Варна,Морето и Зимата (11)

• 15 277
  • 298
  •   1
Отговори
# 195
Ами момичета и аз не съм професионалист...просто с малко повече опит от година и 3 месеца има доста по-опитни кърмачки от мен Embarassed Храненето  емного важно за кърмата, достатъчното количество течности също. Ако има свръхлактация се намалят малко течностите...За изцеждането само ако се налага да се отпусне малко гърдата...примерно ако е прекалено твърда и бебето не може да захапе добре... Няма такава опция на няколко дни да не им стига кърмата...поне аз не знам да има такава...По-често е грешна интерпретация на плача според мен. Елито имаше колики от болницата още и в началото аз също не можех да установя кога плаче от корем и кога за храна... На нея и даваха АМ само първия ден, т.е. на раждането...после си бяхме само на кърма... Много пъти съм си мислела, че не и стига, но не беше така...наддаваше си нормално и си хапваше добре. Сега от разстоянието на времето като и гледам бузите и се чудя защо съм се тревожела толкова...Една моя позната педиатър ми каза, че бебето и нищо да не яде 2-3 дни нищо не може да му стане... Аз бих полудяла толкова дни, но определено е имало случаи когато е пропускала 2 хранения и после си наваксва... Ако майката иска да кърми, но дава АМ запълва стомахчето на бебето и то би огладняло по-късно...тъй като кърмата е на принципа на търсенето и предлагането...щом се търси по-рядко, по-малко се предлага. Аз Елито съм я кърмила и на половин час, винаги когато е искала...За зърната моите се бяха разранили от неправилно поставяне и се спасих със силиконови зърна. Мина ми за 1-2 дни не помня точно... Мажех се с Лансинох и Гармастан, по-доволна бях от Лансиноха... Не съм давала никакви други течности освен кърма докато не започнаха големите жеги през август...Предложих няколко пъти и тя просто не искаше... Ако се сещате нещо което пропускам питайте каквото знам ще ви кажа... Обърнете се в кърмаческия за помощ...аз бих потърсила съвета на Бу, Jade, Хапка... и компания...бременния ми мозък изпуши извинете...

А да преместете ме при бремелинките - термина ми е 26 август  Mr. Green

# 196
  • Откъм Варната
Ivy браво мила не си губите времето, лека бременност ти пожелавам Hug

# 197
  • Варна
Я, о! Иве, честито!  Grinning Брех! Лека и безпроблемна бременност ти пожелавам!   bouquet

Идвам да питам аз, дали някой е купувал скоро халат за 3г детенце, откъде и за колко или пък где сте виждали такива работи. Имам поръчка от свеки, тряба да я изпълня!

Още питанка имам. Понеже Майчо не ходи на ясла, но и дядя Мраз не ще да дойде у нас, та се надявам да я заведа на някой коледно парти в някой детски кът, където да й подарят коледен подар. Разбрах, че на Гранда ще има подобно увеселение, но нямам повече информация - дайте, споделете! Някъде другаде дали ще има коледне празник с добрият старец?

# 198
Ivy, хубава новина ни съобщаваш, много смела мама си ти    bouquet

Краставичке, хавлийки съм виждала на Бенковска, в един от магазините-базари, имаше много готина, като пате с човка на качулката, но беше отдавна.

# 199
  • Варна
ХА ЧЕСТИТО IVY!!!    bouquet 
май те заразихме  Mr. Green

при нас мина педито и каза че всичко ни е наред, написа ни рецептичка
и каза само да намалим температурата в стаята  Mr. Green
иначе имаме отличен  Mr. Green

а забравих да ви се похваля мойта малка гарга имаше 9т. на Апгар на 1та минута
и вече си държи главата изправена като я сложиш по корем newsm53

# 200
Ivi страхотна новина. Много се радвам за теб. Пожелавам ти леко бременеене. Ти наистина си много смела мама newsm51

# 201
Благодаря за милите пожелания  Heart Eyes Heart Eyes Heart Eyes

# 202
  • Варна
Герче, ние се дохранваме с Физолак и акото си е ок. Бебчо не се запича, даже по-скоро може да се каже, че му е рядичко..
Иначе изпробвах и Аптамил, но нещо не ми допадна много. Много е мазно млякото, а после като се позаинтересувах малко повече ми казаха, че от него доста наддавали децата. Иначе за болките в гърдите какво да ти кажа.. нормално е в началото да болят. Мен лично ме боляха така първите 20-тина дни, сега вече се нормализираха нещата и кърменето ми доставя истинско удоволствие, само дето кърмата е малко. Бебчо е вече почти на 2 месеца и трябва да яде по 120 гр, а от мен на ядене излизат има-няма някакви си 60-70 гр.
Зърната понякога болят ако бебето не засуче както трябва. В началото бебчетата са доста неопитни и докато се научат...но после всичко си идва на мястото си. За разранени зърна ти препоръчвам LANSINOH, по добър е от Гармастан. Самите гърди не са ме боляли, освен през първите 2-3 дни, когато се напълниха изведнъж и ги чувставах тежки и твърди.

baby_doll, цената на секциото в Майчин Дом е 800 лв по Здравна каса (иначе е над 1000), за допълнителен престой над 7 дни се заплаща по 50 лв на ден. Ако се наложи бебчето да остане по-дълго от определеното време се заплаща също допълнително.

Ivy ЧЕСТИТО!!!  Това е страхотна новина! Пожелавам ти леко и безпроблемно бременеене. Погали коремчето от мен Wink  Аз преди 2 месеца родих, а вече си мечтая за второ...

# 203
Ivy страхотна новина и много, много лека бременност ти желая!  smile3525

# 204
Добро утро на всииички! Много спинкате днес. Rolling Eyes

# 205
Аз явно пак ще стана слон... почна се със сутрешния глад  ooooh!

# 206
честито и от мен Ivy!
слон или не пак ще влезнеш в норми като потичаш след каката, бутайки количка newsm10. Страхотна е новината за второ бебче, и аз си мисля колко хубаво би било. Засега да порастя юнака, че с неговите прояви на характер ще трябва да попочакам newsm78.  [/color]

# 207
Ivy, чудесна новина!   bouquet
Пожелавам ти много лека бременност!!

# 208
 Иве, честито!  bouquet  bouquet Heart Eyes

# 209
здравейте! Има ли някой с термин февруари който ще ражда в АГ-ВИП-да ми стиска ръката Embarassedобзе ме голям страх напоследък

Общи условия

Активация на акаунт