Хотелите във Велинград - 14 тема

• 85 642
  • 745
  •   1
Отговори
# 240
В България има ли хотели без деца? Или Велина ще е първият?

Иначе в ресторанта няма как да се избегнат ел.цигарите  и да се премести човек, по простата причина че хотелът в пълен, ресторантът е с номерирани маси и всяка стая си има определена маса.
Та си е жив късмет на какви съседи по маса ще попаднеш.
Всякакви хора има, всякакви хора видяхме за тези няколко дни.
Но както казах имаше и плюсове, които ще ме накарат и друг път да го посетя.

# 241
Ел. цигари нямат мирис, поне за моят нюх.
За във водата с питие не знам, но не вярвам да си изсипват питието в басейна. Но..приемам, че може и да не е приятно за някои.
И да, признавам си, че акцентът на недоволството е точно от питето в басейна и ел. цигара в ресторанта. Ако е само това и няма другите от мен изброени неща -забрана за скачане в басейн, надуваеми джаджи, пръскане, викане, крещене, сауни, парни бани за възрастни само, тичане и викане в коридорите по всяко време, говор по мобилни телефони с нормален тон (това не виждам как би станало) , шапки за коса задължително, храната да отговаря на звездите и цените на хотела, чистота и обслужване също...то тогава това е най-добрият хотел за мен във Велинград, но ме съмнява да е така.
има разлика от ел цигари и и цигари, които нагряват тютюна!

# 242
  • Sofia
Да, в България има и такива хотели. Поне засега не са много - в Девин, Несебър, Слънчев бряг и Златни пясъци. Може да има и други, за които не знам.

# 243
Кой е хотелът е Девин? Предполагам че е СПА.

# 244
  • Sofia
Кой е хотелът е Девин? Предполагам че е СПА.
Хотел Стиляна.

# 245
Малко е офф топик по темата, защото няма да коментирам конкретен хотел, не съм била във Велинград 15 г., но следя темата точно защото ми се иска да го посетя заради минералната вода и съответно от тук да се ориентирам за хотел, който отговаря на критериите ми.

Искам да коментирам поведението на децата и ел.цигарите. За цигарите - има най-различни, разни атомайзери и...., където не успях да се ориентирам - бази, добавки и т.н. Тъй като ми се роди внук, освен това синът ми и снаха ми са непушачи, по препоръка на сестрата на снахата, която също е с бебе, си купих IQOS - когато отивам на кафе или да го гледам за 3-4 ч. за да могат те да отидат някъде. Ами, не миришат, не се усещат, ако беше така, първият който щеше да ми каже сори, но в апартамента се усеща някаква нетипична и неприятна миризма -  излизаш на балкона. Вярно е, че аз в зависимост от престоя ми при тях, пуша 3-4 цигари, но и когато са били на вечеря вкъщи за повече часове и съответно повече изпушени от мен цигари, пак не са ги усещали.

За мен по-важното е поведението на децата и не само в хотелите във Велинград, а и в други хотели както и на други места. Живеем на 7-мия етаж, в уж престижен квартал и над добра детска градина. Ами в момента, когато децата са навън, викането е ужасно, целият шум е прекалено силен. Знам, че децата трябва да изразходват енергия, знам че може и да се вика при игри, приемам го като нормално, но в съответни граници все пак. Но, ако това е в детската градина и донякъде е разбираемо, родителите не учат ли децата си къде и как да разговарят, да се държат, че има определени часове, особено на публични места или в хотел, или в транспортно средство, когато трябва да се държиш по определен начин. На поляната, в гората, на спортно състезание - пак е друго, но си има места и места, където възпитаният човек, възрастен, тинейджър или дете, трябва да спазва определени изисквания. Както е казано - всичко, добро или лошо, започва с детството.

# 246
Започва с родителите, всъщност и възпитанието, и примера, които те дават. На тия врещящи и скачащи, шумни деца, и родителите не са цвете.
Вижте, въпрос на обоняние е... Аз усещам много силно всякакви аромати. И IQOS има миризма. Има моменти когато ми мирише на препечени филийки, друг път ми мирише на обор. Явно зависи от моментно състояние, хормони, знам ли още какво, но обонянието ми е много силно и усещам.
Ако щете вярвайте, пушач съм все пак, колкото и рядко да паля цигара, но усещам мъжа ми от 1 метър само като ми каже "здрасти" когато се прибира в 16 часа, че е пушил. А той се изумява всеки път, защото е обядвал в 12 и е изпушил 1 цигара. Следобяд е хапнал нещо сладко, пил е кафе, минали са 4 часа и... го усещам.

# 247
  • София
Абсолютен офтопик е, но моля всички пушачи, приемете, че се усещат цигарите. Всякакви видове цигари. Не е ок да пушите около други хора. Неприятно е.

Просто пушете настрана. На определени за това места. Вкъщи. Моля.
Особено важи за ресторанти и други места за хранене. Много е неприятно.

# 248
  • София
jfjallen явно внучето ви е още бебе и не сте видели все още какво е детско вълнение при наличие на басейн. Смятам че детето ми доста добре възпитано, но когато е развълнувано, щастливо, смее се с висок глас и вика, ами правим забележки но все пак са деца. Това се и случва в повечето случаи по хотелите на почивка, мен лично не ми пречи, свикнала съм, на възраст сме в която всички са с малки деца и са ми като бял шум. Но не можем да седим и да оправдаваме да се пушат цигари където ни скимне, защото видиш ли пък от другата страна имало шумни деца...

И да е малко по темата, брат ми бяха наскоро в Роял спа, много доволни бяха останали, ние им подарихме ваучер за почивка, казаха че е било доста спокойно, въпреки че хотела е бил пълен на максимум.

# 249
Здравейте,

Мислим да отидем за 3 нощувки(делнични дни) в края на март месец. Бях се насочила към Арте,но след последните коментари малко се колебая. Като гледам коментарите бяха от 3 март и се надявам края на март да е поне малко по-спокойно. Ще бъдем семейно с родителите ни и 6 месечно бебе( което нямаме намерение да прекарва много време в басейните, ако изобщо го потопим, тк знам че минералната водата не е особено подходяща).
Търсим спокойствие, гора, чист въздух за разходки и хубаво спа за нас. Между Инфинити и Арте,кое ще бъде по-подходящо? Ако имате предложение за друг хотел ще се радвам да го чуя.

Знам че на последните страници и двата хотела бяха коментирани, но все още не мога да реша какво да запазя. Благодаря

# 250
Няма да е спокойно. Днес се обадих за резервация в нашия семпъл, но огромен хотел и ми казаха че от 22-ри когато искахме да отидем до края на седмицата хотелът е пълен и няма свободни помещения, защото имало някакъв фестивал "Пролетно хоро" или нещо такова, та мерси, в тая лудница не стъпвам. Пренасочих в друга посока.
https://velingrad.bg/main/blog/2022/03/26/%D0%BF%D1%80%D0%BE%D0% … 1%86%D0%B8%D0%B8/

# 251
В Арте няма спокойни дни - делник,празник, зима, лято,пролет,есен - всичко опитах. Няма ненатоварени дни, но уикендите и празниците е кошмар.

# 252
Не смятам, че твърд алкохол - уиски, а за дамите вино и шампанско е адекватно да се пие на поразия в басейн с 40 гр вода.
Спасителят е вътре и грам не гледа хората.
Ел цигарите миришат ужасно, не смятам че докато се избират храна хората трябва да димят с тях.

Притеснявате се за хората ,да не предозират заради топлата вода и алкохол или просто Ви е неприятно да ги гледате че пият в басейна?
Любопитно ми е какво точно Ви дразни в това?
Като приемем ,че кротко си пият ,без висок тон,пиянски изцепки...

# 253
Grinning
Ами да по тези причини, а и по други.
Все пак има неограничен брой деца оставени без надзор.
Те скачат в басейните, а тези чаши стоят покрай басейна.
Опасно е.

Точно хората, които ги приемаха бяха доста яки (разбирайте едри над 100кг мъже, които си водиха тел разговори на висооок глас  и разни фейс тайм на живо предаване от басейна)
Общо взето голяма пародия на уж възпитани гости.

Приемете че не е приемливо за мен и затова го изтъквам.
Както и да е, както казах аз тези претенции не ги спестих на тръгване и вчера получих обаждане от мениджъра.
Дано се случат нещата и вземат предвид всичко това и се направят промени, които да бъдат в полза на гостуващите.

Последна редакция: пт, 10 мар 2023, 08:44 от alethea

# 254
Ама това не ви е частната вила със собствен басейн. Това е обществено пространство. И ако искаш да пиеш, го правиш или в бара към басейна, или най-много на шезлонгите. Оставени чаши по ръба на басейна, в супер хлъзгава обстановка не е ок както и да го погледнеш. Да не говорим, че джакузито не е за лично ползване цял ден. Влизаш, стои и излизаш, за да може и следващия да влезе. До гуша ми е дошло тактично да моля седящи по 3 часа в джакузито да излязат, за да може и друг почиващ да го използва.

Общи условия

Активация на акаунт