След 20 години заедно ми каза, че иска да се вижда с 20 годишна.

• 11 885
  • 210
  •   1
Отговори
# 120
По тая логика деца няма кой да роди повече.

# 121

Викаш - да не е луд да се излъже след като разбере за какво иде реч Simple Smile
Друго си е да си мисли, че родителството е само сладко бебче с козуначени крачета и радост безгранична ... Simple Smile 

С годините все повече разбирам и приемам решението на хора не желаещи да имат деца. Не го определям като страх, като егоизъм или не развитие на връзката - осъзнато и човешко решение е.

Също така си задавам въпроса какво точно развитие на връзка е да имате деца? Реално с децата връзката между двамата в нейната сакрална същност по-скоро отива на майната си. Ставате "върви при баща си" или "питай майка си". А когато децата порастнат и отлетят - така развиващата се връзка с децата се оказва изчерпана до 0, че хората нямат какво да си кажат и не знаят в какво точно се е превърнал човекът, за който са се оженили.

# 122
Ееее недей така песимистично😄
Истинска връзка ще се изчерпи , само ако позволите това да се случи и за това нито децата, нито къщи, финанси и кариери имат значение.

Последна редакция: чт, 27 окт 2022, 12:23 от ccvet

# 123
  • София
Ако двойката се раздели на два полюса и започне гравитация около детето - така става. Ако двойката (ядрото) е сплотено и децата започнат да гравитират около тях - не става така.

# 124
  • Столичанин ама не в повече :D

Викаш - да не е луд да се излъже след като разбере за какво иде реч Simple Smile
Друго си е да си мисли, че родителството е само сладко бебче с козуначени крачета и радост безгранична ... Simple Smile 

С годините все повече разбирам и приемам решението на хора не желаещи да имат деца. Не го определям като страх, като егоизъм или не развитие на връзката - осъзнато и човешко решение е.

Също така си задавам въпроса какво точно развитие на връзка е да имате деца? Реално с децата връзката между двамата в нейната сакрална същност по-скоро отива на майната си. Ставате "върви при баща си" или "питай майка си". А когато децата порастнат и отлетят - така развиващата се връзка с децата се оказва изчерпана до 0, че хората нямат какво да си кажат и не знаят в какво точно се е превърнал човекът, за който са се оженили.
Всичко зависи от разбиранията и нагласата за света, защото в крайна сметка всички се запътват към едно и също място, но за някои е край, а за други ново начало. Simple Smile

# 125
То и баба ми, ако не си сваляше гащите нямаше да има 5 деца. Никой не знае какво му е отредила съдбата, и с кого ще завърши живота си. Или в какво ще се превърне партньора ти по житейския ви път. Но, когато основните неща в отношенията ги има, накак си се нарежда живота.
С деца, без деца, с куче или котка.

# 126
Аз не останах с впечатление, че авторката толкова много е искала дете. Така, че това може и да не е такъв голям приоритет. Спмена, че ако е бременна що го роди, но след това като писа че няма две черти не беше като да е някакво разочарование.
Децата са хубаво нещо, но като гледам моите понякога и разбирам защо някои хора не искат да имат деца. Затова е добре жените преди да бързат да раждат да минават кандидат майчински курс - един месец грижи за новородено и един месец с двама тинейджъри. Плюс един дето постоянно иска нещо от канапето, докато си бърка в носа.
Обратното е - жените трябва да не знаят какво е, иначе хептен ще се затрие тая нация! Wink
И на мен ми се струва, че бг мамите имат едни приоритети, авторката - съвсем други. Дума не е казала как и тиктака часовникът и подобни терзания.
Като казва, че "сега ще си сърба попарата", едва ли има предвид тази попара.

# 127
Авторката ако имаше дете, сега проблемите и главоболията й щяха да са далеч по-големи. Боядисания физик можеше да си бие камшика без въобще да го спре детето. Един мъж на 40 започне ли да се кипри и да си "прави корекции" значи още е на пазара. Сериозен мъж може да се гримира само ако е кукер или е новозеландски ръгбист. Между другото и жени съм виждал гримирани като ръгбисти. И не на стадиона.

# 128
Авторката ако имаше дете, сега проблемите и главоболията й щяха да са далеч по-големи. Боядисания физик можеше да си бие камшика без въобще да го спре детето. Един мъж на 40 започне ли да се кипри и да си "прави корекции" значи още е на пазара. Сериозен мъж може да се гримира само ако е кукер или е новозеландски ръгбист. Между другото и жени съм виждал гримирани като ръгбисти. И не на стадиона.

Мъж на 40 с дете ако седне да се боядисва, значи няма достатъчно отговорности и  му е широко около врата.
За разлика от врата на жената, на която и е тясно от поетите отговорности.

# 129
  • Крайбрежен район
Абсолютно! Някой представят детето като някаква утешителна награда. Нещо да е изкярила от тая връзка, едно детете поне. Satisfied

# 130
Тя сега се чуди как ще се оправя сама, а с дете? Казанова ще направи друго дете на 20-годишната, за да я пороби и хич няма да се обърне да види какво става с другото дете.

# 131
  • София
Никога не е късно човек да опита нещо ново. 😁

# 132
Авторке, сещам се за поне няколко случая от моя кръг, където съпруги, успешни, умни, родили по едно или няколко деца бяха оставени в полза на друга жена. За мен имането на деца или кариера не е особен гарант за щастлив семеен живот - за това други неща се искат и при вас явно ги няма.

# 133
Но има и жени, оставили мъжа си заради друг. Не е мъжки патент.

# 134
Не е. Просто я съветвам да не търси проблема в кариерата си или липсата на такава.

Общи условия

Активация на акаунт