След 20 години заедно ми каза, че иска да се вижда с 20 годишна.

• 11 889
  • 210
  •   1
Отговори
# 105
Авторката наистина няма много време за мотаене и избиране, щото повечето мъже на тази възраст за семейни/обвързани, а все пак трябва и малко опознаване с бъдещия баща. Не става от първа среща да се говори за бебета, нали? Между 40-45 г. не е нещо нечувано да има бебе, но след 45 при някои жени настъпва менопаузата, така че няма да е хич лесно.
Познавам жени, родили на 45+, но в повечето случаи е било непланувано.

# 106
Мисля, че всеки познава хора, които късно са се сдобили с деца. Аз имам близка, която роди на 51. Разбира се, планувано и с АР. Но това няма отношение към авторката. Като ѝ кажете, че шансовете ѝ намалаяват прогресивно с всяка година, какво постигате? Вероятно жената знае, че с годините ще става по-трудно.
Очевидно е била заблудена дълго време и е губила това време. Като ѝ кажете да бърза... ами нали за това бебе трябва и баща да намери. Да срещне човек. Другият вариант да спестява за ин витро и да направи едно в епруветка.

# 107
Разликата е,че жени родили след 40, имат вече партньор с който някои от години работят за дете. А сега трябва хем да намери подходящ, хем да има и той същата нагласа.
Повечето хора след 40 вече са или женени, или разведени с деца.
За мен ,тая връзка си е отвсякъде загубено време за авторката с тоя боядисан и наконтен трол.

# 108
Никой не отрича, че е загуба на време. Но вече е факт, освен да продължи напред, няма какво друго. Просто няма нужда от коментари, че едва ли не утре няма да може да забременее. Моята позната едва на 45 срещна човек, с когото да работи за това бебе. Недейте да отписвате авторката все още.

# 109
Не мисля, че коментарите са с цел да я "отписваме" или нещо подобно. По-скоро да е наясно (както вероятно е), че няма много време за губене. Дълга връзка, опознаване и т.н. с години. Не знам как ще ѝ се случат нещата, искрено ѝ пожелавам всичко най-добро, вкл. мъж и дете, но тя е тази, която трябва да се стегне, да се вземе в ръце и да побърза. Както казах, познавам няколко жени, родили на 40, даже 45+, но това не е общовалидно - щом на някой му се е случило, че ще е възможно при всички. В крайна сметка всеки си решава за себе си и живота си и си носи кръста, така че тук просто си говорим. Тя е тази, която ще прецени кое и как да вземе предвид.

# 110
  • София
Тя 20 години не си е дала зор, вие с остена сте я подкарали.
Може изобщо да не иска.

# 111

За мен ,тая връзка си е отвсякъде загубено време за авторката с тоя боядисан и наконтен трол.

И за мен е пропилено  и загубено време, но според някой хора тук уж не си била пиляла и губила времето.
Всеки според представите си.

Тя 20 години не си е дала зор, вие с остена сте я подкарали.
Може изобщо да не иска.

Само тя си знае.
Ако е искала истински дете, щяла е да има.
Но има и друго. Може и несигурна да е била с този.
Сигурно нямат брак, на всичкото отгоре и не е искал 20 години деца.
Неслучайно тя пише, че през годините го е питала каква му е.
Явно сигурност и е липсвало.
Неслучайно писах в началото, че човек трябва да се развива и да е максимално самодостатъчен за да може да се оправи в ей такива моменти.

# 112
  • Крайбрежен район
То май тия деца са повече ваш проблем, отколкото на авторката. Ако е искала да има, щеше да роди до сега поне едно. Аз имах предвид, че не е нищо нечувано и невиждано да роди след 40, нито да се ожени, нито каквото и да било. Сега дали и какво ще се случи в нейния живот няма да седна да го фантазирам. Каквото е писано, ще стане. Не е престъпление да нямаш или да не искаш да имаш деца. Ако пък иска и пожелавам да и се случи.

# 113
Успокоението чрез (само)заблуди не е в нейна полза. Добре е да има реална преценка за положението, в което се намира, за да може да намери най-правилния подход за действие. Що си мислите, че за тия 20 години не е имало подобно самоуспокояване и надежди- всичко ще се нареди, той ще ми предложи, нещата ще се оправят, той ще се промени, ще поиска дете и т.н.? Така че нека погледне реалността, дори е да не е съвсем приятна гледката, от колкото да има същия въпрос след още 20 години.

# 114
  • Крайбрежен район
Пак едни съчинения по картинка. Това са някакви твои проекции. И добре, че си ти, че да и дадеш "реална преценка". Тя пада от Марс.

И пак с това дете. Вземи и го направи най-после ти, че да мирясаш.

# 115
В тази тема малко по малко започва да прозира един вселенски проблем, основан на непреодолима диалектическа аксиоматичност.
 Trollface
Без да искам да засегна достолепието на бг-мама, не мога да отричам факта, че макар да живеят по-дълго, за жените времето тече по-бързо. Изтича им между пръстите, фигуративно казано. Но няма да кажа кои пръсти.

# 116
  • София
Животът поднася всякакви приятни изненади! Стига с мрачните прогнози.

# 117
Пак едни съчинения по картинка. Това са някакви твои проекции. И добре, че си ти, че да и дадеш "реална преценка". Тя пада от Марс.

И пак с това дете. Вземи и го направи най-после ти, че да мирясаш.

За мен rf22.
Тя за 20 години преценка не си е дала с какъв живее.
Предвид ситуацията е видно, че е живеела в заблуда.
Има хора могат да се вгледат в себе си и да си видят грешките.
Има и хора не могат. Все другите им виновни. Те са невинни и грешки не могат да направят.
Другите са лоши.

# 118
Няма лоши и добри, всеки си преценя и плаща за собствените си избори и живот.

# 119
Аз не останах с впечатление, че авторката толкова много е искала дете. Така, че това може и да не е такъв голям приоритет. Спмена, че ако е бременна що го роди, но след това като писа че няма две черти не беше като да е някакво разочарование.
Децата са хубаво нещо, но като гледам моите понякога и разбирам защо някои хора не искат да имат деца. Затова е добре жените преди да бързат да раждат да минават кандидат майчински курс - един месец грижи за новородено и един месец с двама тинейджъри. Плюс един дето постоянно иска нещо от канапето, докато си бърка в носа.

Общи условия

Активация на акаунт