💪"Игри на волята: България" - сезон 4, тема 9 (24.10 - 30.10)

• 148 057
  • 4 367
  •   1
Отговори
# 810
Много правилно от страна на Мани и Алекс да саботират. Живот за тях в това племе вече няма. Разбирам, че масовият любимец Гого ще е на пангара, но той направи ли нещо, за да защити момичетата от тормоза на онези двамата? Не! Защо те двете трябва да го ожалват него според коментаторките тук, след като той дори веднъж не ги защити и само си мълчеше?

# 811
Нямате изчитане, ей!
Какво значи, че Гого е при неправилните хора и след предаването? Кой може да каже кои са правилни и кои не? Аз примерно може да не се кефя на хора като Алекса и Вики, но да предпочитам да общувам с тях пред това да търпя такива като Мани и Илиян. Защото от едните знаеш какво да очакваш.
И какво е това постоянно повтаряне, че Мани и Фейгин били мънички, крехки момиченца, едва ли не деца - какви са тези глупости? Момичетата са пълнолетни и са били с ясното съзнание в какъв формат влизат и какво могат да очакват. Какво сте тръгнали да ги жалите? Били малтретирани, насилвани и прочее небивалици. Някои хора пишат откровени глупости. Това да ти викат и да те обидят хич не е приятно, ама като си голям човек е напълно в реда на нещата да се защитиш, не да чакаш Супер Гого да те спасява. Сливи ли са имали в устата двете?
Двете лигли направо си плюха на професиите. Жалка история. Да, игра е, но да ти хрумне такава простотия и да намериш и доводи, с които да си защитиш нелепото поведение - чак мен ме хваща срам и заради тях.
Щом продукцията позволява такива неща вместо директно да отстрани "хитреците"...не й трябват играчи като Филип и Гого и няма смисъл да ги правят победители, дори да стигат до финал. Пошлост отвсякъде.

# 812
Без да съм адвокат на  викащите от сините, ми се ще да чуя една заплаха към Мани и Фейгин. Ама наистина заплаха. Обаче "Ще те номинирам" не е заплаха
"Ще ви съсипя", "Ако се върна няма да ви оставя нито ден", "Всеки ще си получи заслуженото", "Не си ме чул да ти викам още", "Ти да мълчиш"...
И какво точно ще изпълни или би могла да изпълни Виктория от това. Ами, не мога да го приема като заплаха, лаладжийски приказки на ядосан и афектиран човек. Не ги оправдавам, но е мнооого далеч от тормоз и закани?
Абстрахирам се от всички лайфове и екстра информация.

Виктория в сутринта, в която Илиян и Цецо отиваха на номинация. Виктория, когато Мани и Фейгин попитаха къде е Гого, Виктория след всяка номинация на Цецо.

Алекса към Илиян на съвет и извън. Алекса след съобщението на Касим. Алекса съм момичетата, когато страдаха за Илиян. Алекса след всяка номинация на Цецо. Алекса към Касим.

Всяко деействие на Мани и Фейгин, което не съвпадаше с точните инструкции, които им баха дадени е срещано с вербална агресия всеки път. Мнението им не се изслушва, не им се дава да говорят даже освен, ако не е за да кимат. Мани се опита 15 пъти да обясни на Алекса, че тя за Касим няма да гласува и той отказа да я чуе, после се възмути.

За какво племе и отборен дух говорим, когато извън арената не ти позволяват да вирееш дори без да има коментар и нападка? И това не е реалния живот, това са хора, с които си принуден да изкарваш всеки момент. Отново -  Мани и Фейгин се раздаваха до краен предел за племето си, но не само че за племето бяха "утайки", "мишки", "слабаци", но и щяха да са пълните бушони въпреки, че са дали всичко, което се е искало от тях.

На тях не им беше позволено да играят играта честно и отркито без да им се вика - двете номинации на Цецо, още първата на Вики. На тях не им беше позволено да им е тъжно за най-близкия им човек в играта.

Какво е тормоз за вас? Само физическо насилие ли? Защото да си непрекъснато на тръни не е по-малкоужасно. И даже не говорим за номинации, а за ежедневие. Това да неглижираме токсичната и неприятна обстановка не ми харесва грам. А това да се приравнява честност и откритост с явна нездържаност и грубост - съвсем.

# 813
Аз също призовах да се спре с обидите миналата седмица към Вики и компания. Сега също не съм си позволявала обиди. Както се казва, можем да спорим и без да се избием. Аз самата съм гласувала за Мани в тройката на най-комплексните жени, но...не мога да оправдаят това.
Искам да попитам всички, които ги защитават за играта-често да кажат : Мислите ли, че ако на тяхно място бяха Вики и Алекса, щяха да играят така или пак щяха да се хвърлят на 100%. За Гого е ясно.

Mushama, по тази логика и държанието на Илиян с постоянните провокации е психически тормоз. Не видях никой да ги е спрял да си играят играта или да им е тъжно

# 814
  • Другата България
Скрит текст:
Докато бяха при Сините Мани и Фейгин даваха всичко от себе си за племето. Не са имали издънките на Цецо и Вики в отборните игри. Бяха и двете капитани, победиха и предпочетоха племето пред личната облага. Сключиха пакт Мани и Вики да елиминират слабите звена Касим и Цецо, но Вики и Алекса се отметнаха от думата си по-бързо от представител на малцинствата в сладкарница. Всичко това съчетано с неумението на Вики да говори без да вика и с агресията на Цецо и Алекса преляха чашата.

Затова и написах - каквото повикало - такова се обадило.
А за Гого - сам се постави в тази ситуация мълчейки и не взимайки страна. Ще ми е любопитно да говидя при Жълтите, но си мисля, че Жени ( с подкрепата на Фифо, за когото Гого е основен конкурент на арената) бързо ще го качи на пързалката. И не мога да я виня в един такъв избор, в никакъв случай. Това е просто хладен бизнес. Какъвто беше за Мани и Фейгин играта днес.
Аз лично се съмнявам в болднатото. Пак ще говорим.
Фифо е спортист, пич, а и твърдо “за“ мъжете като начало. Според мен Фифо няма да играе срещу Гого. Дори сега като го пиша се замислих, че това може отново да му навлече гнева на дружинната, в даден момент. Когато му дойде реда, нали все някой трябва да го изпрати на номинация, а като гледам тя с тези пръсти ще се оправдава до последно, ще си кюта отстрани и ще реди стратегиите.

# 815
Докато бяха при Сините Мани и Фейгин даваха всичко от себе си за племето. Не са имали издънките на Цецо и Вики в отборните игри. Бяха и двете капитани, победиха и предпочетоха племето пред личната облага. Сключиха пакт Мани и Вики да елиминират слабите звена Касим и Цецо, но Вики и Алекса се отметнаха от думата си по-бързо от представител на малцинствата в сладкарница. Всичко това съчетано с неумението на Вики да говори без да вика и с агресията на Цецо и Алекса преляха чашата.

А за Гого - сам се постави в тази ситуация мълчейки и не взимайки страна. Ще ми е любопитно да го видя при Жълтите, но си мисля, че Жени ( с подкрепата на Фифо, за когото Гого е основен конкурент на арената) бързо ще го качи на пързалката. И не мога да я виня в един такъв избор, в никакъв случай. Това е просто хладен бизнес. Какъвто беше за Мани и Фейгин играта днес.
И всичко в крайна сметка стана заради един Цецо! Trollface

# 816
Само от приятел става предател.

Защо използвате думата предател за Мани и Фейгин? Кого точно са предали?
Агресорите? Няма как да предадеш противниковия лагер, защото изначално не си част от него, не си му приятел. Хората, които им крещяха и ги номирираха и щяха да ги номинират до край, те ли са предадените?

Какво трябваше да направят? Да наведат глава? Да се оставят по течението?

Толкова злоба и епитети за ход в нагласено риалити? Сериозно ли, хора?
Винаги можеш да отговориш и да кажеш мнението си право в очите, а не да мишкуваш и да се оплакваш как те тормозят.
Можеше да кажат на отбора си- ние ще саботираме битката. По този начин останалите имат шанс да променят играта или да се примирят и те също да симулират, че играят. И колко щеше да му хареса на драгия зрител, който харесва подлостта да гледа игри на волята (по скоро игри на мръсни номера), в които няколко човека се влачат по пясъка. А ако това се случи и с останалите играчи?
Това, което направиха Мани и Фейгин се нарича предателство, защото те са в един отбор. Няма значение харесват ли се или не. В отборна биткавсеки дава колкото му е във възможностите или честно си признава, че ще играе против тях.
Ще кажете игра е. Да, игра е, но това е постъпка на човек, който ще извърши същото и в реалността, и не дай си боже нещо в живота, здравето, кариерата или семейството ми зависи от такава персона.
А Фейгин е и Олимпийски състезател. Срам за титлата Олимпиец. Състезател, който се състезава за Чест!

# 817

А за Гого - сам се постави в тази ситуация мълчейки и не взимайки страна. Ще ми е любопитно да го видя при Жълтите, но си мисля, че Жени ( с подкрепата на Фифо, за когото Гого е основен конкурент на арената) бързо ще го качи на пързалката. И не мога да я виня в един такъв избор, в никакъв случай. Това е просто хладен бизнес. Какъвто беше за Мани и Фейгин играта днес.

По темата за съботажа напълно заставам зад твоето племе.

Ще добавя само, че не е извън правилата да се съботира битката за сливането. В предишни сезони също се е обсъждало като възможен стратегически ход. Погледнато го от тази гледна точка. Подобно на опита на Алекс и Вики да накарат Мани и Фейгин да гласуват за Касим, за може да номинират Илиян.

Алекса как излъга цялото племе за предимството, което взе, с което пряко ще прецака друг играч? Двете момичета правят същото, за да оцелеят повече. И толкова.

# 818
Много правилно от страна на Мани и Алекс да саботират. Живот за тях в това племе вече няма. Разбирам, че масовият любимец Гого ще е на пангара, но той направи ли нещо, за да защити момичетата от тормоза на онези двамата? Не! Защо те двете трябва да го ожалват него според коментаторките тук, след като той дори веднъж не ги защити и само си мълчеше?
Ама я стига вече! Тия двете да не са в памперси,че някой да е длъжен да им ги сменя! Видяли лошия вълк и ловеца да го застреля.Чий го дирят в гората като ги е страх.Сега Гого виновен.
Че те с двете си капки мозък от първия ден играят по свирката на оня схемаджия Илиян.

# 819
И според мен Жени стратегически ще стреля по Гого, а Фифо ще номинира Мани с довода, че имат нужда от мъжка сила, а жени си имат много и хайдее, пак ще е пръв след Гого на арената.

# 820
Аз пък искрено се надявам двете саботьорки да бъдат изпратени на елиминация от племената си една срещу друга. Така максимално бързо ще се съберат с вдъхновителя си, заради когото уж направиха тази топ простотия.

Последна редакция: вт, 25 окт 2022, 01:15 от pep_si

# 821
  • Другата България
Още нещо се сещам.
Когато Цветан клатеше въжето на Илиян, и той отпадна, същия настояваше Цветан като се прибере да разкаже пред племето как го е саботирал. След като вече е бил измислил план как частта от тях тримата, която остане, да саботира същото това племе. Тъй, ок. Само че, къде тук е другата част, а именно - и те да си кажат пред племето за своя саботаж? Или отново двойните стандарти? Ок, решил, саботирал. Не е против правилата. Обаче, изискваш, а ти самия не даваш насреща. Защо Мани и Фейгин не си признаха, че е умишлено това, което правят? Както Генчо си каза?
И според мен Жени стратегически ще стреля по Гого, а Фифо ще номинира Мани с довода, че имат нужда от мъжка сила, а жени си имат много и хайдее, пак ще е пръв след Гого на арената.
Именно. Фифо няма да номинира мъж. Това казвам.
Но неговото мнение ще е без значение.

# 822
Ама много бъркате нещата. С този си ход те опитват да помогнат на себе си , като с абсолютна сигурност вредят на друг.
Едно е да не се раздават, да номинират, да се коалират с другите, да ги настройват дори, но не и да ти отнемат изначално правото на победа, без да имаш шанс. Все едно на Фейгин да й повредят кънките преди състезание или да й сложат приспивателно в чая. Тъпо е.
Гого си е оставил кожата в тази игра. А те се присмиват. Някой можеше и да се контузи. Да си бяха казали-няма да играем за вас, не ни кефите, искаме в други племена. Можеше и да се обърне някак играта тогава.

# 823
Явно в нашата родина грубото отношение се приема като "добър ден" , нещо в реда на нещата . Пък  позволяващите си да кълнат и псуват в инстаграм, и те са такива. Така, че ясно ми е , защо не могат да си обяснят постъпката на Мани и Фейгин. Явно никой не вижда нищо нередно даден човек да стои във стресираща среда, да не може да си закуси поне на спокойствие. Ако мълчи да го ругаят защо мълчи, ако каже нещо- защо говори дълго . Дори без конкретни обиди - да усеща агресивно отношение за всяко свое действие и бездействие, да му се показва колко е нехаресван и маловажен и прочие и прочие.

# 824
Ама как? В темата не един е писал как Фейгин била още детенце, как Мани била мъничка и крехка. Човек ще си каже, че говорят за 5-6-годишни момиченца.
А миналия сезон Красима беше на 21 г, но някои непрестанно я обиждаха. Как тя не беше "детенце"?

Ама я стига вече! Тия двете да не са в памперси,че някой да е длъжен да им ги сменя! Видяли лошия вълк и ловеца да го застреля.Чий го дирят в гората като ги е страх.Сега Гого виновен.
Че те с двете си капки мозък от първия ден играят по свирката на оня схемаджия Илиян.

Общи условия

Активация на акаунт