Кюретаж и забременяване след това - тема 88

• 23 929
  • 729
  •   1
Отговори
# 90
  • Замък сред облаците
Не му е ок спермограмата или не иска да прави, не разбрах?

Иначе ако прецениш иди и ти при Лисичков. Не пренебрегва нискорискови мутации както съм чувала/чела за Паскалева и разпитва и ти обяснява подробно. Вече ако ти каже че имаш нужда от терапия си избираш друг хематолог да те следи, така направих аз. Вяра нямам на АГ за терапиите.

# 91
  • На изток от Ада
Пускал е, даже пуснах в онази тема , бебеправене. Сега пак ще пуска .
То аз не съм готова за нава бременност . Но сега ще ходим в Надежда....

# 92
  • Замък сред облаците
Ох, забравям, вярно че беше писала че е правил СГ преди време. Пи ли витамини тогава?

# 93
  • На изток от Ада
Да пи, и щеше да пуска пак ,но ни удари ковид пак . Август в началото беше с ковид . Но сега искат Сг.
Жалко за темата, научих нещо от там  . Те така ме писаха , че .... Понякога надничам там..

# 94
  • Варна
Направих един тест тая сутрин (30 ден), въпреки вътрешното ми усещане, че нищо не е станало, защото пак започвам да изпитвам дискомфорт в яйчниците като пред цикъл, та пак се видяхме със старата ми позната едната черта. Някак си след загубата се съвзех сравнително бързо, понеже ме крепеше мисълта, че само след няколко месеца всичко ще е наред, пак ще пробваме и ще стане. И като добавим това, че от три бременности, които съм имала досега, винаги са ставали от първия път и много почвам да се депресирам. Честно, целия си живот от февруари досега организирах с твърдото убеждение, че аз ще съм бременна вече по това време, за миг не го подлагах на съмнение. Отказах мечтана работа, където щях да се развивам много по-бързо, само защото си казах, че ще е гадно тъкмо да ми изтече пробният период и да им кажа, че излизам в майчинство. Преместих се на текущата ми работа в друг екип, за да нямам стрес и напрежение. Просто нямах съмнения, че ще стане, нали уж след кюретаж по-лесно ставаше. Отделно изчаках 7 месеца преди да почнем опити, за да е уж всичко вече наред. Отделно детето през ден ме пита няма ли вече да имаме бебе, той също преживя загубата по свой си начин, а междувременно остана и без нито една баба и дядо и виждам, че му е гадно. Почвам малко по малко да изпадам в депресиите, които уж мислех, че съм избегнала.

# 95
  • Вече с постоянно местожителство на село...
Здравейте, не съм сигурна дали тук трябва да пусна запитването си, но се налага да направя аборт в 13г.с. заради синдром на Едуардс. На 08.11 правих хорион биопсия в Надежда. Направих и консултация при д-р Стратиева, която не видя проблем със сърце и Даун, но имаше съмнение за умствена изостаналост, така че чакахме само резултатите от биопсията, които не бяха добри за мен. Миналата година имах мисед в 8-9 седмица заради спряло развитие в 6г.с. Та няма да се откажем, прочетох в началната страница за консултация с д-р Кременски, а и съм решила в Майчин дом да направя аборта, защото не ми се иска да е медикаментозен и да продължа с агонията. Четох че повечето сте имали аборт в 11г.с. как и къде го направихте?

# 96
Направих един тест тая сутрин (30 ден), въпреки вътрешното ми усещане, че нищо не е станало, защото пак започвам да изпитвам дискомфорт в яйчниците като пред цикъл, та пак се видяхме със старата ми позната едната черта. Някак си след загубата се съвзех сравнително бързо, понеже ме крепеше мисълта, че само след няколко месеца всичко ще е наред, пак ще пробваме и ще стане. И като добавим това, че от три бременности, които съм имала досега, винаги са ставали от първия път и много почвам да се депресирам. Честно, целия си живот от февруари досега организирах с твърдото убеждение, че аз ще съм бременна вече по това време, за миг не го подлагах на съмнение. Отказах мечтана работа, където щях да се развивам много по-бързо, само защото си казах, че ще е гадно тъкмо да ми изтече пробният период и да им кажа, че излизам в майчинство. Преместих се на текущата ми работа в друг екип, за да нямам стрес и напрежение. Просто нямах съмнения, че ще стане, нали уж след кюретаж по-лесно ставаше. Отделно изчаках 7 месеца преди да почнем опити, за да е уж всичко вече наред. Отделно детето през ден ме пита няма ли вече да имаме бебе, той също преживя загубата по свой си начин, а междувременно остана и без нито една баба и дядо и виждам, че му е гадно. Почвам малко по малко да изпадам в депресиите, които уж мислех, че съм избегнала.

Didi, съжалявам за това, през което преминаваш. Аз обратното - много се вглъбих в работата и освен сегашната ми позиция, записах една сертификационнна програма и една доброволческа. Времето ми е уплътнено на 100% и толкова не ми оставаше време да мисля. Опитай да рефокусираш - имаш прекрасно детенце, помисли за хобита, неща, които те карат да се чувстваш добре. Нямам опит с нередовния цикъл, но бих задълбала и там, защото много трудно се хваща овулация така. Аз бях на преглед за микробиология и доки видя, че има доминантен фоликул, което значеше, че наближава момента и това ни амбицира. Вариант ли е да проследявате и така кога предстои овулация?

Здравейте, не съм сигурна дали тук трябва да пусна запитването си, но се налага да направя аборт в 13г.с. заради синдром на Едуардс. На 08.11 правих хорион биопсия в Надежда. Направих и консултация при д-р Стратиева, която не видя проблем със сърце и Даун, но имаше съмнение за умствена изостаналост, така че чакахме само резултатите от биопсията, които не бяха добри за мен. Миналата година имах мисед в 8-9 седмица заради спряло развитие в 6г.с. Та няма да се откажем, прочетох в началната страница за консултация с д-р Кременски, а и съм решила в Майчин дом да направя аборта, защото не ми се иска да е медикаментозен и да продължа с агонията. Четох че повечето сте имали аборт в 11г.с. как и къде го направихте?

Nushinka, много съжалявам Sad моят аборт беше в 16 г.с. в Щерев и физически се възтанових много бързо. Генетичната ми конкултация след това беше с доцент Димова, която назначи много изследвания. Кураж и бързо възтановяване.

Последна редакция: сб, 12 ное 2022, 11:56 от kuniochi

# 97
  • На изток от Ада
Диди , аз съм хващала ову на дълъг цикъл и забременях... Ову следила ли си ?

Аз взех да го приемам , че ще останем без дете. Пак ще ходим в Надежда но без мн вяра.

# 98
  • Замък сред облаците
Не се отказвай, Наси. А за аденомиозата и Надежда…. Сега всяка втора тяхна пациентка е с такава диагноза във форума. Малко ми е съмнително. Бих те посъветвала да провериш дали наистина е така с контрола при друг лекар - Илия Карагьозов, Калчев…

# 99
  • На изток от Ада
То и друг док ми я откри тукашен. Аз жилание имам , но нямам сили,  а и не виждам подкрепа....

# 100
  • Замък сред облаците
Милата ❤

# 101
  • Варна
Диди, все едно ми прочете мислите. След моя кюретаж през април мисля само и единствено за бебе. Опитвам се да не е така, но просто не мога. Още преди самата процедура си казах, ок така е писано, ама ей сега пак ще забременея и този път всичко ще е наред. Нали веднага се забременява и АГ и всичко около мене така ми казваха. И ето, месец след месец все неуспех и аз се сдухвам все повече и повече. А първите месеци бях супер оптимист. Също имам детенце, което ще направи скоро 3г. Трябваше да търся нова работа, но нарочно не го направих и стоя в неплатена, защото ей сегичка нали ще забременея. Много ми е мъчно и за детенцето, защото много много искам да се има другарче. Него също го чаках с години, за това ме е яд, че отново всичко става по-трудния начин, а всички наоколо забременяват от раз.

Последна редакция: сб, 12 ное 2022, 19:40 от loter

# 102
  • :)
Момичета, много съм притеснена, в 7гс прокървих, кървенето спря за ден. На прегледа сакът е порастнал, но не чу сърдечна дейност, пусна доплер и вероятно е починало, въпреки това ще изчакаме още малко. Аз съм с ендометриоза и ендо киста, имам спонтанен аборт в 6гс, тогава организмът сам се изчисти, но кистата порастна двойно от 4см до 9см и имах други проблеми. Може би в моя случай да избера вакуум или кюретаж, да си спестя кървенето от чистене на лигавицата? Според вас кой вид да избера? Правим опити за забременяване, четох, че най бързо след медикаментозният можем да подновим, но се страхувам, че поради обилното кървене кистата отново ще порастне. Иначе за момента съм на прогестеронова терапия, Алеракт и лежане. Придърпва ми кръста и яйчника и имам лошо предчувствие. 😞

Последна редакция: нд, 13 ное 2022, 08:35 от Agi_ns

# 103
Диди, Лотер, следите ли овулация? Пускали ли сте хормони, витамини? Наваксали ли сте дефицити?
Аз също имам зелена светлина от месец и нещо, но не посмях предния месец, и сега не съм се фиксирала за този на 100%... Но откакто стана загубата, не съм спряла да тренирам, да се храня здравословно и да зобя витамини с цел да си възстановя хормоните.
Може би и вие трябва да направите някакви..промени?

# 104
  • Варна
Да, много пъти съм споделяла как се храня и какви добавки взимам. Не искам да ставам досадна. Не съм следила досега, защото си знам, че ми е на 16-ти ден. Този месец явно ще трябва да купя лентички.

Общи условия

Активация на акаунт