💪"Игри на волята: България" - сезон 4, тема 9 (24.10 - 30.10)

• 147 694
  • 4 367
  •   1
Отговори
# 2 655
Може би малко се връщам назад в действието, но повдигнах този въпрос в мое видео, но ми е интересно какво мислите тук.

Какво мислите за това, че едно племе се разпада на игра - независимо дали е най-многобройното или малобройното?
Не се ли губи малко смисъла да пазиш племето силно за едно обединение?

Съжалявам ако е обсъждан въпроса, но не съм попаднал, когато съм минавал през мненията

За мен този начин за избиране на племето за разпадане не е ок. Както знаем, и най-доброто племе може да загуби битка независимо по какви причини - на някой не му е ден, компонент, на който зацикляш, или в случая саботаж... Моето мнение е, че най-малобройното племе трябва да се разпадне. Ако са повече от едно, да гледат тогава общо победи и загуби.
Още ме е яд за Таяк мен Simple Smile
Иначе да, избирането на разпадащо се племе само с една игра донякъде обезсмисля пазенето на слабите играчи за гласоподаватели. Но пък от друга вкарва интрига и "неочаквани" обрати.
Ако зависи от мен - най-малобройното племе трябва да се разпада. Ако са две - много възможни варианти има. Битка на Капитаните за съдбата на племето, битка между двете племена, гледане на общия брой победи, при равенство при тях следват победите в Териториалните, защото като игри са най-комплексни и т.н.

# 2 656
Коалицията на силните при сините както си мислеха, че командват парада, бяха надиграни по всички правила на играта. 😅От тартори в своето си племе се превърнаха в удобни мишени в чуждите и го знаят. Затова е цялата драма! Приказките за чест и достойнство са прах в очите. Бяха надцакани от Мани със спокойствие, хладнокръвие и смелост. Тихите води са най-дълбоки е казал народът. А при тяхното невъздържано и агресивно поведение беше и повече от заслужено, задължително дори.

# 2 657
Дискусия относно хората които говорят със затворени очи.  Професорът (второто мнение) го е казал много добре - начин на упражняване на контрол - не ме интересува какво казва отсрещния и не може да ме прекъсва:
https://www.quora.com/What-are-people-who-speak-with-their-eyes-closed
Точно случаят с нашата волейболистка.
За мен Виктория е точно като онези най-страхливите кучета, които само агресират, лаят, нападат и дори хапят без причина от страх. Изградила е някаква стена около себе си и рядко допуска някой, за да не я нарани. Не приема никакво чуждо мнение дори на обсъждане. Цецо и той стана жертва на този и страх.

# 2 658
И да поздравя Джаферович за друго - веднага и стана ясно, че на човек като Мани доверие не може да се има. За какво да рискува да я пази в съюз като си има Мирела и Лефтеров, че и Ралица без Михаела, ако Фифо отново се откъсне. Все пак вероятно ще стреля първо по Гого, за да не му даде време да се сближава с другите, а и като по-силен играч.
И нещо в защита на Гого - понеже мернах коментари как му е време на скатавката да иде на дуел и какви тъпи доводи използвал срещу Михаела, които оправдавали и неговото изпращане на такъв. Ами той никога не се е сърдел, че ще го номинират. И на Фифо каза, че иска да иде на дуел и да се върне с грошове. Естествено имаше си своя стратегия човека и не се буташе между шамарите, защото е тъпо да си рискуваш сам оставането с дуел. Но е ясно, че ако го номинират няма да реагира като Цецо или Мирела. А и с Фифо са единственото готино в момента във формата като отношения - двама силни противници, които се уважават и не искат да се елиминират с хитрост, а евентуално в дуел един срещу друг. И това е достойно за уважение, макар вероятно да коства победата и на двамата.

# 2 659
Обаче не знам как се позволява видимо контузен човек, който не може пълноценно да участва, да стои в предаването? Женя в момента може да играе само на цветните плочки и нищо друго. Дори на онези топчета дето отпадна Веси, пак ще е безполезна. Би трябвало да е тотално аут! Ако беше здрава, на нов съвет Михаела и Рали щяха нея да номинират. Но сега не се пипа.
Никой не я обвини, че заради нея загубиха играта понеже държаха два дънера повече от другото племе.
Гък не смеят да и кажат, че да не ги погне като Фифо.

Мдам, жълтите пропуснаха славен момент за преврат. Оттук нататък отново Жени ще коли и беси в тяхното племе..
Тя много добре знаеше, че такъв момент наближава и омая двечките с капитанството на Ралица. Но пред коалицията си изтъкна друга причина.

# 2 660
Дискусия относно хората които говорят със затворени очи.  Професорът (второто мнение) го е казал много добре - начин на упражняване на контрол - не ме интересува какво казва отсрещния и не може да ме прекъсва:
https://www.quora.com/What-are-people-who-speak-with-their-eyes-closed
Точно случаят с нашата волейболистка.

sineva 1, много точно
Да именно , не ги оставяха да се изкажат, грубо прекъсват или с викове или с излизане от стаята, и накрая ги обвиняват в шушукане и подмолни действия

# 2 661
Не знам къде видяхте психически тормоз.Това,което аз видях е играта на "малкия човек"(в случая Мани и Илиян) Щом не е на тяхното,ще го постигнат подмолно.А Фейгин беше пионка.Във всеки един момент,ако са се чувствали под натиск,можеха да си тръгнат,но те решиха да прегазят другите .Виктория и Алекса поне имат достойнството да кажат всичко,което мислят в очите.
Игри на волята не е само за силните физически,но и за силните психически.Жалко за Мани.Много я харесвах,но постъпката и е отвратителна

# 2 662
Ясно е че ще има два лагера и в мненията тук. Ясно е и как се образуват тия лагери. В живота, едните са ритали и издевателствали (или мълчаливо подкрепяли ритащите) а другите са били ритани (или са защитавали слабите). 
Ами, много се извинявам, но още никой не съм ритала нито съм подкрепяла насилието. Хайде да не е правим заключение кой какъв е, защото е грозно. Вашият коментар относно пишещите е доста по агресивен. За протокола: Не, не подкрепям викането, но не, това не е тормоз.

# 2 663
Лъвица,
съвсем друго имах предвид, а то е че сцените са силно режисирани. Няма екип 24/7 и когато изпуснат някоя свада, ги викат отново, за да заснемат сцената. За Георги всички казаха, че излъчват само яденето му, даже се шегуваха с това. Гого също не е бил ням и изведнъж да се е открехнал,  всичко е монтаж и насочване на настроенията в угодна за продукцията посока.

# 2 664
Моят мъж е чудесен човек, много спокоен и уравновесен, малко на Гого мяза с липсата си на интерес към драми. Затова и ме насочи нежно насам да си бълвам разсъжеднията, че много му дойде моята разпаленост. Та този спокоен, много кежуъл гледащ ИВ вчера сяда с мен да гледа и потресен ме пита да не се е контузила Елица, добре ли е, да не й е станало нещо. Обеснявам - не, не, просто напусна племето. Не мисля, че ме разбра. Тая мъка го удари и него в емоциите и способността му да обмисля, до края епизода се опитваше да не даде накъсо от оплаквачките.

Обаче и той, и аз, може би с няй-голям кеф гледаяхме Генчо снощи.Най-големият му кошмар, последван от най-чудесния подарък, последван от тежка драма, която поне за седмица, а явно може би и две го спасява от елиминация и някак си не беше той виновен - мега чил.  Според мен той направо се почувства наигран от девойките Grinning
Може би малко се връщам назад в действието, но повдигнах този въпрос в мое видео, но ми е интересно какво мислите тук.

Какво мислите за това, че едно племе се разпада на игра - независимо дали е най-многобройното или малобройното?
Не се ли губи малко смисъла да пазиш племето силно за едно обединение?

Съжалявам ако е обсъждан въпроса, но не съм попаднал, когато съм минавал през мненията

Аз съм за. Не виждам проблем да се разпадне най-многобройното племе, защото на ключова игра не се е справило, също така това внася много сериозен елелмент на риск, изненада и променя статуквото. Силните на деня се сменят.

# 2 665
Коалицията на силните при сините както си мислеха, че командват парада, бяха надиграни по всички правила на играта. 😅От тартори в своето си племе се превърнаха в удобни мишени в чуждите и го знаят. Затова е цялата драма! Приказките за чест и достойнство са прах в очите. Бяха надцакани от Мани със спокойствие, хладнокръвие и смелост. Тихите води са най-дълбоки е казал народът. А при тяхното невъздържано и агресивно поведение беше и повече от заслужено, задължително дори.
Абсолютно точно. На игра, като на игра.
А личности като Виктория, Алекса... пък и Цецо не са свикнли на такива “своеволия” от останалите покрай тях, уж неспособни и незначителни. Поне в техните очи.
И да! Макактака ще имаш мнение, ще го отстояваш, ще смееш да правиш саботаж..чест, достойнство, бла.. бла 🤓😂
То едната сила не е досттъчна, иска се хитрост и остър ум.

# 2 666
В играта всеки има право да прави коалиции, да плете своята си кошница и да използва всякакви незабранени средства, за да продължи напред. Въпросът е как реагират играчите, когато техните машинации и кроежи не се развият спрямо очакванията им. Дали понасят случилото се нормално и продължават напред, обмисляйки нови ходове, или грубо търсят обяснения за нечии чужди постъпки и ръсят заплахи, както постъпват Алекса и Виктория. Или както реагира Цветан, когато открито му казаха мнението си за представянето му и го изпратиха на елиминация. За разлика от него, Касим, който също не блестеше с особени качества, прие спокойно и достойно мнението на другите за себе си и номинацията си.

Алекса е добър играч, не само на арената, но и в социалната игра, но мен лично ме отблъсква точно с това, че вменява вина, търси сметка и не спира с високопарните си приказки, които обаче очевидно вършат работа, защото успя да се превърне във водач на две племена.

МанитУ, както ехидно я наричат други, които в същото време не одобряват "ехидната" й усмивка, се раздава на терена, комплексен играч е, справя се отлично с голяма част от компонентите в игрите, за разлика например от една Виктория. Има някаква си своя стратегия, следва я, играе за себе си. Защо Алекса и Виктория могат да го правят, а тя да не може?

# 2 667
Outcast-а за отпадането на Елица и за епизода вчера

# 2 668
След снощи още повече харесвам Мани, фаворит №1 ми е. Взе съдбата си в собствени ръце, предприе рискован ход, разкриха я, не се уплаши, застана зад решението си, защити уплашената Фейгин и пое отговорността.
Голяма!
Страхотна млада жена.
Не знам за вините и не ми е работа, ама като я видях кинта и двайсе, как поема ударите с гордо вдигната глава, без да мрънка, да се оправдава, да умолява, направо .... ако носех шапка, щях да й сваля. Дъщеря гледам, не искам да попада никога в подобна ситуация, но недай си боже да й се случи, искам да го понесе по същия достоен начин.
Айде нема нужда да даваме аванта на душманите да се чувстват велики.

# 2 669
В играта всеки има право да прави коалиции, да плете своята си кошница и да използва всякакви незабранени средства, за да продължи напред. Въпросът е как реагират играчите, когато техните машинации и кроежи не се развият спрямо очакванията им. Дали понасят случилото се нормално и продължават напред, обмисляйки нови ходове, или грубо търсят обяснения за нечии чужди постъпки и ръсят заплахи, както постъпват Алекса и Виктория. Или както реагира Цветан, когато открито му казаха мнението си за представянето му и го изпратиха на елиминация. За разлика от него, Касим, който също не блестеше с особени качества, прие спокойно и достойно мнението на другите за себе си и номинацията си.

Алекса е добър играч, не само на арената, но и в социалната игра, но мен лично ме отблъсква точно с това, че вменява вина, търси сметка и не спира с високопарните си приказки, които обаче очевидно вършат работа, защото успя да се превърне във водач на две племена.

МанитУ, както ехидно я наричат други, които в същото време не одобряват "ехидната" й усмивка, се раздава на терена, комплексен играч е, справя се отлично с голяма част от компонентите в игрите, за разлика например от една Виктория. Има някаква си своя стратегия, следва я, играе за себе си. Защо Алекса и Виктория могат да го правят, а тя да не може?

Искам и аз веднъж да се включа с +1000.

Алекса и Вики имаха страхотни ходове. Много по-добри от тези на Троицата, но начинът, по който реагираха когато не стана на тяхното...Това е проблемът.

Не знам защо се гледа на тоя саботаж като самостоятелно действие без контекста на последните седмици и всичко, което сме видели само и единственото по телевизията. За мен хода на Вики да ги измами да гласуват за Касим беше топ,  но този ход носеше риска от обратно действие и си го получиха.

Общи условия

Активация на акаунт