💪"Игри на волята: България" - сезон 4, тема 9 (24.10 - 30.10)

• 147 788
  • 4 367
  •   1
Отговори
# 2 580
Не разбирам защо някои тук оправдават саботьорите. Вие искате ли на работа такива саботьори, колкото и да не се понасяте с някои колеги?
Различни неща са.
В работата саботажа се наказва с уволнение.
В играта саботажа е разрешен от правилата и е част от стратегията.

# 2 581
А някой коментира ли ситуацията в жълтото с изказването, че това им е Първи скандал.
И никай не даде шанс да се изясни "саботажа". След като виждат как Гог я заклеймява, не се ли сетиха, че нещо не е било наред... Седят и чакат Джаф да се изкаже, защото и те не понасят скандали и крясъци...
При червените не че беше цвете...

# 2 582
Интересно ще е да видим кой ще стигне по-далеч, Мани или Фейгин. Аз залагам на Фейгин в племето на агресорите.
Жълтите ще бият шута на Мани при първа възможност, не се притеснявайте никой няма да й крещи,  ще е с усмивка.  Тя все пак си пожела да е там.
Гого реагира като нормален човек, който е бил предаден.И не, не е длъжен да общува с Мани след предаването, има пълното право да не я харесва. Има право да се оплаква, че има рани от битката, че и тази глупост прочетох.
Той ще се потроши, Виктория и Алекса ще дърпат като мулета и накрая трябва и браво да кажат на момите, че са натискали лодката в пясъка и са изхвърлили пъзела.
Интересна дискусия се завърза, прокара се даже сюжета с домашното насилие. От темата стана ясно, че са жерва на насилие. Аз от тях разбрах, че едната иска да ходи при Георги, другата при жълтите. Но някой от хората тук не спряха да пишат как са ги малтретирали.
Да крещиш и да мутрееш като не е станало на твоята не е ок, както не е ок да подливаш вода и дразниш умишлено.
Генчо беше в подобна ситуация като двете моми и постъпи по съвсем друг начин. И успя да увеличи шансовете си за победа. И акъл трябва, не само злоба (визирам Мани и Илиян).

Последна редакция: чт, 27 окт 2022, 09:08 от Serene__

# 2 583
Не разбирам защо някои тук оправдават саботьорите. Вие искате ли на работа такива саботьори, колкото и да не се понасяте с някои колеги?
Е, в работата теглим една каруца образно казано, а в играта всеки се бори за себе си, по- точно за едни 100 хиляди лева.

# 2 584
Джеферович нямаше как да каже друго публично
А иначе колко много я устройства нея този сценарий, идеален й е. Дори не трябва да се напъва да всява раздора, той готов. А тя скатава още малко.

# 2 585
По принцип ме нервират хора които постоянно си затварят очите докато говорят.
Гримасите едно на ръка.

# 2 586
Гого не си даде сметка, че Мани и Фейгин не са саботирали от хубаво.

# 2 587
  • SF
САМАТА Фейгин в епизода днес каза, че харесва другата коалиция и не е искала да е срещу тях, а вие продължавате да намилате, че е тяхна жертва.

Ами като е искала, да е играла.
Самата Фейгин не знаеше какво иска. Иска да й е сигурно и да не е сама.
Цецо с Вики, Вики с Алекса, Гого с Вики, Цецо и Алекса. От другата страна Илиян с Мани и Мани с Илиян и тя избра Мани с Илиян.
За мене това е правилният избор. Докато онези четворицата се извъртят да НЕ се номинират един-друг, ще дойде сливането.
Мани и Фейгин не са посочили друата коалиция при сините като агресори. И аз не съм ги видяла като агресори. Цецо правеше кухи закани в синхроните. Нищо не значат. Виктория крещи заплашително, но тя е неуравновесена и като й се качи адреналинът, не знае къде се намира.
Мани и Фейгин просто искаха да се отърват от здрава група, която по всичко изглежда, че ще се държи здраво и според законите на математиката остават числено повече.

Тъпотията, която сътвориха двете беше, че направиха нещо, което може да бъде заснето, записано, излъчено. Можеше просто да плуват бавно, да натискат лодката, "да стъпят накриво" и да куцукат официално недаващи си зор... Да, накрая Фейгин да реди пъзела вместо Виктория, но бавно и с грешки.

# 2 588
Различни неща са.
В работата саботажа се наказва с уволнение.
В играта саботажа е разрешен от правилата и е част от стратегията.
Уволнението може и да е за саботирания! Подмолните и хитри хора обиквено стигат по-далеч в живота.

# 2 589
Хора чета и не мога да проумея.
Стига с този психически тормоз, стига с това"двете беззащитни"
Вие наистина ли мислите че са тормозени. Защото Виктория е крещяла. Ако пък чааак такъв тормоз е имало дали Мани щеше да се хили с Илиян постоянно зад гърбовете. Дали щяха да падат от смях след поредните викове на Виктория. Това ли е тормоза.
Ми то и при червените имаше викове.По тази логика тормозеха и Цецо психически. Що не го съжалихте
Абсолютно никой не е тормозени. Просто на Манка и отпадна другарчето, дето се хилеха зад гърбовете на другите и тя реши да съсипе племето
Като нищо може да е било план на двамата с Илиян. Който остане - съсипва.

.

# 2 590
Ако жълтите действаха стратегически, сега за мен беше момента да разкарат Джаферович като я пратят на битка.
За какво държат човек, който ги върти и си играе интереса и всички го виждат, вместо да се впуснат  смело

И ако червените и пратят Фейгин, в една  равностойна от продукцията игра, Фейгин може да я бие.
Но вече све по-явно се пазят и се извъртат в опит да  спасят всеки себе си.

И аз съм на мнение, че Фейгин не е слаба психически, не случайно спортистите ги учат да разиграват победата в ума си, другаде с върна тя и се омота

# 2 591
Снощи докато гледах битката, имах чувство че на Гого сякаш не му се играе. Нямаше го този хъс, които сме свикнали да виждаме от него в игрите.

# 2 592
  • София
Е, Soney, разбира се, други варианти няма! Или риташ, или са те ритали. Rolling Eyes

Лъвица, точно моето дете преди години така беше тормозено и дразнено от други в класа, но тихичко, без да забелязват госпожите, и като отвърне - вдигаше се врява до небесата. В случая тихият провокатор за мен е Илиян.

Всеки вижда неща, на база своята перспектива, ценностна система, опит и показаното по телевизията. Никой тук няма как да види цялата картинка на 100%, а дори тогава, пак щеше да има различни мнения. Чий поглед е верен, има ли изобщо такъв, не знам. Аз виждам Виктория като скандалджийка и манипулаторка, а Алекса като схемаджия, играещ си със страха на по-малките. Не смятам, че от Илиян идва всичко, защото и без него не се спряха. Всеки с гледната си точка.

# 2 593
За мен е просто.
Всички са в една игра. Нека не го забравяме.
Докато играта беше в първа фаза Мани и Фейгин бяха изключително полезни  и отдадени на племето си. Много по-полезни от фелдфебелката от волейболната площадка например.
В края на първа фаза прецениха, че за тяхната игра е по-добре да търсят по-добри шансове в другите два отбора.

В крайна сметка спечелиха поне още една седмица в играта от цялата маневра. За Вики и Алекса нищо не се промени дефакто, даже може би в момента имат по-добри переспективи в играта отпреди. Единствено за немия в племето положението е видимо по-лошо.

Това е.

# 2 594
  • SF
Абе какъв тормоз!
Фините психики не са за такива формати. Щом си се явил там, ще има тормоз, коалиции, номинации.
Виктория се заканва да тормози, да измъчва, да наказва, и то на много висок тон, но тя няма капацитета и фантазията да го направи.
Момичетата просто си потърсиха по-приятна среда, без да предвидят докрай как би могло да бъде представено на другите.
Затова си мисля, че ходът със заровената част в пяска, не им беше добре обмислен.
Не знаеха каква е играта предварително. Под напрежение взеха глупаво решение и сега са наказани заради тази глупост.
Можеше просто да се пречкат.
Имало е доста играчи, които отпадат почти предали се, без да са обвинявани в саботаж. Реално си е било саботаж.

Общи условия

Активация на акаунт