💪"Игри на волята: България" - сезон 4, тема 9 (24.10 - 30.10)

• 147 187
  • 4 367
  •   1
Отговори
# 2 400
САМАТА Фейгин в епизода днес каза, че харесва другата коалиция и не е искала да е срещу тях, а вие продължавате да намилате, че е тяхна жертва.

Те така я притиснаха, че тя всичко щеше да каже само да спрат с разпита. Направо блокира

# 2 401
Скрит текст:
Не осъждам реакцията на Гого на новината за саботаж, всеки човек има право на емоции, включително и Виктория, просто нейните преминават в агресия, според мен. А, Гого, най-голямата обида, която успя да открие в речника си беше "енергиен вампир". Мен ме шокира погледът му върху играта, аз разбирам, че не иска да номинира Филип, но вярвам и че мотивите, които даде са искрени и не е някакъв замисъл за бъдеща коалиция, т.е. направо би предпочел следващия път той да ходи и да се доказва на елиминации, вместо да праща друг. На почти финален етап от играта той не мисли за победа и за собствената си безопасност във формата, бил е абсолютно откровен, когато каза, че е нямал представа, че ще има нужда от стратегии в "Игри на волята". В това отношение виждам много общо между него и Добрин от първи сезон (освен че са природозащитници и приятили), Добрин имаше късмет, че "Траките" не се разпаднаха и той беше герой за тях, т.е. шансовете им за победа бяха все на силови, сухоземни битки. Smile Ако "Супергероите" не се бяха разпаднали, Гого никога нямаше да е в неизгодна позиция, винаги щеше да е нужен на своите и щеше да е на финал, вероятно с най-големи шансове за победа.

1:1

Но пък трябва да има и играчи като Гого, че моралният отпор на техните загуби да бъде възможно най-силен. Да се генерира възмущение и интерес. Гого само той може да се бие и го прави.

# 2 402
Мани за мен си остава , човекът там с най-много топки . Питате се защо, не обясни каяква е била ситуацията- ами тя толкова свикна да не успее и едно изречение да завърши в старото племе. Всеки път биваше грубо прекъсвана с изблици ту от Виктория ту от Алекса , че свикна да отговаря само с по две три думи.
Джеферович искрено се зарадва, за новата мишена, но уви. Та от промото , вие какво разбрахте, мен ми се струва , че Мани ще се опита да се коалира с Мишето и Рали, но те няма да се усетят и от страх да не ги имат пак за предателки ще я натопят

Днес Виктория продължи с вербалния терор и прекъсваше постоянно Фейгин дори, когато заекваща понечеше да каже нещо, което не и изнася. Накрая пак я докараха до рев като всеки път.

# 2 403
Скрит текст:
Гого също е нагаждач. Когато тормозеха девойките къде му беше достойнството,  морала и честта? Трайкаше си при болшинството.
А сега въпрос с повишена трудност: след като в началото на реденето на пъзела Виктория и Гого установиха, че има липсваща част, защо не накараха другите да я търсят, докато редят пъзела - рул?
Защо?
И накрая ореваха орталъка - ние се измъчихме, ние герой, вие - саботьори...
Вина имат и те двамата. Толкова време редяха със знанието за липсваща част и не предприеха нищо. Това също може да се приеме за саботаж.
Много двуличие се разкрива вече...
Алекса си е баш "сръбски тарикат". С думи ги омайва, но той си играе неговата си игра от самото начало. Не искам той да спечели.
Започнах да харесвам Ралица.

Защото не са го разбрали в началото, а чак накрая, когато сглобиха другите части. Чак тогава взеха да вдяват, че им липсва една част.
Гледайте отново видеото от започването на руля, че доста рано разбират, че нямат парче. След като наредиха всички налични части, Димо им каза, че им липсва парче и няма как да нямат, а Гого му отговаря "Аз питах." и Алексиев вдига ръце в знак, "не знам, ама не е цял пъзелът ви". Тълкувам точно тези думи на Гого, че е питал някой от хората, които са около тях на терен и те са казали, че всички части са в торбичките им, мисля че дори от продукцията не са забелязали действията на момичетата веднага.

Ако наистина го бяха осъзнали, следващата стъпка в мисловния процес е, че е загубена по трасето и да пратят другите да я търсят. Примерно да питат колко точно са бройките на частите.  Не забелязах такова нещо. Въртяха се и се сучеха.

# 2 404
Не разбирам какво тук се надига вой против Гого. Гледах на запис реакцията му 2 пъти.
Такъв контрол на емоциите като неговия - евала, поклон!
Той се скапа да копа и измъква онези колове. Нарани и охлузи ръцете си, което може да му коства оставането в играта при евентуална следваща битка за оцеляване - защото този тип рани изискват много време за да заздравеят напълно, а битките често са тежки. После пое отговорността и стреса и при нареждането на пъзела - както казаха 40 минути - и се е почувствал като малоумен идиот, че не е успял да го нареди и е разпаднал племето.

И според някои няма право да реагира на буквално гаврата и предателството на Мани, която цял сезон гледаме как се подхилква ехидно и плете схемички с Илиян? Същата ехидна, доволна, горда от себе си усмивчица, когато на арената им казва, че тя ги е прецакала!

Същото Мани, което на съвета можеше да даде празен глас като номинира който и да е НЕноминиран и да не поставя/нахендря Гого, отново, в позицията да решава съдбата на друг човек, защото и той със сигурност щеше да даде празен глас! Те вече бяха 4:3 за Михаела, т.е. племето си я бяха избрали сами.

Веднъж предател - винаги предател!
И моля ви - не ми казвайте, че това е просто някаква игра. Такъв си в играта, такъв си в живота.

Гого - евала, че успя да се овладее!
И евала, че не го е страх от битки и не прати Фифо на арената - в надеждата да се отърве от един силен противник, а иска в честна битка да го срещне там.

Още по-голям фен съм му.
И пак си пожелавам да имам повече такива хора около себе си - почтени!
Макар че това напоследък е мръсна дума, символ на идиот или глупак. Всички много искат другите да са точни и коректни с тях, нали! Те, обаче, да си натъкмяват нещата както си искат според зависи и да си цакат останалите както им е угодно.

Последна редакция: чт, 27 окт 2022, 16:21 от Tahiti

# 2 405
САМАТА Фейгин в епизода днес каза, че харесва другата коалиция и не е искала да е срещу тях, а вие продължавате да намилате, че е тяхна жертва.

Те така я притиснаха, че тя всичко щеше да каже само да спрат с разпита. Направо блокира
Мисля, че тъкмо се беше разблокирала и започна да си излива всичко.

# 2 406
Мани и Илиян изобщо не са тормозели Фейгин да е в тяхната коалиция. Дори ако помня правилно, когато Фейгин беше решила да преминава към другия лагер, те и казаха да си решава, но че е тъпо да ги изоставя в този момент и много бързо ще я отстрелят. Което си беше така. Изобщо не са я притискали. Иначе той и Играсио много се опитваше да я обработва. И лично нямам нищо против да имам приятел като Мани, защото тя всъщност нейните приятели си ги защити докрай. Дори и накрая се опита да покрие Фейгин, но продукцията не беше съгласна с това Simple Smile Иначе ми се струва, че Генчо ще опитва да прави коалиция с Гошо и Фейгин.

# 2 407
Аз не виждам никакъв проблем с поведението на Гого. Реакцията му беше естествена и бих казала оправдана. Няма как да каже на Мани "Евала, топ ход, много ми хареса". Не е бил излишно груб, просто дълбоко разочарован. Мани трябваше да му е подкрепата в новото племе, а се оказа причината да бъде на пангара. Няма как да се зарадва.
Напълно подкрепям това мнение. Гого беше истински разочарован и омерзен. И каза точно какво мисли. Нито е шушукал, нито е мишкувал.
Показателно за долната постъпка на дуета е реакцията на всички играчи и от жълти, и от червени. Евала и на Джаферович, която принципно не харесвам. Зададе правилния въпрос, за да разбере дали Мануела има съвест и дали съжалява за постъпката си.

# 2 408
  • Другата България
Още нещо забравих.
Мани, която по време на разговора си с Гого пред Безстрашните каза и това: “Фейгин искаше да отиде при червените, тя скри частта от пъзела...“. С две думи - Сашка искаше при Гошо, затова така стана. Изключително “лоялна“ постъпка, на “истински приятел“. Фейгин рЕва, и не спря да обвинява...себе си. Не каза изобщо :“ Мани ме накара, това беше планът на Илиян“. Рева и се обвинява, и това се приема за слабохарактерност. Факт, такова е. Обаче, аз предпочитам такива хора около себе си, ако трябва да избирам, щото от “приятели“ като Мани ми е писнало. Мани беше, и остана лоялна само към Илиян. Това е. Фейгин през цялото време беше и за двамата средство за постигане на целите им. Това и Вики, и Алекса го виждаха, затова и се опитваха да говорят с нея по техния си грубоват начин.
Ама минало заминало.

# 2 409
Според мен нищо не може да оправдае постъпката на Мани и Фейгин. Това е мръсна игра и удар в гърба.

Като започнете да се вживявате и да мерите с двойния аршин!

Мани и Фейгин щяха да са на пангара тази седмица, ако червените се бяха разпаднали. А на пангара щяха да ги пратят точно техните съотборници от "светата троица" - Виктория, Алеко и Гого.

И явно според някои от списващите в тази тема, тази постъпка на "светата троица" нямаше да е удар в гърба и щеше да е "достойна", за разлика от саботажа на Мани и Фейгин.

А сега Маги и Фейгин си осигуриха поне още една седмица в играта и възможност за нови коалиции. В синьото племе щяха да бъдат номинирани до дупка. Алекса щеше да си издърпа Елица с нейните дружки, Мани и Фейгин нямаше да имат възможност да се коалират с новите. Тя и Мани си го каза, че като разбрала кои смятат да взимат в племето ѝ станало ясно, че на двете с Фейгин им е отредена ролята на пушечно месо в синьото племе.

# 2 410
Гого или яко си е затварял очите за псих тормоз над момичетата, или за него е Ок да има подобно поведение. Не знам кое е по-кофти от двете …

# 2 411
  • София

Какво друго да каже, след като я заляха с агресия и вина? И на Илиян и Мани ме е яд за нея, защото я вкараха в ходове и отговорности, за които не е узряла. Много е малка и несигурно още, няма емоционална стабилност. Но това е нищо пред агресията и манипулациите от страна на Виктория и Алекса. Няма шанс Фейгин да устои на такъв натиск.

# 2 412
Не разбирам какво тук се надига вой против Гого. Гледах на запис реакцията му 2 пъти.
Такъв контрол на емоциите като неговия - евала, поклон!
Той се скапа да копа и измъква онези колове. Нарани и охлузи ръцете си, което може да му коства оставането в играта при евентуална следваща битка за оцеляване - защото този тип рани изискват много време за да заздравеят напълно, а битките често са тежки. После пое отговорността и стреса и при нареждането на пъзела.

И според някои няма право да реагира на буквално гаврата и предателството на МанитУ, което цял сезон гледаме как се подхилква ехидно и плете схемички с ИлиянчУ?

Същото Мани, което на съвета можеше да даде празен глас като номинира който и да е НЕноминиран и да не поставя Гого, отново, в позицията да решава съдбата на друг човек, защото и той със сигурност щеше да даде празен глас!

Веднъж предател - винаги предател!
И моля ви - не ми казвайте, че това е просто някаква игра. Такъв си в играта, такъв си в живота.

Гого - евала, че успя да се овладее!
И евала, че не го е страх от битки и не прати Фифо на арената - в надеждата да се отърве от един силен противник, а иска в честна битка да го срещне там.

Още по-голям фен съм му.
И пак си пожелавам да имам повече такива хора около себе си - почтени!
Макар че това напоследък е мръсна дума, символ на идиот или глупак. Но всички искат много другите да са точни и коректни с тях, нали! Те, обаче, да си накъмяват нещата както си искат според зависи и да си цакат останалите както им е изгодно.
Изцяло подкрепям това мнение.

# 2 413
  • софия
Не очаквах такъв епизод аз.
Ненужни драми. Слаба фабула в черно-бяло .....Всички участници в кофти светлина...(((( Жалко.

Останах с впечатлението, че само Мани е в съзнание днес.

# 2 414

Същото Мани, което на съвета можеше да даде празен глас като номинира който и да е НЕноминиран и да не поставя Гого, отново, в позицията да решава съдбата на друг човек, защото и той със сигурност щеше да даде празен глас!

Мани игра за Мани. Даде глас за Фифо, за да не си затоври вратата към Михаела и Ралица. Веднага се усети, че това е единствения й шанс да я проима там след разкритията, даже подсказа на Гого.

А и защо Гого да не вземе решение? Какво му пречеше да го прави преди? Сам си каза, че е пратил Илиян на елиминация,а не нея и това е било негово решение.

Напълно разбирам реакцията му, но на съвета Мани направи умното за собственото си оцеляване.

Общи условия

Активация на акаунт