Кюретаж и забременяване след това - тема 88

• 23 930
  • 729
  •   1
Отговори
# 105
  • На изток от Ада
Диди,  май ти се е разбълкал цикъла и О следователно  ...

# 106
  • Варна
Да, следя си овулацията от сто години всеки месец. Изследвала съм витамини и хормони 47832799 пъти, правих цветна снимка на тръбите, а ММ вече два пъти спермограма. Цял живот спортувам активно. Какво повече да направя, не се сещам.

# 107
  • На изток от Ада
Дайте си време и не го мислете. Знам ,че е трудно аз все го мисля    .

# 108
Здравейте,

Нямам време да изчета темата, затова съжалявам, ако се повтарям.

Имам една успешна бременност без проблеми и раждане след това. Детенцето ми е на 1г. и половина и сега пак забременях. Уви, нещата не се развиха добре. Сакчето спря да расте, а ембриончето няма пулс. Трябва да съм в 10г.с., но всичко отговаря на 6с. и 3дни.

Докторът, който ме прегледа не е моят АГ, тъй като бях в родния си град. Предложи ми аборт с вакуум (не било проблем предвид седмицата ми уж) под пълна упойка. Каза, че няма нужда от изследвания, случвало се.

Въпросите ми са - какви изследвания се правят в такива ситуации, след процедура, преди следваща бременност и т.н.? Колко време се чака за следваща бременност, тъй като този лекар каза, че няма нужда да се чака изобщо, само 1 цикъл? Кой метод е по добър - вакуум или стандартен кюретаж? Благодаря на всички предварително! Желая успех!

# 109
  • На изток от Ада
Нат, съжалявам ! На първа страница има списък с изследвания за тромбофилияпусни .  За чакане може и 1 цикъл може и повече от теб зависи. Вакуум мисля е по -щадящ. Консумирай се и с твоя Аг.

# 110
nasito8988, благодаря ти!

Знам, че е по-щадящ, но нямам доверие на самия лекар... някак несериозно ми се стори, не иска да се пускат изследвания преди това, не иска да се прави изследване на материала от процедурата, не иска изследвания след това и всичко с отговор - млада си, значи си здрава, случва се.

Ще се свържа още утре с моята АГ, вярвам й. Надявам се да работи с вакуум. За болница Щерев става дума, ако някой знае правят ли процедурата с вакуум, ще съм благодарна да сподели. Ако не работи така, а стандартно с кюретаж, може би пак към нея ще се насоча, поне знам, че ще ме следи след това и ще назначи нужното.

Желая на всички успех и здрави бебчета, нека всички проблеми се забравят с времето и останат само позитивните случки!

# 111
  • На изток от Ада
Аз изследвах последния път плода . Здрав е бил до колкото може да се каже има няколко неидентифицирани неща. В Геника беше. Те повечето док не разбират за обикновените Аг говоря ... Това тромбофилия,  пореден аборт за тях нищо не са .....

Последна редакция: пн, 14 ное 2022, 18:08 от nasito8988

# 112
  • Варна
Съвсем тихичко да ви се похваля, че днес видях заветните две черти. След като предната неделя на ден 30 беше една черта и след като постоянно имах дискомфорт в яйчниците както пред цикъл, днес повторих и бам - две черти. 38 ден ми е, болят ме гърдите доста от няколко дни, но пак отвреме навреме усещам тоя дискомфорт в яйчниците и това ме плаши. Няколко дни не си пих аспирина, защото всичко сочеше, че не съм бременна и всеки момент ще ми дойде.

# 113
  • Замък сред облаците
Тихичко честито, Диди!

Не е голям проблем че си пропуснала няколко дни, той е с натрупване аспирина и примерно 3-5 дни на този етап не са толкова проблем. Хайде този път до финал и слушай докторите Simple Smile

# 114
Диди, 🤗🤗🤗

# 115
  • София
Диди да е до финал!🤗

# 116
Честито, Диди! Всичко да бъде наред този път!

# 117
  • Варна
Благодаря ви! Хем съм най-щастливият човек на света, хем не смея да се радвам много.

# 118
  • Вече с постоянно местожителство на село...
Здравейте, понеже нямаше като моя казус и за това ще напиша как беше при мен. Наложи се аборт в 13+3 заради синдром на Едуардс. На прегледите се установи обаче че плода е на 12+2 и за това решиха да е едноетапно, само ми сложиха таблетка към 9ч сутринта и в 10ч ме свалиха в операционна за вакуум. Не съм сигурна дали са ми правили кюретаж, но имах много слабо кървене за около 2 часа, след това едно бледо розово, като на следващия ден настоятелно ме питаха за болки, кървене което нямах и трябвяло да имам?! Не казаха защо, погледнаха ме на УЗ и видяха че до няколко дни съм щяла да имам. Тъй като в стаята с мен имаше момиче в 21г.с и тя беше на медикаментозен аборт настоях да ме изпишат в събота което си беше 24 часа след абразиото. Признавам си че леко се притеснявам от липсата на кървене, и това което казаха да очаквам, но утре ще отида да си взема болничния и ако се наложи пак ще ме прегледат! Сега предстои да чакаме нормализиране на здравето и нови опити! Дано да бъда полезна на някой, искрено се надявам да няма минаващи по този път защото преживяването си е доста тежко, а в държавните болници не предлагат психолог ( не че в частната беше нещо особено )
Успех пожелавам на всички които бебеправят!

# 119
За липсата на кървене не мога да ти кажа, но абсолютно невъзможно е в такива късни седмици само медикаментозен аборт, особено пък в 21г.с. - там се предизвиква раждане. Да, слага се едно хапче, да ти предизвикат раждане, но задължително се прави и кюретаж след това..

П.С. Диди, честитооооо! Heart

Общи условия

Активация на акаунт