Кюретаж и забременяване след това - тема 88

• 24 079
  • 729
  •   1
Отговори
# 330
Да попитам, ако някой може да ми отговори. Колко време трябва да правим секс с предпазни средства? Докторът ми каза, че докато има кървене, никакъв секс. Аз още имам. А след като спре? Преди 10 дни ми беше абразиото. Другото каза, че ще обсъдим, когато отида с готовите резултати. Ама аз изключих, че кариотипите ще станат след месец и повече. За опити за дете разбрах, че поне два цикъла се чакат и пак подчерта, че зависи от резултатите от изследванията. Ама за обикновения секс за удоволствие се интересувам Grinning
MercelinessSquid пожелавам всичко да се нареди и да няма бебе точно сега. Бързо да успееш да излекуваш цистита и гъбичките.

# 331
  • На изток от Ада
До  нормален цикъл. С презерватив . Какви изследвания пусна ?
MercelinessSquid, как 6 седмици за нова бременност  .? След един нормален цикъл ли ?

# 332
Благодаря, Насито. Пуснах тромбофилии, кариотипи за двамата и абортивен материал.

# 333
Наси, за съжаление това няма как да стане. Ако овулацията е на 10 то до 25 няма закъснение. ЧГХ теста само ще покаже остатъчния хормон от предишната бременност. Ситуацията е, че или ще ми дойде на коледа, или не. Ако не, тогава ще му мисля.

Благодаря Мини.
На мен ми казаха 3 седмици без секс. Но при положение че се получи цистит вероятно са били прекалено малко.

Наси, препоръката беше още след първия цикъл да пробваме и да не чакаме въобще. Имало нови проучвания, които доказвали по-добра успеваемост ако не се чака. 6 седмици са заради ваксината.

# 334
  • Замък сред облаците
До първи цикъл секс само с презерватив и то при спряло кървене. И в предната тема обяснявах защо.
1. Шансът за инфекции е голям и е опасно да навлязат през отворената шийка в матката. Вътрематочните инфекции значително снижават шанса  за следващо забременяване/износване.
2. Може да не се е изчистило всичко от аборта и да стане инфекция, което плюс евентуална случайна бременност значи втори аборт.
3. При случайна бременност в първия месец след кюртаж може да е прекалено тънка лигавицата и да не се задържи бременноста.

Насито правилно каза за ЧХГ. Ако нараства ще има бременност, ако спада е остатъчен от предната, но до един месец ще се е изчистил ако няма втора бременност.

# 335
  • На изток от Ада
MercelinessSquid, ти правила ли си нещо като изследвания?  Поне за тромбофилия?  14 г с разбра ли се защо ?

# 336
MercelinessSquid, ти правила ли си нещо като изследвания?  Поне за тромбофилия?  14 г с разбра ли се защо ?

Изследвания правиха много. Всичко е наред. Диагнозата е на немски, така че ми е трудно да я преведа.
Диагнозата е алантоис  киста, киста на пъпна връв, течност в дробовете, асцит, мегацистис, омфалоцеле, единична артерия и съмнение за клоакална малформация. Причинта е, че когато клетките са се диференцирали и едни стават плацента други пъпна връв се е получила грешка. Казаха ми че много рядко се случва.

# 337
  • На изток от Ада
Разбирам! Успех следващата бременност!

# 338
Аз още си чакам хистологията от Щерев. Надявам се утре или в понеделник да дойде, защото ще занимаваме извън града. Ако не, ще ходя до там, за да сменя адреса. Въпреки че не знам какво по-различно ще ми кажат от резултата от абортивния материал.

# 339
За съжаление и аз в тази тема се намествам. На 10.11 при рутинен преглед се установи мисед аборт в 8 седмица. На прегледа в 7 и 2 всичко беше наред, сърдечна дейност беше налице. Седмица след това се оказа, че 2 дни по- късно е спряло развитие. Наложи се кюретаж , направих го е Щерев. Менструацията ми дойде онзи ден (15.12),та мисля, че всичко е нормално. По съвет на лекар не направих изследвания на плода(първа бременност и загуба ми е). Остана сега да правя изследвания на мен, съмняват се за тромбофилия, или възрастта ми- на 40 съм. Чакам да се изчистя и ще посетя лекар, да каже дали всичко е ок. И дали да се опитаме отново. Физически се възстанових бързо, емоционално не съм, но мисля, че все някога ще се справя и с това. Съжалявам за загубите на всички, и пожелавам успешни и безпроблемни бременности след всичко преживяно. Моля за съвет , дали да се обърна към репрудукционни специалисти, предвид възрастта ми? Изчетох всичко за нужните изследвания, но не знам сама ли да си ги назнача, или да го направи лекар, който да ги коментира след това?
Извинявам се , че стана дълго и може би неразбираемо написаното.

# 340
zima 123, съжалявам за загубата ти.
А защо те е посъветвал да не се прави изследване на абортивния материал? Прости любопитството ми.

# 341
zima 123, съжалявам за загубата ти.
А защо те е посъветвал да не се прави изследване на абортивния материал? Прости любопитството ми.
Мини Маус, нямало според лекаря смисъл, защото е първи аборт, било по-разумно да инвестирам в изследвания за мен. Бях шашардисана и не знам дали това беше правилното решение. Думите му бяха, че на 40 и след това бил висок % и не било учудващо. Най-вероятно било генетична грешка.

# 342
Когато ми звъннаха от Геника, за да ми кажат, че детето ни е било със Синдром на Едуардс, ми казаха че по принцип се счита за генетична грешка, но при някой партньори може да има повишен риск и това вече ще се види при резултатите от кариотипите. Подчертаха ми, че при следваща бременност, задължително трябва да кажа на следящия ми гинеколог, че при предходната ми, плодът е бил с генетично увреждане.
Интересно ми е кой е лекаря, който ти е казал че няма смисъл и че не учудващо?
Искам да знаеш, че не те упреквам. В писмена комуникация е трудно да разбереш тона на изказ и за това си казвам. Simple Smile
Разбирам те за шока и при мен беше такъв.

# 343
Благодаря, не го приемам като укор. Просто според лекаря на тези ми години едва ли не било нормално да се случи. Знам, че може би постъпих неразумно, но..минало.  Сега ми остава само да направя изследвания за мен, защото лекарката, която беше дежурна в отделението изказа мнение, че е спрял кръвопоток, заради съсирване. Бях с назначен прогестеронов препарат от наблюдаващ бремеността, въпреки високите стойности и без противосъсирващи. Не упреквам и лекарят, но не бе взето предвид, че баша ми беше със заболяване, което доведе до емболия и за съжаление загубата му. Пътеки много вече, ама..след загуба. Ще видя какво ще ме посъветват да направя сега като изледвания и до къде ще го докараме. Тази бременност се случи на първи месец опити, и всички обнадеждаващо ми казват, че пак ще се случи, но мен ме е страх. Ставам на 41 след броени дни и това си е проблем. Та не знам на къде и от къде да започна.
Благодаря за написаното Мини Маус, късмет ти пожелавам..

# 344
  • София
Зима съжалявам много, прегръдки! Задължително пусни за теб за тромбофилии пакета както и за двамата кариотип. Има още изследвания на първа страница. Предвид годините пуснете и СГ на тм и инвестирайте в добавки за двамата за подобряване на качеството на плувците и яйцеклетките.

Общи условия

Активация на акаунт