Хотелите във Велинград - 14 тема

• 85 554
  • 745
  •   1
Отговори
# 375
Когато започнах търсенето, първия хотел който ми излезе беше Аура. Изглеждаше ми добре,  но много ме разочарова едно дебело подчертано изречение, което са поместили на страницата си. То гласеше нещо от сорта : "хотела не обслужва хора в увредено състояние, които не могат да се обслужват, дори и с придружител."
Стори ми се доста грубо и някакси отпаднаха. Засега се насочвам към Гранда, до септември има време и ще следя темата, кой какво ще сподели.
А още нещо да попитам, има ли сред вас, които ходите редовно (или сте ходили), хора с повишено кръвно налягане и ако да, има ли нещо за което да се внимава. Моят съпруг е с леко повишено кръвно налягане, пие лекарства за нормализиране на пулса. Четох, че във Велинград водата е подходяща за хипертоници, стига да не е много гореща. Ние разбира се, като наближи ще направим и консултация с лекар, както и там на място ще ни прегледат, но все пак ако някой има личен опит, ще се радвам да сподели.

# 376
  • София
Розичка, можеш да разгледаш и хотел Камена.Можеш да почиваш по НОИ или да си платиш за нощувка и да си вземеш от лл направление за физиотерапия. Хотела е приличен, храната е добра , на чудесни цени и е на много голяма площ.Втори път почивам тази зима в него, препоръчвам апартамент за вас и стая за баща ти. Ако имаш въпроси съм насреща.

# 377
  • Бургас/София
Аз пък смятам да дам шанс на Кашмир, вероятно към втората половина на май. Adults only концепцията за нас е чудесна идея. Един въпрос към вече посетилите го - външните басейни достатъчно големи ли са за плуване?

Последна редакция: сб, 22 апр 2023, 19:20 от bab1

# 378
  • Пловдив
Да, и двата стари басейна са подходящи за плуване. Гьолчетата са някакво недоразумение, но може и да споделите къде е панорамният басейн след като го посетите.

# 379
Тези топила освен всичко са и далече от сградата, та не си представям как зимата по джапанки се изкачваш и слизаш до/от топилата. Наистина, може ли някой да опише къде и какви точно са в момента всички басейни, джакузита, топила и прочие. Че  някак на сайта бройката е внушителна, но аз изобщо не си представям къде са или кои са тези водни атракции.

# 380
Дано някой се престраши да сподели тук повече информация и реални снимки... 🤪

# 381
И маслото.

# 382
За него вече разбрахме. 😊

# 383
Да, и двата стари басейна са подходящи за плуване. Гьолчетата са някакво недоразумение, но може и да споделите къде е панорамният басейн след като го посетите.
  На външният (стар) басейн в момента може само да се снимате и тагнете във ФБ. Ремонтиран е,готов е и е пълен със студена вода. Някаква девойка (беше от персонала и пушеше цигара навън) ни обясни,че басейна ще заработи от юни. Като я попитах "Защо от юни ?" , така и не можа смислено да ми обясни защо...Мисля,че има някакъв проблем .Факт е,че в Букинг в момента няма и една снимка на външния басейн. А,това беше най-ценното на старата "Велина" ...

# 384
  • Бургас/София
Питах ги през букинг и отговориха, че външните басейни все още не са пуснати заради ниските температури навън. На нас ни е важно и ако в края на май все още не са, ще сменим с някой от другите хотели, където са. Иначе сме ходили във Вела Хилс преди няколко години и там в края на юни още не бяха пуснали външните басейни.

# 385
  • Пловдив
По времето на Велина външният басейн работеше целогодишно. Сняг и топъл басейн, приказно.....

# 386
По времето на Велина външният басейн работеше целогодишно. Сняг и топъл басейн, приказно.....
Много ми харесваше гледката как се вдига пара от басейна и отзад гората..

# 387
Външният басейн сме ползвали целогодишно - февруари, март, ноември. А дори една година лятото бяхме почти сами в хотела и на басейна....ех времена.

# 388
Не разбирам откъде я вземат тази студена вода за басейна. Преди го пълнеха с минерална, гореща - директно от извора.
По Нова година сме се къпали и покритите със сняг борчета, гледани през горещата пара са незабравима гледка.

# 389
  • Пловдив
Трябва да се плаща дебит. За тези пари, толкова. Close Луксът е в пицата и рибата, необезкостена, с царевица и замразен хляб......

Общи условия

Активация на акаунт