💪"Игри на волята: България" - сезон 4, тема 9 (24.10 - 30.10)

• 147 300
  • 4 367
  •   1
Отговори
# 2 385
Беше много грубо от страна на продукцията да разкрие саботажа.
Мани паднала в очите на Гого. Ама той имал очи?! Къде му бяха очите да види как ги насилват от неговата коалиция?
Те не са прецакали племето, а коалицията на насилниците.

Така е. Жалко, че много хора не го осъзнават.

# 2 386
Искахте Гого да покаже характер и да заеме позиция. Ето зае я и пак има недоволни. ;d

Шарен Гого

# 2 387
Продукцията трябва само да наблюдава и да заснема, но да не се меси. Както National Geographic фотографи. Оставяш нещата на естествения им ход.
Това не са животни Joy че само да ги наблюдава. Продукцията избира хората, разпределя ги по племената, залага конфликти и т.н. Без нея шоу няма.
На мен не ми се гледа шоу в което най-подлия печели.
Е, то това и се случва в сезоните на предаването с помощта на продукцията.
Мен ми се гледат битките, всички драми, интриги и кавги, със или без съдействието на продуцента са ми дразнещи.

# 2 388
  • Другата България
Аз само не разбрах двете момичета защо си замълчаха и не се обосноваха за постъпката си. Хайде Фейгин ми е ясно, че е малка и няма смелост да го направи, но на Мани й стиска.
Джаферович тая истина за нищо я няма, направо й разказа играта - върти я както й е най-удобно в момента.
И в понеделник, когато беше предишната война в темата го зададох този въпрос. Никой не ми отговори. Кога в играта чухте момичетата, че са били насилвани и мачкани. Кога се оплакаха от това и го сложиха, като причина да саботират отбора. Ще ви кажа, никога. Причините, които изтъкваха пак повтарям в играта бяха : да отмъстим за Илиян и защото така ще отървем кожите. Това с насилието беше подето от драгият зрител, в последствие на лайфовете и те решиха, че е чудесно оправдание и започнаха да го използват.
  А сега да си кажа колко съм доволна от днешният епизод. Първо, доста фенки на Гого (да се свето името му) минаха от осанна на разпни го. За мен е чудесна новина. Тълпата се разреди и ми стана по широчко и комфортно. Мани, както защитаваше Фейгин и както обясняваше, че и е като по малка сестричка, така рязко, като я натиснаха пробва и с: ама тя Фейгин изхвърли частта. Илиянката трябва да е много горд, че остави двете момичетата да му свършат мръсната работа и да поемат всички последствия. Изобщо не му дремеше как те ще виреят в останалата част от играта.Важното беше след Илиян племе да няма. Е това е истински приятел. Шапка му свалям. От тримата ми е жал единствено за Фейгин. Това момиче потъпка всичко в името на едно имагинерно приятелство. И я виждам, колко се изяжда от вътре. Дано го приеме за урок, раната да зарастне, но белегът да и напомня. Малка е, но тези уроци са важни.
Ето, това мнение все едно е моето. Всичко това съм го казвала, когато се обосновавах защо не одобрявам постъпката на двете “малки беззащитни момиченца“ . И намирам мотивите им за нерелевантни. Дори си спомням, че сложих и статия за Илиян с негов цитат от рода на : “След мен няма Супергерои“, или нещо от сорта.

Последна редакция: чт, 27 окт 2022, 00:58 от Merri_An

# 2 389
Мани за мен си остава , човекът там с най-много топки . Питате се защо, не обясни каяква е била ситуацията- ами тя толкова свикна да не успее и едно изречение да завърши в старото племе. Всеки път биваше грубо прекъсвана с изблици ту от Виктория ту от Алекса , че свикна да отговаря само с по две три думи.
Джеферович искрено се зарадва, за новата мишена, но уви. Та от промото , вие какво разбрахте, мен ми се струва , че Мани ще се опита да се коалира с Мишето и Рали, но те няма да се усетят и от страх да не ги имат пак за предателки ще я натопят

# 2 390
  • София
Не осъждам реакцията на Гого на новината за саботаж, всеки човек има право на емоции, включително и Виктория, просто нейните преминават в агресия, според мен. А, Гого, най-голямата обида, която успя да открие в речника си беше "енергиен вампир". Мен ме шокира погледът му върху играта, аз разбирам, че не иска да номинира Филип, но вярвам и че мотивите, които даде са искрени и не е някакъв замисъл за бъдеща коалиция, т.е. направо би предпочел следващия път той да ходи и да се доказва на елиминации, вместо да праща друг. На почти финален етап от играта той не мисли за победа и за собствената си безопасност във формата, бил е абсолютно откровен, когато каза, че е нямал представа, че ще има нужда от стратегии в "Игри на волята". В това отношение виждам много общо между него и Добрин от първи сезон (освен че са природозащитници и приятили), Добрин имаше късмет, че "Траките" не се разпаднаха и той беше герой за тях, т.е. шансовете им за победа бяха все на силови, сухоземни битки. Smile Ако "Супергероите" не се бяха разпаднали, Гого никога нямаше да е в неизгодна позиция, винаги щеше да е нужен на своите и щеше да е на финал, вероятно с най-големи шансове за победа.

# 2 391
  • София
Какво значи, че Мани е трябвало да си признае, ама не си е признала доброволно? На кого е длъжна да си признава и оправдава стратегията? Джаферович казва ли как играе - не. Михаела знаят ли я какво прави - не. Ралица да си е казала, че има саби на спасението - не. (Да, за тях не трябва да казва, ама и да можеше, нямаше да го направи доброволно) Другите защо не биват дадени на съд, че не си разкриват ходовете? Много интересно. Мани да си каже как е играла, ама другите може да си мълчат. Откъде сме сигурни, че някой от тях някога не е саботирал? Я да се направи на неразбрал, я да се забави в нещо. Всичко е част от играта. Игра. Ако беше само игра на сила, знае се кои ще са на финал. Ама не е.

# 2 392
Аз пък видях, че Алекса и Виктория направо превзеха племето на червените. Всички ги гледат като богове изпълняват командите им. Те пък ги потупват доволно по гръбчето и им казват браво на послушниците. Даже леля Гена им ближе задниците. Еми....който го може...го може. Този другарски съд не ми хареса и на мен и ме е яд, че Фейгин и Мани, не обясниха ясно позицията си, че го направиха заради тормоза и надилието над тях. И днес видяхме за жалост отново насилие, защото точно така действат насилниците, крещят, вменяват ти вина, мачкат те, а после те прегръщат, уж че си важен за тях. Този епизод ме напрегна много и мен и остави един лош привкус.
За Гого какво да кажа, най-накрая му се наложи да вземе отговорна решение за нещо и той чак се разсърди на Мани за това. Определено Фифо е с по-големи топки от него. Ще ми се да видя битка между тях двамата, но мисля че за сега Фифо накланя везните пред Гого за мой фаворит в ИВ

# 2 393
Аз Гого го разбирам, но очаквах да е по-умерен, Явно изолацията си казва думата. Пропука се дзен - натюрела му 🙂 Поне показа че е човек и нищо човешко не му е чуждо

# 2 394
САМАТА Фейгин в епизода днес каза, че харесва другата коалиция и не е искала да е срещу тях, а вие продължавате да намилате, че е тяхна жертва.

# 2 395
  • София
Ще ме прощавате, ама Гого какъв им е на Мани и Фейгин да ходи да ги защитава. Защо да е длъжен да ги защитава. Нали половете са равни. Защо на тези двете им трябват спасители. И аз да съм в играта, няма да ги защитавам. Това са ми непознати хора, дето не знам що за стока са. Думите ви нямат логика. Това е игра.

Не опира до пол. Бих защитила всеки срещу агресор, независимо слаб, силен, мъж, жена. А Гого хубаво да не защитава, ама накрая и той се прояви като агресор, хем знаеше ситуацията. Толкова за мълчаливата му защита.

Защо не казват Мани и Фейгин за тормоза като оправдание? Много причини. Неудобство например. Никой не иска да е жертва. Фейгин е достатъчно незряла, та сигурно не може и да си формулира нещата в главата. Но не трябва кой знае колко висока емоционална интелигентност, за да видиш кое следва кое. Обзалагам се, че ако нямаше викове, заплахи и манипулации, дори от дъното на племето, нямаше да саботират по този начин.

Последна редакция: ср, 26 окт 2022, 23:55 от Лъвица

# 2 396
Продукцията трябва само да наблюдава и да заснема, но да не се меси. Както National Geographic фотографи. Оставяш нещата на естествения им ход.
Това не са животни Joy че само да ги наблюдава. Продукцията избира хората, разпределя ги по племената, залага конфликти и т.н. Без нея шоу няма.
На мен не ми се гледа шоу в което най-подлия печели.

Не е целта на продукцията това. Продукцията подбира персонажи, които са подходящи за да създадат конфликти сами помежду си. Продукцията създава условия за конфликти и различни ситуации и казуси. Не може продукцията да решава кой да бъде номиниран и как да се случват коалициите. Да, при нас го прави, но не трябва. Щом правилата не са нарушени - моралът е за хората отвътре да решат.

# 2 397
Вики със сигурност е говорила Фейгин на чесг. каква спортистка, че прави такива неща. Емоцонален вампир е тази жена, тя се радваше, че разплака Фейгин.
Мани си го каза в прав текст, че са го направили заради отношението към тях в племето.
Мисля, че утре Фейгин ще поиска сама да си излезе. То на такъв тормоз издържа ли се. То си беше направо гавра.

# 2 398
На Гого къде му беше достойнството, когато Виктория редовно тормозеше момичетата? Достойно ли беше Алекса да им подвиква като на кучета и да заповядва да му слушат речите, в които той натякваше за "грешките" им? Хубаво му беше да си мълчи и да пращат утайките на елиминации, а той само да ги надъхва преди битките. Много съм разочарована.

Изключително неприятен епизод. Виктория вече официално споделя първо място с Панчев в личната ми класация за най-противен участник.

# 2 399
Беше много грубо от страна на продукцията да разкрие саботажа.
Мани паднала в очите на Гого. Ама той имал очи?! Къде му бяха очите да види как ги насилват от неговата коалиция?
Те не са прецакали племето, а коалицията на насилниците.

Така е. Жалко, че много хора не го осъзнават.
Тя заради това Фейгин гласува за насилника си за капитан, а не за "любимия".
Виждаме каквото ни показват и казват. И вярваме в каквото искаме. Чула съм и съм чела как Цветан наричаше Мани. Но гледах и разговора на Мани и Илиян с Фейгин, в който разговор също имаше заплаха. Изморих се и лека нощ! Само игра е...

Общи условия

Активация на акаунт