more details regarding your order.о

Какво означава това: Delivery method changed to self-pickup?

Възможно ли е продавачът да е направил нещо, защото през пет дни поръчах един и същи смарт часовник от него, единия го получих преди 10 дни, но не отговаряше на описанието и аз пуснах диспут, който спечелих с пълно връщане на парите и сега да е направил нещо за доставката.

Последна редакция: пн, 12 дек 2022, 16:02 от Elitta

# 118
Това не означава ли, че трябва да си вземете пратката от някоя близка до Вас пощенска станция? Т.е. пратката не е била успешно доставена на адреса, а е оставена в пощата. Проверете номера в сайта на БГ пощи.

# 119
  • Пловдив
Това не означава ли, че трябва да си вземете пратката от някоя близка до Вас пощенска станция? Т.е. пратката не е била успешно доставена на адреса, а е оставена в пощата. Проверете номера в сайта на БГ пощи.

Сега получих имейл, че пратката е в офис на изипей. С Експрес уан е иначе, а те май не разнасят по адреси. Но и първия беше така, но такъв статус съм нямала.
То аз се чудя дали въобще да го взема, ако пак ми е пратил същия фалшив часовник, пак ще трябва да пускам диспут.

Общи условия

Активация на акаунт