💪"Игри на волята: България" - сезон 4, тема 9 (24.10 - 30.10)

• 147 778
  • 4 367
  •   1
Отговори
# 2 670

"Ще кажеш ли на тигъра, че е жесток
или на змията, че е подла.
Тяхна ли е вината, че са тигър и змия ?
Светът е джунгла, в която живеят диви зверове.
Има хора тигри, хора змии, хора агънца, хора мишки.
Тигрите изяждат агънцатата, а змиите мишките.
Горко на наивните и доверчивите. "

# 2 671
Има морални закони - Божии. Те не бива да се нарушават. Каквато и игра или действие да е не бива да предаваш племето си. Да саботираш физическите усилия на тези с които живееш за да постигнеш свои цели. Съвременните ценности отхвърлят всякакви правила били човешки те или божии. Възмутен съм от Илиян, Мани и Фейгин. Последната поне съжали за постъпката но другите двама подлеци?

# 2 672
Не мисля, че трябва да съдим  Мани и Фегин, за това, което направиха. Не може някой да те мачка и да ти казва, че ще те гони до дупка и ти да си ок в такава среда. Забравиха, че Мани предпочете храна за племето, пред сабите на спасението когато бяха на реката. Наричаха я слаба...Това  което направи Цецо да разклати Илиян не беше ли саботаж за племето, оставяйки Супергероите с човек по-малко? Георги и Генчо се подкрепяха в елиминационната битка, но Цецо напротив - разклати Илиян. Снощи Мани пое цялата вина и нищо не каза за Фегин, докъто тя каза, че пак са я подвели...Не подкрепи Мани! Имаше колебания да я изостави  и малко преди сините до се разпаднат.

Последна редакция: чт, 27 окт 2022, 11:44 от tendenz

# 2 673
Коалицията на силните при сините както си мислеха, че командват парада, бяха надиграни по всички правила на играта. 😅От тартори в своето си племе се превърнаха в удобни мишени в чуждите и го знаят. Затова е цялата драма! Приказките за чест и достойнство са прах в очите. Бяха надцакани от Мани със спокойствие, хладнокръвие и смелост. Тихите води са най-дълбоки е казал народът. А при тяхното невъздържано и агресивно поведение беше и повече от заслужено, задължително дори.
Абсолютно точно. На игра, като на игра.
А личности като Виктория, Алекса... пък и Цецо не са свикнли на такива “своеволия” от останалите покрай тях, уж неспособни и незначителни. Поне в техните очи.
И да! Макактака ще имаш мнение, ще го отстояваш, ще смееш да правиш саботаж..чест, достойнство, бла.. бла 🤓😂
То едната сила не е досттъчна, иска се хитрост и остър ум.
И държат сметка от най-малкия Фейгин. С такива агресори като Виктория и Алекса трябва да се процедира твърдо и решително от самото начало. На акцията да се отговаря със съответната реакция (за да няма още акции). Много ми хареса как Генчо подходи към Алекса миналите епизоди: защити си позицията в конфликта с Елица, разобличи Алекса пред него за избора му да трупа жълтици и да играе собствената си игра (дори Елица се подсмихна в кадър), вдигна тона и… Алекса кротна. Харесал бил Генчо 😅 така се прави!

# 2 674
На мен вчера ми стана смешно как Жени каза на Гого да се успокои, че не са свикнали на караници... не го казвам в смисъл, че се прави или нещо такова. Красъци при жълтите досега е нямало чак и Гого не е вдигнал скандал, но Мани явно като е разказвала за гръмогласието и викането на другата коалиция и като знаят, че Гого е от там и наистина са си мислили, че може да вземе да тропа по масата и вика в лицето на Мани Joy

Просто е смешно, защото беше явно, че е силно раздразнен, но за публиката е ясно, че няма да тръгне на крещи както Алекса и Вики, жълтите обаче не го познават още.

# 2 675
Дрънкаме си ние тука, обаче паралелно с това Дечо и Стоян /най-вече той/  сигурно вече са си изгризали ноктите от яд, как със завиден стоицизъм търпяха панаирите и мъкнеха Мани до последно. Ама като не им е дошло навреме..😜
Някой да попита Генчо колко пъти през последните два епизода си е повторил "как, по дяволите, попаднах в това фрийк шоу?!"

# 2 676
  • София
Току-що изгледах епизода, леле-мале...

Пуснах гореща и прясна, прясна анкетка! 😊

В анкетата на Сони, оцених този епизод с най-малкия възможен общ набор от точки/процент.
Дъно!

Ауткаст
Дискутирали сме много ама в предните сезони и масово (огромен процент) бяхме против начина по който разпадат обикновено най-силното и многобройно племе. Много пъти е дискутирано, особено с Прабългарите и Ловците бе скандално и тук беше нещо страшно. Ама минаха доста години, интересно ми е сега какво мислят хората.

# 2 677
  • София
Не знам къде видяхте психически тормоз.Това,което аз видях е играта на "малкия човек"(в случая Мани и Илиян) Щом не е на тяхното,ще го постигнат подмолно.А Фейгин беше пионка.Във всеки един момент,ако са се чувствали под натиск,можеха да си тръгнат,но те решиха да прегазят другите .Виктория и Алекса поне имат достойнството да кажат всичко,което мислят в очите.
Игри на волята не е само за силните физически,но и за силните психически.Жалко за Мани.Много я харесвах,но постъпката и е отвратителна

Ако не беше написала имена, щях да помисля, че за другите говориш Wink

Щом не е тяхното, действат подмолно - щом не стана това на Виктория и Алекса, заплахи, викове, тормоз, вменяване на вина, сплашване, манипулации тип "как можа да не послушаш нас".

Видяхме с Касим как действаха и не е трудно да се досетим, че с Фейгин щеше да се случи същото, ако им беше пристанала. Така че чия пионка (нереализирана) щеше да е тя?

Кое казването в очите? Казаха ли на Цецо, че го мислят за слаб играч? Или че го използват за да залъгват Мани и Фейгин? Или в очите е да лъжат, че ще гласуват за Цецо, за да номинират двама от другата коалиция? Или че Виктория флиртуваше с Цецо, въпреки че се видя, че не иска отношения с него? А всъщност се увлече по Алекса?

# 2 678
От какъв пък зор Гого ще защитава сините девойки след подобно поведение? напротив - заслужават си публичното порицаване. всяко поведение си има последици и трябва да има последици.

# 2 679
Дрънкаме си ние тука, обаче паралелно с това Дечо и Стоян /най-вече той/  сигурно вече са си изгризали ноктите от яд, как със завиден стоицизъм търпяха панаирите и мъкнеха Мани до последно. Ама като не им е дошло навреме..😜
Някой да попита Генчо колко пъти през последните два епизода си е повторил "как, по дяволите, попаднах в това фрийк шоу?!"

Те го говориха в предния Надкаст. Джаро и Вальо са имали тази идея, Неделчо и Стоян никога не им е хрумвало, но и казаха, че нямало д го направят. Стоян все се пънеше, че ще саботира, но винаги е било в изблик на гняв. Но там и нямаше логика. Мани нямаше шанс да оцелее другаде, а хората, от които зависеше играта бяха силна коалиция, която не искаха да разбиват.

# 2 680
Простете, но не мога да ви настигна, все ми бягате с едни 10 страници. Вероятно ще пусна мнението си в средата на някакви други страсти но...
За себе си знам, че гледам шоуто точно като шоу и нищо в епизода не ме изненада, дори моралната дилема, която разтърси като бомба социалките си е напълно очаквана. Но това го писах още в първите си мнения при старта на сезона. А хейта вече ще е нещо като диплома за средно при риалити участниците. Издържиш на жесток хейт - поканен си в All-Stars.
Паралел не бих правила с действията на играчите в Игрите и реалността. В живота Фейгин, ако саботира би саботирала себе си, тя е индивидуалист. Сълзите ѝ бяха, че е разочаровала баща, треньор, роднини. В реала, ако ние сме саботирани много вероятно да отдадем несправянето с лошо стечение на обстоятелствата, късмет, грешка в нас...и така едно вътрешно чувство за предателство, но без доказателства. Тук психолозите просто вдигат този похлупак по Брадърски и ни показват реакциите на хората, ако знаят истината - а тези реакции са ефектно увеличени.
Не забраявм, че Илиян е един 20-годишен младеж/още хлапе в тяло на голям мъж, на когото страшно му се иска да приложи велики ходове и да бъде фактор в Играта, дори бих казала, че донякъде му се получи. Но за Сървайвар Илиянски почакай - поне още 5-6 години, че сега ще изгориш като Жорето в последния ни сезон. Няма как да го съдя толкова строго, много от действията му са точно "на пук", но за тях подразбираме от лайфове, не са показани в епизодите.
Мани издържа стоически на разкритието, на Гоговото разочарование и на Жени-скенера. Харесвам я, все пак дръзна да предприеме нещо неиграно до сега.
Гого на когото поне аз ореол не слагах, продължава с линията на достойните, толкова е праволинеен, но не мисля, че е толкова наивен. Приятел с Добата, но се е записал само заради игрите и за стратегии и коалиции не е подозирал? Хм, само се моля, така както го посрещнаха от летището да не им се наложи да го изпратят по Нова година обратно в Саудитска Арабия. Това с най-добри чувства го пиша,  не искам да се срине или да го сринат.
Алекса и Вики като доброто и лошото ченге, само лампата над масата не насочиха в очите на Фейгин.
Червените капитулираха пред Спасителят!
Играта беше саботирана от Женя в средата, която знаеше, че няма шанс, отпадна за секунди и нейните 20 кг натежаха на всички. А защо клекнаха и напрегнаха рамене, предмишници, колена и кръст е загадка, която само Зори може да разгадае.

# 2 681

"Ще кажеш ли на тигъра, че е жесток
или на змията, че е подла.
Тяхна ли е вината, че са тигър и змия ?
Светът е джунгла, в която живеят диви зверове.
Има хора тигри, хора змии, хора агънца, хора мишки.
Тигрите изяждат агънцатата, а змиите мишките.
Горко на наивните и доверчивите. "

Алекса и Виктория изядоха Касимчо, Илиян и Мани - Цецо.
Тигрите си оставиха другото агънце Фейгин за десерт.
Гого пък като един леопард самец няма шанс да оцелее сред глутницата хиени.

# 2 682
Аз подкрепям саботажите в играта. Преценили, направили. Обаче, НЕ подкрепям начина по който го направиха и още повече НЕ подкрепям причините, които се изтъкват тук. Много се извинявам, но саботьорите нито са жертви, нито изглеждаха жертви, нито ТЕ се чувстват жертви. Сами си казаха, че просто отмъщават. Илиян дори го е написал "Щом не ни искат тримата заедно, няма да има племе". Ами съжалявам, но това си е жива наглост. Всяка коалиция играе за себе си и това е нормално. Той какво очаква, да ги пазят тримата. Хайде пак ми кажете, че са жертви на тормоз. Нека правим разлика между скандали и малтретиране, че и такива ги изкараха. Факт, обстановката не беше приятна, но е много далеч от тормоз. Спирам, че така или иначе и мен вече ме квалифицираха тук като насилник. Joy

# 2 683
Мхм, нека пък дойде Джаферович и ми каже как да си изразявам емоциите 🤣 Това също е вид манипулация, за мен. Нямало в племето скандали, кой знае? И така да е, как да имат? като всички я слушкат и гледкат в очичките ..
Цялата работа в този вид игра е, че хем си сам за себе си, хем без другите не можеш. До един момент. Но докато настъпи този момент трябва пресметливост, социалност, хитрост, емоционална интелигентност..и физика. Тази съвкупност от качества никой не притежава там, освен Мани.  Факт. И за мен, дори и да не победи е победител.

# 2 684
  • София
Има морални закони - Божии. Те не бива да се нарушават. Каквато и игра или действие да е не бива да предаваш племето си. Да саботираш физическите усилия на тези с които живееш за да постигнеш свои цели. Съвременните ценности отхвърлят всякакви правила били човешки те или божии. Възмутен съм от Илиян, Мани и Фейгин. Последната поне съжали за постъпката но другите двама подлеци?

А не е ли морален закон да не обиждаш, заплашваш, тормозиш ближния си, само защото не е отрекъл себе си, за да може ти да си гониш целите?

Общи условия

Активация на акаунт