Дългото чакане след трансфер-тема 101

• 52 790
  • 784
  •   1
Отговори
# 150
mir_, единственото, за което се сещам, е за съжаление горчив опит на моя позната. ще го сложа в скрит текст, ако не ти се чете, не го отваряй.
Скрит текст:
Моя позната с живо родено отраснало детенце беше дарила айцеклетка, от която рецепиентката има живо родено бебе. За съжаление тя самата се наложи да прави инвитро, което многократно не проработи, ходили са и извън БГ за консултация и опит. За съжаление тя се оказа с раково заболяване и премина през хистеректомия. В абсолютно никакъв случай не казвам, че това е твоят случай, споделям го единствено и само, защото тя също вече беше изчерпала всякакви възможни репредоуктивни изследвания. Има ли как да се консултираш с клиника извън БГ? най-малкото за едно странично ( и далечно) от нашите протоколи мнение?
Аз също така за първи път тази година научих, че тук в Белгия, в университетската болница в Брюксел са патентовали нов вид изследване на качеството на яйцеклетката - вдигнали са успеваемостта си много, НО! го предлагат само до 38 годишна възраст - така аз лично не мога да се възползвам от него. Давам го само като пример, че всеки ден изникват нови и нови неща, а технологиите напредват не с дни а с часове.
Елиза , на мен в БГ ми дадоха болничен от клиниката, къде е твоят опит? ( вторият ми опит не е в БГ, и за мой късмет пункцията се падна на национален празник, а за трансфера буквално излязох от работа за един час - тук не вярват в лежането и почивката след трансфер 🤷‍♀️)
Здравейте, момичета.

Ще правим първо инвитро и се чудех, как процедирате. Работите ли в деня на пункцията и в деня на трансфера? Ако не - болнични ли взимате, обикновен отпуск или отпуск за инвитро? Ако е последното, какво се прави точно? Той за цял ден ли се дава или имаме право да отсъстваме само определени часове?

Успех на всички!

# 151
ivanamar трансферирах един тестван ембрион без хромозомни аномалии и един нетестван, но така или иначе повече не бих тествала.

Lucie, бях и в Кипър, но моите наблюдения са, че се правят същите неща като тук, може би в Белгия е по-различно, не знам предполагам в един момент човек трябва да спре.

# 152
Аз съм малко на кръстопът.....имам едно останало ембрионче и се чудя да направя ли трансфер с него за да опитам за последно или да започна с изследвания от рода на хистероскопия и тн. Като имам пуснати имонулогични,серология,тромбофилия,видовете плазми....и тн.
Според вас още един опит или първо изследвания?

# 153
Може ли мнението ви за изследването за тромбофилиа.

# 154
Ехааа, колко много хубави новини в новата темичка ❤️❤️❤️ Лека бременност, момичета! Нека тази тема има повече положителни новини и от предишната!
Много съжалявам за лошите резултати при някои от вас 😔❤️ Дано скоро и вие да се похвалите!
Някоя от вас имала ли е изписан Акард 150мг от първия ден на трансфера. Аз се притеснявам пък лигавицата ми да не стане прекалено дебела. Прогестеронът на 3ти ден след О е 36.49ng/ml. Отделно имам включен и Прегнил, та прогестеронът ще е мнооого висок, имам и жълто тяло, Циклогест 2×1...Дано всичко да е наред.

# 155
Според мен хистероскопията си е направо задължителна след неуспехи.. на мен ми направиха дори преди първия и единствен до момента трансфер (защото беше успеше). За късмет нямах полип, но имах малко сраствания и ми бяха направили леко разширение на матката плюс надраскване ба лигавицата. Друга дама при моя лекар се оказа с полип, който никой не е успял да види преди това на ехографа (включително и той самия..).

Аз съм малко на кръстопът.....имам едно останало ембрионче и се чудя да направя ли трансфер с него за да опитам за последно или да започна с изследвания от рода на хистероскопия и тн. Като имам пуснати имонулогични,серология,тромбофилия,видовете плазми....и тн.

# 156
От моя опит, първо провери имаш ли качествена цветна снимка, на която се вижда добре форма на матката. Моята от БГ беше с лошо качество и се оказа, че имам проблем точно там. Диагностична хистероскопия също е добър вариант, за да се огледат нещата и да се махнат полипи/ сраствания, ако има такива. Но според мен първо цветната снимка. В Турция се прави за 10 Мин., без упойка.
Второ, ако нямате ПИД на ембрионите има вероятност просто да не са били с добро качество. Но по това няма какво да направите към момента.

# 157
И бих добавила ДНК фрагментация на мъжете, дори да имат хубава спермограма.

# 158
Кактусче, аз бях на акард 150 от деня на трансфера... После в 12 г.с ходих при проф.Паскалева в 3та градска, заради някои дребни мутации,които според нея не са тромбофилия и тя ми пусна няколко неща,вкл. аспи тест и ми намали дозата на аспирина.
Ехааа, колко много хубави новини в новата темичка ❤️❤️❤️ Лека бременност, момичета! Нека тази тема има повече положителни новини и от предишната!
Много съжалявам за лошите резултати при някои от вас 😔❤️ Дано скоро и вие да се похвалите!
Някоя от вас имала ли е изписан Акард 150мг от първия ден на трансфера. Аз се притеснявам пък лигавицата ми да не стане прекалено дебела. Прогестеронът на 3ти ден след О е 36.49ng/ml. Отделно имам включен и Прегнил, та прогестеронът ще е мнооого висок, имам и жълто тяло, Циклогест 2×1...Дано всичко да е наред.

# 159
Здравейте,момичета! И аз да се включа със ЗЕТ на 30.10 на 5 дневен ембрион.Имам изписани зарзио,прегнил и преднизолон (+стандартните медикаменти при трансфер).Въпросът ми е зарзиото не стимулира ли имунната система,а преднизолонът да я подтиска?

# 160
И аз имам Акард от първи ден по 1 таблетка вечер, Циклогест 2х1 и Но-шпа 3х1, като ми е интересно на каква база ги дават тези неща, тъй като на мен ми е първи трансфер (като да вмъкна при мен няма проблем ’уж’, имаме мъжки фактор и съответно аз нямам и никакви изследвания правени )

Ехааа, колко много хубави новини в новата темичка ❤❤❤ Лека бременност, момичета! Нека тази тема има повече положителни новини и от предишната!
Много съжалявам за лошите резултати при някои от вас 😔❤ Дано скоро и вие да се похвалите!

# 161
Здравейте, момичета! Има ли някоя от вас, която е имала кафяво зацапване вечерта след трансфера и на следващия ден? По време на трансфера използваха някакъв инструмент, от който лекаря ми каза, че е възможно да имам кръв след това и да не се притеснявам. Но въпреки това ми е интересно има ли други като мен? Много се притеснявам, че това може да не в било качествен трансфер, макар че той ми показа монитора и каза, че са сложени на идеално място. Какво мислите вие? Успех на всички ❤

# 162
Миди, аз не съм имала никакво кървене или зацапване. От групата във фейсбук (Дългият път наречен инвитро), знам, че при качествено направен траснфер не трябва да има нараняване от катетъра и не е редно да има кръв. Това е и мнението на моя репродуктивен. Какво каза вашия лекар? Попитайте го/я. Какъв инструмент в използвал? Използва се спекулум и катетър, какво друго е използвал, от което да има кървене?

Последна редакция: вт, 01 ное 2022, 11:09 от Celeste_10

# 163
jinchen, благодаря за информацията 🥰 Моите мутации са с кумулатитев ефект. На предишните трансфери бях с Фраксипарин, аспирин никога. Предполагам сега са ми го изписали, за да направи лигавицата по-рехава, защото до сега не съм имала имплантация. След + предполагам ще включим и Фраксипарин сутрин.

# 164
Миди, аз не съм имала никакво кървене или зацапване. От групата във фейсбук (Дулгият път наречен инвитро), знам, че при качествено направен траснфер не трябва да има нараняване от катетъра и не е редно да има кръв. Това е и мнението на моя репродуктивен. Какво каза вашия лекар? Попитайте го/я. Какъв инструмент в използвал? Използва се спекулум и катетър, какво друго е използвал, от което да има кървене?

Мисля, че инструмента се казваше “двузъбец”. Казаха, че шийката на матката леко се криви и трябва да го използват.

Общи условия

Активация на акаунт