Хотелите във Велинград - 14 тема

  • 85 589
  • 745
  •   1
Отговори
# 315
  • Мнения: 6 382
E във фейса има две-три релани снимки. Всичко друго е 3D от интериорните дизайнери.
Вече трета седмица тази професионална фотосесия не успяват да я направят и пуснат.
Ох, и са сложили паркет на таваните по стаите. Аман от тези глупави модни тенденции.
Не е паркет, дърво е.

Не знам дали знаете, но има и дървен паркет/дюшаме. Не само ламинат. На снимките личи, че не е специална ламперия.

# 316
  • Мнения: 21 799
https://velingrad.bg/main/blog/2023/04/11/%d0%bd%d0%b0-%d0%b2%d0 … 1%8f%d0%bc%d0%be/
Който ще ходи във Велинград за Великден, на площада ще има забавни неща от 11 до 13 часа на 15-ти април

# 317
  • Мнения: 6 382
Чета в Букинг, че храната не е на традиционна блок маса. Салати и разядки са на блок маса. А предястия и основни са по меню от по 4 вида ястия. Доста зле бих казала, за тази цена. Последно бяхме в Каза ди Фиоре и там само основните бяха около 10-12 вида, вкл. цяло сукалче, телешко, агнешко, заек, еленско, няколко вида скара, 3 вида риба + октопод и калмари, специални стекове по заявка, пилешко и патешко сготвени и т.н. Не че бих изконсумирала, но се вижда къде са отишли парите от високата цена, която беше по-ниска от тази на бивш Велина. А и СПА-то е по-добро, макар и за морски хотел.

# 318
  • Пловдив
  • Мнения: 4 829
Оф, честно, никога няма да проумея манталитета да отида на хотел, за да ям. Храната и обслужването са по подразбиране. До кога ще хвалим нещо, което е задължително. Мда, детето ми порасна и влиза в графата 14+, мога да си го позволя, но дори на нея не и харесва липсата на определени неща. Както казват в Пътеводителя, обстановката е хубава, но липсва атмосфера, по повод ресторанта на края на вселената. Естетика се възпитава в детството. Маслото президент го вижда всеки ден в хладилника, няма нужда да ходи до Велинград.

# 319
  • Мнения: 6 382
Ами аз гладна не стоя, независимо дали съм в хотел или не. Но ми е интересно как ще се мотивират над 360 евро на нощувка за 3-ма. И с тези 4 ястия по меню някак ми навяват мизерия, а не 5-звезден хотел.
Къде са набутали СПА-то? В нова пристройка или в мазето?

# 320
  • Пловдив
  • Мнения: 4 829
СПА-то е за сметка на зелената площ между външншя басейн и вътрешния. Там сега е бетон т.е. СПА. Може и да не е там, но тази трева вече я няма. Трудно ще ме мотивират, особено предвид реакцията на дъщеря ми: "КАКВОООО!?! Какво са направили с Велина!". Относно храната, концепцията на Хот Спрингс със собствени: мляко, прясно и кисело, масло, яйца, месо, зеленчуци, сладолед, с ръчно приготвените десерти......е много по-адекватна, ако реша да хваля манджата на хотел. Закусвам мляко с мюсли и после пия кафе, обядвам обедно меню, вечерям протеин със салата. Цял ден със СПА не мога да запълня.  Предпочитам простор на басейните, както и простор около хотела. Питах има ли го това пространство. Колкото и банално да звучи човек с пари и богат човек са две различни неща. Очевидно концепцията е за хората с пари, въпреки Васил Петров за Великден. Не, че и двете не се срещат заедно, но вече все по-рядко.

# 321
  • Мнения: X
Аз си признавам, че в такъв висок клас хотел в БГ, че и чужбина не съм била. Но...има резон за храната в Кашмир и на мен би ми харесало и предпочела да е така. Почивала съм на ол и на точно такива по избор храна от няколко в меню със сервиране. Не е важно толкова да има 20 блюда, а качеството и начина на поднасяне. То не е само да насипеш в чиния на корем, а и аранжираш, поднесеш, да се чувстваш в ресторант, а не в бързо хранене от витрина. Дори не е имало избор на салати и десерти , те са също избрани или еднакви. На мен не ми харесва за тези пари примерно да бъркат всички и слагат , да се редя и оглеждам. Количеството също, където беше по избор беше достатъчно, че и предоволно. Така погледнато поне мен ме печелят. Какво като има 20 тави различни, няма да ям от всички, а и тогава как ще са приготвени не се знае, като персонала не е толкова голям все пак в кухнята и тавите са огромни. Отделно самото поднасяне и сервиране, направеното в чинията и подредено ми харесва да се чувствам поглезена, с отношение и наистина в ресторант.
Харесва ми и че е за възрастни. Да да имаше по-нисък клас хотелчета за такива гости...
Не разбирам и защо толкова негативно се отнесохте към коментара на съфорумката. Нали сме да споделяме. Тя не е била май във Велина да сравни. Сега е там, това вижда, това споделя. Таваните на мен ми харесват, искам и у нас така, ама...внася уют за мен. Мой познат с доста възможности така си направи къщата в някои стаи, много хубаво беше станало. Ми старите къщи у нас са  дори с дърворезба таваните също, вижте в Трявна - още ги има в къщите-музеи.
Обобщено на мен ми харесва новият профил на хотела и за хранене , и за гости. С уточнението, че не съм била и аз във Велина и нямам този сантимент. Иначе благодаря за споделеното, нали все пак сме за това тук.

# 322
  • Мнения: 42 109
Всъщност емоцията дойде като съфорумката го удари на възможности.

# 323
  • Мнения: 21 799
Е то едно е да имаш възможности, друго е готовност да изхарчиш тези пари за тази услуга. Повече не ми се пише, че пак ще ме емне някой с "възможности". Показани бяха линкове на курорти в Малдивите на същите цени, който го влече, да инвестира в почивка във Велинград. И да, жалко че Велина е унищожена. За мен най-ценното беше, че до масата ми на закуска в ресторанта на терасата растяха диви ягоди. Това с никакви пари не може да се постигне ако си бетонирал и облицовал цялата обстановка наоколо.

# 324
  • Мнения: 6 382
fanfanito, няма лошо да има един ала карт ресторант с концепция по меню. Но във всички 5-звездни хотели, в които има ала карт, абсолютно винаги има и основен ресторант с шведска маса. Ала карта е само допълнение с резервация. Но смесването на двете концепции навява мисълта за пестене от храна, поради факта, че няма как да направят два ресторанта. Или просто искат да изглежда луксозно и претенциозно, но с малко пари.

dazel, на Fiore собствениците притежават месопреработвателно предприятие и мандра в Силистра(от както бяхме все търся продуктите им в София, но ги няма). Всички млечни и месни неща бяха много пресни и добре приготвени. Хляба и тестените неща се пекат на място. Изобщо качеството на храната там беше топ за моя вкус. Имаше всичко, което би ти хрумнало. И за хранещите се по диета също. Зеленчуците също, защото аз консумирам основно тях с чисто месо. И за децата имаше всякакви принцеси, топли сандвичи, палачинки, пържени филии и т.н.


Дърворезбован таван няма нищо общо с облицован с трислоен паркет. Не знам какъв уют на вас ви навява, но тъй като аз в момента с ремонт се занимавам, ви казвам, че това е евтин начин да ви изглежда супер луксозно.

На мен наистина ми е любопитно къде и как е завряно СПА-то(и колко разнообразно е), защото на Велина липсата на адекватно СПА (освен кофти храната) беше основен минус. Което беше чиста загуба с оглед факта, че имат достъп до минерален водоизточник.

# 325
  • Мнения: X
Fancy -, както писах, аз нямам думата много, просто възможностите ми не са такива.
Но..в една Аура там, която е 3 звезди , основното е на витрина вярно, но ти слага персонал зад нея. Нещо, като нищо е, салатите и десертите вече ти си слагаш. Вероятно са взели някакъв микс, но за а ла карт ресторантите мисля имаш по време на престоя си 1 избор и то със записване по време на почивката, а тук си през цялата такава.На мен което не ми харесва е , че салата и десерт си сипваш и избираш, бих предпочела цялостно обслужване. Има също плюс, че предварително знаят колко и какви основни порции искат почиващите да приготвят. Така се прави по-качествено храната (отделно не се преработва и отново предлага) Да не говорим, че вероятно и чинията ти изглежда съвсем различно донесена. Изобщо не съм фен на витринно, ол, каквото щете го наречете предлагане в класни хотели. Нито ще им имам вяра на това в тавата, нито ще ми е хигиенично. То не случайно май повечето хотели с претенции май -май ще спрат това коремно предлагане.
Не съм гледала снимки, освен тук в темата май бяха сложени, но храната както са решили за мен е плюс, за гостите там също категория възрастни и спокойствие, ако спа и басейни е добре направено ще пръглътна дивите ягодки (може някакви саксийки да ми сложат) Всъщност, то затова и има различни хотели например 5 звездни във Велинград, също и по-нисък клас. Но навсякъде там цените са ...направо се самозабравиха и каквото и да предлагат си мисля е доста компромисно. Хубавото на новия-стар хотел е, че поне се стараят да имат различна концепция, да са различни и предлагат някакво ниво различно. Сега да оправят града не вярвам да могат, да намалят цените обаче могат, но..ако има хора да са там, не вярвам да го направят. За мен гроздето е кисело и само се облизвам. Ако имах пари бих го посетила за 3-4 дни поне веднъж дори и от любопитство. Но...сега само си чета и досаждам, но пак да напиша ми харесва каквото са решили за гостите си от така прочетеното. Мен поне ме печелят, остава аз да спечеля пари и да отида))

# 326
  • Пловдив
  • Мнения: 4 829
В онзи район предпочитам Алгара и по-точно вилите на Алгара. Разкошен парк на огромна площ. Сутрин се гонят катерички.....Далеч ми е Кранево, за да пробвам за няколко дни и Каса ди Фиоре.......уикенд, примерно. Освен от Алгара да продължим няколко дни там.....Храната на Алгара вероятно не е собствено производство, но е прясна и добре приготвена. Разнообразна. Но там концепцията е ориентирана към семейства с деца и съответното меню+пюрета и адаптирано мляко. Всяка вечер майстор готвач сервира и аранжира специалитета на вечерта. Лично. Голяма част от храната се приготвя на място, предимно скарата, пиците, спагетите. Тематични вечери. За 10 дни даже повтаряш...... Два ала карт ресторанта. Храната в ресторанта на плажа, не ми е по вкуса, но аз и не мога 12 часа да ям....Пък и не избирам хотел заради храната. Други са ми приоритетите. Сори, за спама.

# 327
  • Мнения: 6 382
dazel, същото е във Фиоре. Има си тематични вечери. Има си и готвачи за основните ястия, които режат и аранжират. Във Фиоре бяхме есента, извън пик сезон и ала карта май не работеше. Бяхме за две нощувки и изобщо не се занимавахме да търсим алакарт. За лятото казаха, че е твърде натоварен и изобщо не бих пробвала. Макар да имат собствен плаж, който е просто перфектен. Кранево е едно грозно село, и извън хотела аз не бих се разхождала. Но за есенно-зимен период според мен хотела е топ. Има собствен водизточник с минерална вода и много добро СПА за морски хотел. Разбира се, всичко това, ако се приеме дългия път.

fanfanito, ами новата концепция на Велина за мен е нещо, като нищо. Шведската маса не винаги означава, това което ти си описала с липсата на хигиена. Аз съм била в доста топ хотели и в Азия, и в Европа. Навсякъде основният ресторант е на принципа на шведска маса, а ала карт е с резервация(без ограничение на броя резервации). Даже храната в общия ресторант на Бали ми хареса повече от два от трите ала карта(в единия имаше готвач с мишлен звезда).
От друга страна, ако искат да е истински топ ала карт ресторант, следва да има меню за всичко, което да се сменя всеки ден и да не е еднообразно.

# 328
  • Мнения: 653
Здравейте, колебае се между Арте, Вела Хил, Акватоник, с бебе на 1,4 месеца. Искам да има външен и вътрешен кът с бебешка люлка или поне вътре да има достатъчно играчки за занимание и храната ми е важна да има супички и храна подходяща и за бебе. Искаме и да не е голяма гъчканица, ще ходим през седмицата но все пак да има достатъчно място на басейна за всички. Кой ще ми препоръчате?
С две ръце препоръчвам Акватоник, детския им кът си има всичко - удобни барбарони, люлчица, много играчки, има бебешки басейн, малък е но не е претъпкан, до него има солна стая, храната и на обяд и на вечеря има супички.

# 329
  • Мнения: 6 950
Храната - да, не се ходи заради нея на почивки, но все пак трябва да се яде. Grinning
Аз пък съм от хората, които не обичат някой да им поднася. Шведска маса ме устройва идеално. Когато някой ми слага ядене, обикновено слага повече отколкото мога да изям. А аз не обичам оставена храна в чиниите, искам всичко да е точно. Отделно съчувствам много на готвача, който трябва да е там през цялата вечеря. Въобще това с обръщането на внимание на гостите ми идва в повече. Напомня ми за роби и направо ме отвращава. Та така, това е моето лично мнение. Grinning

Общи условия

Активация на акаунт