💪"Игри на волята: България" - сезон 4, тема 9 (24.10 - 30.10)

• 147 366
  • 4 367
  •   1
Отговори
# 3 300
Мери, да си делнем секундите слава, че и аз съм в кюпа на "доста хора"? 😉
Diorela,
когато човек открие сходства с участник, основани на принципи и мироглед, е нормално да го харесва. Когато обаче открие припокриване и в кусурите си, направо изпада в екстаз!  Особено, когато е на възраст, в която е прегърнал същите и си живее в мир с тях. 😌

Да, твоят пост беше конкретния повод, но и доста други.
Това не беше упрек. Наистина ми е странна тази идентификация, защото ние виждаме само някаква , избрана от продукцията , част, която може да е силно манипулативна. Да критикуваме, да изказваме мнение, ок, но чак да се идентифицираме, ми се струва безсмислено, защото влияе на преценката ни  .
Diorela, това е шоу с определен сценарий. Някакви хора, включително аз, гледаме и коментираме, къде шеговито, къде саркастично, но е шоу. Очевидно не четеш темата редовно,  защото достатъчно пъти съм повтаряла как продукцията манипулира нагласите и ги насочва в желаната от нея насока.
В темата се коментират участниците,  не списващите - това е основно правило. Колкото до написаното от мен, не си уловила нюансите. Самоиронията няма нищо общо с идентифицирането, а кое е смислено и безсмислено определяме сами за себе си.

# 3 301
toplomliako, Диявло е в контакт с Туджаров и Неделчо. При интервюто с всеки напуснал играта, имаме възможност да му зададем три въпроса.

Пост на Диявло вчера към 15.20. Дори ще го помоля отново да го напомни, но вечер към 21 часа, когато всички четат.

# 3 302
Не успях да цитирам, но видях мнение, че Виктория била избирана с връзки да играе в отборите, в които е била понеже е племенница на Пушката. Божеее То бива пристрастия, но това вече е тотал щета. В професионалния спорт въобще няма значение кой си, ако нямаш качества, еле пък в чужбина.
Съвсем не е така, за съжаление. Поне у нас. Всичко зависи от треньорите и ако не си "покровителстван" нямаш шансове. А как да стигнеш до чужбина без да могат да те видят и да си натрениран? Спортът отдавна не е поле за можещите. Стимулите трябва да се раздават сред "своите". Трудно е дори, ако отидат в чужблина, например в САЩ в колежанския спорт. Колкото и да са занижени изискванията в университета към спортистите- да се адаптираш към академична среда, в която учат мотивирани към академия лица и много трудно. Да не говорим за манталитет в тази възраст.

# 3 303
Моля гласувайте за  Епизод 41  (27-ми Октомври)

https://www.surveymonkey.com/r/7RCTYWX

Всеки може да си променя гласуването ако пожелае на по-късен етап,
както и да види резултатите след изпращане на своите гласове (бутона "Done")
Обобщена статистика за седмицата ще има всеки уикенд.

Какво оценяваме:

Състезанието беше едно от любимите ми.
Хареса ми, че Генчо проведе инструктаж преди началото.
Мисля че причините за загубата не са в неговите команди а в по-слабото "бутане" на отбора.

Лефтеров ме изкефи с вика към Филип - "Фифооо, бутай като невидял!!!"

# 3 304
  • София
Май доста хора се идентифицират с герои, или ситуации и това влияе на оценките.

ПС На мен ми хареса, че най-после се развенча митът за идеалния Гого и на много хора им се отвориха очите за същността му, след като Мани и Фейгин му развалиха тънката стратегийка, синята му коалиция да го добута много напред..

И каква е същността му? Че се ядоса задето му провалят играта, подиграват се с усилията му и го лъжат? Обратното е ненормално, да плесне с ръце и да прегърнеш саботьорите? Нищо не й е направил на Мани, просто се дистанцира от нея, прав е да не иска такива хора около себе си. А тя ходи и се заяжда, виси му над главата, да не изчезнало някое парче от баницата. Лелееее

# 3 305

ПС На мен ми хареса, че най-после се развенча митът за идеалния Гого и на много хора им се отвориха очите за същността му, след като Мани и Фейгин му развалиха тънката стратегийка, синята му коалиция да го добута много напред..

И каква е същността му? Че се ядоса задето му провалят играта, подиграват се с усилията му и го лъжат? Обратното е ненормално, да плесне с ръце и да прегърнеш саботьорите? Нищо не й е направил на Мани, просто се дистанцира от нея, прав е да не иска такива хора около себе си. А тя ходи и се заяжда, виси му над главата, да не изчезнало някое парче от баницата. Лелееее
От това момиче извира подлост и дори не го прикрива, което е жалко. Опитва се да го изкара извън нерви, както го правеха с Илиян в синьото племе. Тормоз от висока класа. Браво. Още не се събудила и тича в кухнята да сипе жлъч. Поне поддръжниците й я видяха в пълния й блясък.

# 3 306

Да, не знам какво се очаква от Гого? Съвсем нормална реакция. По-странно щеше да е, ако беше реагирал по друг начин.
Че и нагла Мануела с коментара си за баницата! ooooh!

# 3 307
Интересно е как тук има 50 страници с защита на Мани и обяснения колко е ранима и крехка, как всички са длъжни да са любезни с нея. Гого е злобен, защото не одобрява постъпката й и т.н.  Но през страница се пише колко тъпа е Зори. Тя е по-млада ако някой е забравил, с Фейгин са почти наборки. И това си е психически тормоз.

А аз се чудя с какво толкова Зори провокира агресията на Генчо, който продължава с атаките по нея и тормоза и извън предаването - с това, че не му играе по свирката и си има собствено мнение ли или с това, че когато говори, се опитва да се придържа към фактите, без да ги изопачава?

На мен Зори ми е изключително симпатична Grinning Тя, Мира и Фейгин са ми фаворитките от останалите жени.

А Мани като никаква жертва не мога да я възприема, тя е много дебелокожа според мен и провокира съвсем целенасочено. Сходен характер на Илиян, който с гордост си призна, че е искал да ядоса останалите до степен, че да стигнат до физическо насилие и продукцията да ги изгони.

# 3 308
  • София
Интересно е как тук има 50 страници с защита на Мани и обяснения колко е ранима и крехка, как всички са длъжни да са любезни с нея. Гого е злобен, защото не одобрява постъпката й и т.н.  Но през страница се пише колко тъпа е Зори. Тя е по-млада ако някой е забравил, с Фейгин са почти наборки. И това си е психически тормоз.

Гого е злобен не заради неодобрнието си - той има право да се чувства, както се чувства. Но в реакцията му се усещаше жлъч. Разбирам първоначалния шок, но ми се струва, че все още е запазил това чувство. Което е негово право, разбира се. Но както той има право на мнение за постъпката на Мани, така ние имаме право на мнение за неговата роля в предаването, постъпките и реакциите му. Това, за което ще му дам плюс е, че въпреки, че видно беше бесен, се ограничи до язвителни подмятания (поне, доколкото ни показаха), а не тръгна да я преследва и тормози. Което все пак говори за някакъв самоконтрол. Надявам се, ако и двамата се задържат, да намалее лошото чувство у него, но признавам си, съмнява ме. Според мен дори, ако отпадне, ще обвинява нея.

Аз за Зори нищо не съм казала (за други не мога да коментирам, нямам идея кои са я нарекли тъпа, в какъв контекст и от коя страна на Мани-Виктория дилемата са). Да, не ми допадна ходът й вчера, но да, тя също е млада и неопитна и няма как очакванията ми към нея да са същите, като към много по-обиграни участници. Искрено се надявам, да не се тормози с негативните коментари. Всяко чудо за три дена, скоро предаването ще свърши и след няколко месеца интересът към участниците ще секне рязко.

Няма как да е психически тормоз нещо, което си говорим тук. Ние не го говорим на Зори, нито на Гого, нито на Мани и Фейгин. Тези, които пишат злобни коментари в лайфовете, това бих определила като агресия към участниците, но не тормоз. Някой, ако почне да ги преследва по социалките и да им пише такива коментари под всеки пост, това вече си е тормоз. Аз не бих го направила, но тук не виждам нищо лошо да се изразят реакциите, дори малко по-остричко. От участниците зависи да не четат, те не са застопорени във форума, както бяха в игрите, нито сме отишли да им навираме мнението си в лицата им. Ако имах възможност да кажа на мнението си лично на някого, то пак би било същото, но не бих го изразила по унизителен и язвителен начин. Виж Викиту ако тръгне да ми вика, тогава ще й отвърна в тон, но няма да почна по този начин, дори с нея Joy

# 3 309
  • Пловдив
Подлост? От Мани ? Която пое вината върху себе си? Която въпреки ,че Фейгин съжаляваше и плачеше и се изкара жертва пред всички, пак я защити и влезе в положение ? И нагла, защото се позволяв да се подиграва с ощипания Гого? Ако това е подлост, какво не е според вас?
Гого щеше да ми направи много по-доцра впечатление, ако вместо да се държи като дете и да гони Мани от стаята, просто я игнорираше . Това боли повече. Защото другото поведение е показване на слабост . Нямаш как да уязвиш другия, правиш го с детинщини.

# 3 310
# 3 311
  • SF
След като водещата Ралица обяви и квалифицира постъпката със саботажа, кошерът се разжужа и на Гого му излезе златна възможност да покаже отношение.
На мястото на Мани, аз бих напусна стаята. Без обяснения и извинения.
Не мога да разбера защо преди да се саботира, "поне трябва да предупредиш". Ако предупредят, нямаше да има игра. Кой от останалите би се влагал в играта? А и защо би го правил. Двама от петима саботират. На кого му е нужно това племе повече?

Генчо предупреди, че ще може и да саботира и не беше прието добре в племето.
Имаме две напълно различни поведения след случката - на Фейгин, която показва колко съжалява и се разкайва и на Мани, която не показва колко съжалява и не се разкайва.
Кое ви допада повече?
Аз съм сигурна, че и двете страдат, но е въпрос на характер и проява на характера - едната държи твърдо позиция, показвайки увереност, че станалото-станало, сега да се върви напред, другата отстъпва, показва колебание и се разкайва публично.

# 3 312
Гого щеше да ми направи много по-доцра впечатление, ако вместо да се държи като дете и да гони Мани от стаята, просто я игнорираше . Това боли повече. Защото другото поведение е показване на слабост . Нямаш как да уязвиш другия, правиш го с детинщини.

Съгласна съм Grinning Напълно разбирам реакцията на Гого, но също я намирам за наивна/глупава/детинска и логично Мани, като по-обиграна и хитра от него, я използва срещу него. В случая той е детенцето, а не Мани.

# 3 313
  • София
Аз съм сигурна, че и двете страдат, но е въпрос на характер и проява на характера - едната държи твърдо позиция, показвайки увереност, че станалото-станало, сега да се върви напред, другата отстъпва, показва колебание и се разкайва публично.

Мани със сигурност страда. Колкото и да се държи стоически, й личи, но за нея достойното е да приеме последствията с високо вдигната глава и затворена уста. По този начин тя застава зад действията си и поема отговорността. Хора като Виктория никога не биха могли да разберат реакцията й.

# 3 314
Подлост? От Мани ? Която пое вината върху себе си? Която въпреки ,че Фейгин съжаляваше и плачеше и се изкара жертва пред всички, пак я защити и влезе в положение ? И нагла, защото се позволяв да се подиграва с ощипания Гого? Ако това е подлост, какво не е според вас?
Мани й НАРЕДИ да вземе едно парче. Пусни си пак предаването.

Общи условия

Активация на акаунт