Кюретаж и забременяване след това - тема 88

• 24 076
  • 729
  •   1
Отговори
# 315
Аз пък си признавам, че постоянно мрънках, защото ми беше ужасно зле и нямах търпение да свърши гаденето и непоносимостта към миризмите.. и ето го свърши, но не по начин по който исках......
До 17 седмица не можех да ям ни месо, ни нищо. Най-вероятно щях да си откарам така до края.

# 316
  • Замък сред облаците
Варират нещата. Аз до 14-15гс можех само въглехидрати да ям ама по веднъж на ден и отслабнах 2кг. Нямах грам апетит, гаденето беше епизодично по час-два, но бях като ударена с мокър парцал. Гърди така и не ме боляха особено, леко напрежение колкото да се каже че е различно усещането. И сутиени не смених като размер. С Мацето се смях че се натъртих като нея от стискане.
От миризми не ми се е гадело. Само корите за суши изведнъж не ми бяха вкусни, реших че са гранясали. След втората опаковка се сетих че е от бременността сигурно (вегетерианско си правих сама). Беше ми неприятно да кълцам сурово месо (не гадене, просто неприятно), но нямах драми да го ям сготвено.

# 317
  • Варна
Диди, ето, организма ти сам показва от какво имаш нужда. Въглехидрати на бебето не му трябват, трябва му протеин 😘
Точно. Аз и по принцип не ям достатъчно протеин. Не съм много по месото, само домашни луканки суджуци ми се услаждат и хапвам всеки ден, яйца ям, риба ям, ама естествено не всеки ден, ядки и семена ям, бобови и ориз почти не ям, евентуално нахут в салатата, че ми създават стомашни проблем,млечни не мога да консумирам, пия колаген, той ми дава там примерно още 8г и познайте дали си набавям 70г протеин. Сега гледам малко по-строго да наблягам на него, още повече, че се и чувствам по-добре. Ама ето бях направила страхотен бавно готвен боб, киснат, плакат, всичко, хапнах си вчера, даже взех ензими, че знам какво става обикновено и резултат - тая сутрин няма позиви за голяма нужда. Пилешки пържоли съм направила - не ме привличат и така, всеки ден борба. Сега гледам една рецепта на Веси от no sugar за баница от яйца и желатин и мисля да ѝ дам шанс.

# 318
Диди, ако имаш проблем с голямата нужда, препоръчвам тези фибри.

Мен само те ме спасяваха. И на опаковката си пише, че може да се ползват от бременни. След три дни прием, всичко си дойде на мястото. Само не трябва да се спират.

# 319
  • Варна
Благодаря ти, но за жалост мен още повече ме запичат. Пробвала съм ги. И чист хуск също. Ако не ям бобови и зърнени нямам такива проблеми, ама на...веднъж на високосна и аз не издържам на изкушението.

# 320
  • София
Мон, не всеки АГ е репродуктивен АГ. Ако имаш проблеми със забременяването, обърни се към АГ специалист с опит в областта. Трябва да се направят изследвания на теб и на мъжа ти, и след това да се прецени какъв ви е проблема и как да се действа. Мдд и мойта киста беше продукт на една АГ, която уж да ми помогне, ми даде едни хапченца и се бях вкарала в същия филм.

Диди, бобовите и ориза и аз ги бях забравила. Но що краставици и череши изядох 🤣🤣🤣.

Измисли си как да приемаш протеин, щот ще ти стане необходимо. И аз ядях яйца предимно, извара с кисело мляко бърках, че да има вкус, напъвах се някви бульони да ям - адска мъка. Ама мойте диванета бяха две и дърпаха като за световно. Има и протеин за бременни, ама и с него ми беше мъка.

# 321
АА, едно въпросче към теб имам. Омега 3, които ми препоръча да си купя, мога ли да ги пия и през бременността?
Ето тези https://remedium.bg/mega-dha-ribeno-maslo-za-sartseto-i-mozaka-1 … way-16394/p 

# 322
  • Варна
Диди, бобовите и ориза и аз ги бях забравила. Но що краставици и череши изядох 🤣🤣🤣.

Измисли си как да приемаш протеин, щот ще ти стане необходимо. И аз ядях яйца предимно, извара с кисело мляко бърках, че да има вкус, напъвах се някви бульони да ям - адска мъка. Ама мойте диванета бяха две и дърпаха като за световно. Има и протеин за бременни, ама и с него ми беше мъка.
Мъча се като грешен дявол. Алергична съм към млечни и пшеница, съответно те протеините са все на млечна или соева основа. С колагена гледам да съм редовна, там има към 8г. Веган протеините са баш на база бобови и зърнени и още повече ми създават стомашен дискомфорт. Месо, яйца, риба, ядки и семена са ми ставащите. Конопено семе гледам да ям повече, то уж е богато. И все пак повече от 50-тина грама не мисля че успявам. Като спре да ми се гади си мисля че ще успявам повече месо да ям.

# 323
  • Замък сред облаците
Юпитер, да, те са с такова съдържание точно подходящо Simple Smile Но консултирай дозата с АГ, че нали все пак допринасят и за кръвта и понякога подпомагат разреждането.

# 324
  • София
Диди, като преполовиш месеците потърси протеин за бременни. "Теле в чаша", както казва моя близка приятелка 🤣🤣🤣 засега яж каквото ти се яде, докато преминат неразположенията. И споко 🍀

Жасминче, тихичко честито 🌺
На мен до 12гс не ми даваха да пия Омега-3.

# 325
  • Варна
Тъй ли? Аз пък гледам всеки ден да пия. Намерих си там в правилните пропорции DHA и EPA и хич не съм питала може ли да пия, не може ли. Четох една книга 'Естествено зачеване и здравословна бременност след 30', там силно препоръчваха и не съм го подлагала на съмнение.

# 326
  • Замък сред облаците
То се взимат предвид и фактори като терапии, мисля, с Дели сме със сходни или даже май същите мутации.

# 327
АА, благодаря ти за отговора. Сега приемам по 1 на ден, докато отида при АГ. Миналата бременност пиех в началото, в третото тримесечие в интерес на истината не си спомням дали пиех...

Мерси, Дели 🌷

# 328
Момичета аз много голяма грешка направих.
Аз още съм в абортен цикъл. На 11.11 беше аборта в 14 г.с. На 2.12 си бих ваксина срещу варицела. На 6.12 правихме ❤. Последваха цистит и гъбички😭.
Аз меря базална температура. От аборта насам обаче само записвам данните в едно тевтерче. Днес ги качих в приложението. Вижда се ясна овулация на 10.12.
Не мога да се радвам че сме направили дефакто опит. Ясно ми казаха минимум 6 седмици да не правим бебе.
Тестовете за бременност са си още положителни още от преди аборта. Не очаквах овулация при положителен тест за бременност. Не мога да повярвам каква я забърках и то на моята възраст. Сега ще треперя до коледа.

# 329
  • На изток от Ада
Първият цикъл след аборт може да няма Овулация. Това съм чела. Секса е бил на 6 12 до 10 12  са 4 дни .
Правиш 2 чгх теста през 48 ч . Ако нараства има бебе.

Последна редакция: пт, 16 дек 2022, 00:05 от nasito8988

Общи условия

Активация на акаунт