💪"Игри на волята: България" - сезон 4, тема 9 (24.10 - 30.10)

• 147 920
  • 4 367
  •   1
Отговори
# 2 595
  • софия
Добро утроооо! Две кофи с кафе раздавам и три със студена вода за да потушим страстите.
  Накрая на сезона всички ще си стиснем ръце и ще си спомняме с умиление как сме се палили.
  Едно нещо ми прави впечатление. Хвърлят се  обвинения и констатации срещу списващите. И може и да греша, но идват точно от лагерът на тези, които обвиняват във вербално насилие. Но няколко пъти видях щом не сте за мани и компания, значи сте насилници. Ний сме умни, вий сте тъпи, защото не виждате това, което аз виждам. Нямате емпатия. Малко странно звучи.
 Съжалявам, не помня имена, ма толкоз ми капацитета. Та някой вметна, как Алекса и компания били излъгали момичетата да гласуват за Касим. Е нали такива ходове били най-яките, сървайвърски, така се играела играта. Или едните могат да подливат вода, което е ок, а другите за същото са гнусляри. Аз не одобрявам начинът на комуникация на Вики. Нейният минус, който трябва да изчисти за да е по-доволна от този живот е да успее да диша и да брои до 10 преди да избухне. Алекса действа същински наш политик преди избори. Виждам къде са им проблемите, но това, че не ми харесват някои черти от характера им не може да ме накара да реша кардинално вие сте такива. Всички са просто хора, идеален човек до сега не съм срещала. Фейгин не беше същата след саботажа. Тя много добре разбира кое е правилно и кое не. Всички вътре достатъчно са я опознали. Знаеха какви ще са и терзанията след подобно нещо. И на Мани и Илиян окото не им мигна да я изнудят с мотива за приятелството да си пречупи душата и да направи подобно нещо. А мотивите им и до сега са: да се задържим още една седмица, да започнем на чисто, защото Илиян си тръгна. Вие бихте ли причинили това на близък приятел. За мен това е същинското насилие. Заслужава ли си?
 И последно, че пак стана ферман. Много ви моля, въздържайте се от квалификации към хората в темата. Тук обсъждаме играта.

# 2 596
Няма да спра с този ,,психически тормоз”. Не защото трябва постоянно да се натяква, а защото това всячески се опитва да се умаловажи и изхвърли като довод. Това, че се намираме където се намираме и за нас тормоз е да те смачкат от бой и да заплашат всичките ти роднини до 9 коляно по телефона, е друга бира. Но даже самата постъпка спрямо Фейгин- или даваш глас срещу Илиян, или те номинираме точно като си с ранен крак, е тормоз. После пред  камерите същите говореха как е била с ранен крак, можели, но не я номинирали.
Някой се беше впечатлил на прегръдката на Виктория към Фейгин вчера, тя е точно същото проявление като ,, можехме, ама не те номинирахме”.. ама заплашвахте по- рано, нали.. Simple Smile

# 2 597
luba_rizova,
като сме тръгнали с паралелите, и моето дете беше тормозено в продължение на години от групата на "готините". Дълго, методично, с истинско настървение,  но тихо, посредством ехидни коментари, хилене,  игнориране, злобни подмятания и дори съчиняване на истории как ги предизвиквала, защото не си мълчала. Всичко това, съчетано с мълчаливото съучастие на останалите от класа, за да не си навлекат гнева на "готините". Причината е проста - "зубрачката е смотана" и трябва да се смачка.
Не я преместих, тя не пожела, въпреки, че и беше и все още и е много трудно /последна година е с този клас/, но детето си отгледа чудесен гръбнак и нищо не може да я събори вече. Онова, което и липсваше там, откри другаде, в друга среда и други хора.
Развяването на бялото знаме не е вариант.  А тихите твари са много по-опасни от заредените с барут, които избухват на равни интервали.  Те поне са предвидими.

# 2 598
  • София
Обаче не знам как се позволява видимо контузен човек, който не може пълноценно да участва, да стои в предаването? Женя в момента може да играе само на цветните плочки и нищо друго. Дори на онези топчета дето отпадна Веси, пак ще е безполезна. Би трябвало да е тотално аут! Ако беше здрава, на нов съвет Михаела и Рали щяха нея да номинират. Но сега не се пипа.

# 2 599
Джолева, коментара не ти го виждам, навярно го изтри, но сама даде пример за заплахата за номинация срещу Фейгин когато е с ранен крак. Ти  написа, че е била от Мани и Илиян, но доколкото аз си спомням, беше от страна на Виктория. Е, не е ли това тормоз?

# 2 600
  • SF
Вики й го каза това за порязаня крак.
Фейгин е крехка и не съумя да се справи с една от знаковите ситуации в Игри на волята - игрите с коалициите, гласуването срещу свои, да си избереш съратници и да играеш с тях докрай и т.н.
Я Генчо какви ги върши! - той си изчислява гласовете, гласува си за приятелите и още е в играта.
Според мене сега той трябва да успокои Фейгин и да си я привика в  състава. И ако успее да укроти и непредвидимия Георги.
Другите са готова коалиция Вики с Алекса и Мира със Зори.
Но според мен Генчо ще си погъделичка самочувствието с комплиментите, които Алекса му пуска.

# 2 601
  • софия
Няма да спра с този ,,психически тормоз”. Не защото трябва постоянно да се натяква, а защото това всячески се опитва да се умаловажи и изхвърли като довод. Това, че се намираме където се намираме и за нас тормоз е да те смачкат от бой и да заплашат всичките ти роднини до 9 коляно по телефона, е друга бира. Но даже самата постъпка спрямо Фейгин- или даваш глас срещу Илиян, или те номинираме точно като си с ранен крак, е тормоз. После пред  камерите същите говореха как е била с ранен крак, можели, но не я номинирали.
Някой се беше впечатлил на прегръдката на Виктория към Фейгин вчера, тя е точно същото проявление като ,, можехме, ама не те номинирахме”.. ама заплашвахте по- рано, нали.. Simple Smile
А другото: Ако не гласуваш с нас и не направиш този саботаж не си ни приятелка. И това,  при условие, че се биеш в гърдите, че си най-близкият и човек. И знаеш, че тя не е ок с това и е извън всичките и принципи, че ще се измъчва и тормози от този акт. Това как се нарича?

# 2 602
Ами СлаБе, на мен ми се вижда крайно нелогично трима приятели взаимно да се подкрепят и да не се предават, да си пазят гърба и изведнъж един от тях, без обективна причина да се цепи във важен момент. И то принпротивникова коалиция. Пак има нюанс- те казват - не си ни приятел, противниковата коалиция казват- ще те номинираме, макар и контузена. Аз не бих предала приятелите си, така го наричам. Simple Smile

# 2 603
Джолева, коментара не ти го виждам, навярно го изтри, но сама даде пример за заплахата за номинация срещу Фейгин когато е с ранен крак. Ти го написа, че е била от Мани и Илиян, но доколкото аз си спомням, беше от страна на Виктория. Е, не е ли това тормоз?
Да, права си. От Виктория беше.
Ами Фейгин да се защити бе. Защо Виктория не го каза на Мани. Всъщност Фейгин беше използвана и от двата лагера.
И в интерес на истината Виктория си и го каза в очите, докато Мани и Илиян действа ха зад гърбовете им
И пак ще кажа-крясъци и скандали е имало и в другите племена. Ако е било чак толкова зле нямаше да падат по смях след всяко избухване на Виктория и Цветан.

# 2 604
  • София
Не разбирам защо някои тук оправдават саботьорите. Вие искате ли на работа такива саботьори, колкото и да не се понасяте с някои колеги?
Е, в работата теглим една каруца образно казано, а в играта всеки се бори за себе си, по- точно за едни 100 хиляди лева.

В играта теглиха една и съща лодка и са в една и съща игра. Според мен и на двете малко им беше. Заслужаваха доста по-остри реакции.

# 2 605
Всъщност първоначално Алекса грозно ги излъга, когато ги караше да гласуват за Касим, а уж те щели да гласуват за Цецо, а целта беше Касим и Илиян на номинация. На следващия съвет, след като Касим отпадна, целта беше номинираните да са Илиян и Мани. За целта обработваха и тормозиха Фейгин.
Е какво точно дължи Мани на "племето"?

# 2 606
  • София
luba_rizova,
като сме тръгнали с паралелите, и моето дете беше тормозено в продължение на години от групата на "готините". Дълго, методично, с истинско настървение,  но тихо, посредством ехидни коментари, хилене,  игнориране, злобни подмятания и дори съчиняване на истории как ги предизвиквала, защото не си мълчала. Всичко това, съчетано с мълчаливото съучастие на останалите от класа, за да не си навлекат гнева на "готините". Причината е проста - "зубрачката е смотана" и трябва да се смачка.
Не я преместих, тя не пожела, въпреки, че и беше и все още и е много трудно /последна година е с този клас/, но детето си отгледа чудесен гръбнак и нищо не може да я събори вече. Онова, което и липсваше там, откри другаде, в друга среда и други хора.
Развяването на бялото знаме не е вариант.  А тихите твари са много по-опасни от заредените с барут, които избухват на равни интервали.  Те поне са предвидими.

И двете са опасни. И двете причиняват тормоз и психически щети. Точно Виктория и сие се държат като групата на "готините" - те са силни, достойни, недосегаеми, само те имат право да колят и бесят, те могат да наричат всеки слаб, но никой няма право да нарече Цецо слабо звено, другите трябва да се доказват на битки, Цецо и Виктория да бъдат пазени... Илиян ще мълчи и ще казва с едно изречение номинацията си, но Алекса след него ще дърпа цяла реч... безбройни са примерите.

# 2 607
  • SF
В старото синьо племе тормозен се усещаше Цветан. Но това е друго. Това си е част от личностната му характеристика.
Вики и мене би ме тормозила. Аз трудно вирея около такива хора. Първична е, не мисли и това би ми пречило.
Може би и Фейгин се чувстваше тормозена, но тя усети като тормоз желанието и на двете коалиции да я привлекат да играе с тях.
Това е като да ни звъни по телефона гадже, което не харесваме, и настойчиво да ни кани на среща.

# 2 608
Джолева, коментара не ти го виждам, навярно го изтри, но сама даде пример за заплахата за номинация срещу Фейгин когато е с ранен крак. Ти го написа, че е била от Мани и Илиян, но доколкото аз си спомням, беше от страна на Виктория. Е, не е ли това тормоз?
Да, права си. От Виктория беше.
Ами Фейгин да се защити бе. Защо Виктория не го каза на Мани. Всъщност Фейгин беше използвана и от двата лагера.
И в интерес на истината Виктория си и го каза в очите, докато Мани и Илиян действа ха зад гърбовете им.
Това е така. Но на Фейгин, както и на Гого им беше удобна такава роля умиротворителна. После се хващат за главата от последиците- ами истината е, че в такава игра е просто несъвместимо такова поведение явно, колкото и добър човек и играч да си.

# 2 609
Изречението "Колко пъти още трябва да се случи" произнесено със затворени очи.

Общи условия

Активация на акаунт