Варна,Морето и Зимата (11)

• 15 295
  • 298
  •   1
Отговори
# 180
Странно, на мен не ми взеха никакви 21 лв допълнително  newsm78  Но може да е нещо съвсем ново, знам ли..
Инъче аз когато раждах на бебчо пак му направиха всички необходими изследвания без да плащам нещо допълнително от тези 800 лв (понеже бях със секцио).

Venira, каква е цената на секциото сега в майчин дом - 800 ли? Престоят все още ли е 50 лева на ден?

# 181
  • Варна
Не съм писала до сега - но постоянно Ви чета. Честито на всички нови мамчета. Пожелавам Ви да са  кротки, здрави и красиви бебоците... Момичета като слушам, аз също смятам да раждам в МД и искам да Ви попитам - там ли провеждахте консултациите или придруг лекар? И не боли ли много като ти бият епидуралната упойка? И при кого в МД раждахте?

цялата бременност я изкарах там при д-р Боян Георгиев. по Здравна каса минах  Peace
поставянето на катетър за епидурала не боли, защото преди това ти бият местна упойка спокойно  Peace

КЪРМАЧКИТЕ: май имам проблем  newsm78
Лора се оказа голяма ламя и май кърмата взе да не и стига  Shocked днес я храних на поискване през около 2:30 часа, но се наложи 2 пъти да я дохранвам защото скимтеше и си лапаше ръчичките от глад  Cry и пак започна да ме хапе както коато нямах кърма  Sad
иначе преди малко се изцедих 30мин след кърмене и изкарах 20мл  Cry

какво да правя? пия чай на HIPP, но не се храня като хората - нямам апетит  Confused  дали е от това?

# 182
Вержи твоето хранене е много важно. Дори да нямаш апетит трябва да си взимаш редовните порции храна както и да пиеш водичка и сокчета. Не съм специалист и на мен ми предстои всичко това, но това е теорията която съм чела. Дано Ivy се включи да ти помогне. Тя ги разбира тези неща. И си вземи чай от копър по полезен е Хип. Чувала съм за овесените ядки че много помагат. Ако искаш задай си въпроса в кърмаческия там ще се включат повече мами със знания и опит.
Успех ти желая!

# 183
Здравейте , честито за всички малки съкровища появили се на бял свят   bouquet  bouquet
За МД да- с две и три ръце съм за там , пресните родилки много добре са обяснили нещата .
За кърменето , ами какво -тя Иви е  с по-голям опит да ви помогне със съвети, аз със зор докарах до 7 месец, а в началото имах за 3 бебета , Както сте го описали от едната изцеждаш от другата хвърчи -хахаха точно така е , мъжът ми се майтапеше, че в къщи е станало като млекоцентрала, на където се завъртиш само кърма и шишета.
Към 3 месец почна да намалява и пиех лактогония чай на Хип, почнах да пия повече компоти и сокове и вода, ама то като си имаш си имаш , като ще спира ако ще и всичките лекарства на света да изпиеш все тая. Така че от 3 -ия месец вече бях почнала да захранвам, за да мога да намаля броя на кърменията за да имам за другите през деня. Абе да са живи и здрави ,какво тези които не са кърмени да не би да не са станали хора. Въпроса е да не робувате на чуждото мнение и да не обръщате внимание на разни подхвърляния от рода , че кърмите прекалено дълго или пък че въобще не сте. Всяка майка най-добре знае кое е добро за нейното бебе.
Аз пък да ви се похваля че след стреса от болницата, моя Коко отново проговори, беше почнал ама като ни приеха на топло и забрави какво правеше, а сега отново е на тази фаза, ама като казвам проговори , не си мислете че е нещо смислено. Най -сладкия бебешки бъртвеж на земята , който можеш да чуеш, непрекъснато нещо си мърмори абидабибудипути.Ама докато проговори нещо смислено бая време ми се струва че ще мине.
Айде чао - на всички успешен ден .

# 184
Добро утро на всички мами!
То човек за един ден да изчезне и вие сте изписали суматии страници.
Относно цената на секциото в МД все още е 800 лв., като в тази цена е включен и престоя, само ако се наложи да се лежи повече се доплаща по 50 лв. на ден. Но цената е 800 лв. + направление за здравно осигурените. И аз ще раждам там и колкото наближава толкова повече започвам да се панирам #Crazy Вчера бях на консултация и ми казаха да отида на 29.12 да ме приемат и да ми направят всички изследвания и проба за упойката и после ще ме пуснат, а на 02.01.2007 в 9.00 ч. съм на операционната маса Mr. Green

# 185
Относно цената на секциото в МД все още е 800 лв., като в тази цена е включен и престоя, само ако се наложи да се лежи повече се доплаща по 50 лв. на ден.

Мерси!   bouquet

# 186
  • Откъм Варната
Вержи аз когато се цедих след кърмен излизаха едва 2-3 мл и спрях да се мъча, предполагам че проблема ти е в това че още не се е регулирала кърмата, но то моята уж като вече се е регулирала пак ту повече ту е помалко, но винаги има за бебко досатъчно, но това в четвъртък ще го разбера на консултацията, вземи си от тези семенца от копър за които ти казах около 2 лв бяха и са много, за цял кърмачески форум ще стигнат, дано да ти помогнат, аз също нямам апетит и въобще не спазвам диети, само се наливам с течности, пробваи преди кърмене да си затопляш гърдите примерно като ги миеш само с топла вода ги облива целите....незнам какво да ти кажа още, аз нямам много проблеми с кърменето, дано да се оправиш

# 187
Къде се скрихте всички бе хора? Rolling Eyes
Днес времето е гадно и дъждовно и май всички спинкате smile3524
Много е пусто във форума Sick
Ако има някоя не спяща красавица да попитам от къде мога да си купя сутиен за кърмачки. Да не е от щъркел, че вчера ходих там и имаше само огромни.

# 188
Здравейте мами и бъдещи мами! Ние сме на фаза колики Sad Никак не е забавно да знаете, но няма начин! Еспумизана не ни помогна, сега сме на Саб Симплекс, но още незнам какъв ще е ефекта, че от сутринта ги почнахме.
Вержи, хапвай мила! Там е тайната! Аз също нямах никакъв апетит след раждането, даже ми се гадеше само като помислех за храна. Обаче при първото наяждане като нормален човек даже при мен се усети засилване на кърмата, а както ти казах аз почти нямам! Пий сокове, млека, хапвай по малко пресен лук, необработен (и той ми помага) в салатка, също така ядки. Започни да хапваш по малко и често, макар и на сила, скоро апетита ти ще се оправи, кърмата също  Peace

# 189
Здравейте и от нас момичета  Hug с малката Бояна вчера ни изписаха от болницата и сега се мъчим да се нагодим една на друга. Благодаря на всички ви за милите пожелания и честито и от мен на обебилите се мами   bouquet. Нямах много време да чета, но набързо ще гледам да опиша това радостно събити от моя живот - раждах в АГ - ВИП етажа, нормално, но предизвикано. С доктора се разбрахме от четвъртък вечерта да ме приемат и да ми постави вагиналната глобула за разкритие. Така и направихме, само дето не бях подготвена, че ще е доста по-болезнено  #Crazy Ефектът от такова раждане е, че за малко време се получава по-бързо разкритие ( 3 часа на система и от 1 до 10 см. разкритие), но боли повече. Важен е крайният резултат  newsm32 - моето слънчице беше първият ден на апарат за кислородно дишане, защото малко повече го задържах в таза си и излезе лилавичко, за което изпитвах известна вина, но сега е добре.  На тези, които се чудят къде да раждат мога горещо да препоръчам Д-р Танев и целия екип на ВИП-а. Докато раждах, залата чакаше да се освободи още една родилка, която настаниха до мойта стая. После отидох да я поздравя и установих, че това е момичето, което предния ден ми рисуваше коремчето на лекцията на "9 месеца". Изписаха ни заедно с нея и Iva-bebe. Въобще престоят ми в болницата беше доста приятен. Ами за сега толкова, когато имам време ще гледам да се включвам, пък и сигурно ще имам нужда от съветите ви  wavey

# 190
Герче, боли гърдата, по-скоро зърното, ако бебката е сукала доста дълго от тази гърда, и вече само си играе, или просто я е изцедила
Вержи, не се шашкай! бебче на 4 дена колко храна му трябва бЕ!!!! Аз почти не се цедих. Правих го само ако гърдата ми ставаше твърда!!! Бебето само ще си регулира кърмата. Моят съвет е да го храниш на поискване (явно така правиш), но все пак с паузи от по 2 часа минимум. Естествено, ако е много гладно може да нарушиш правилото. Някои бебета реват и от друго. Имай предвид, че стоенето на гърда ги успокоява, и не означава винаги, че са гладни, Може да са колики.

# 191
Ето ме и мен  newsm47
Като гледам вече доста бебчовци се родиха.........да са им честити на всички мами. newsm68 Аз да се похваля, че и мойта хубавица е доста гладна. Всички ми казват да не я прехранвам ама детето докато не си дояде плаче милото. И аз се цедя като кравичка ама недостига. За сега се дохранваме, ама аз все се надявам, че скоро ще ми дойде кърмата.

# 192
Ако има някоя не спяща красавица да попитам от къде мога да си купя сутиен за кърмачки. Да не е от щъркел, че вчера ходих там и имаше само огромни.

Аз гледах в Премаман. Не помня цени.

# 193
Mutsanka много се радвам за Вас! Боянчето е страшно красива! Баткото сигурно е много горд!
Аз май ще съм майка на футболен отбор: Балев каза - момче! Е, да е живо и здраво!
Желая Ви леко и безпроблено гледане!

# 194
  • Варна
ох оказа се наистина че е от моето недохранване  ooooh!
и вчера от старание съм я прехранила милата ми гарга и скимтя почти цяла вечер  Cry
оказа се че я боли коремчето - къркореше....чудя се пък дали не са колики вече  Thinking 
или от Фризолак-а? нали запичал... а аз вчера 2 пъти и давах  Embarassed ooooh!
днес ака 3-4 пъти по много и се кротна  Mr. Green
а аз започнах да ям и да пия течности и сега пак са ми пълни гърдите  newsm44

сега се плюнчим и чакаме педито да дойде да ни види  Peace

Общи условия

Активация на акаунт