Кюретаж и забременяване след това - тема 88

• 24 118
  • 729
  •   1
Отговори
# 390
На мен ми дойде цикъла снощи, точно един месец след кюретажа. Запазила съм си час за консултация с гинеколога за другата седмица, понеже имам вече готови всички изследвания. И надявам се скоро да нямам цикъл, заради бременност Grinning

Между другото още не ми е готова хистологията. Преди празниците звънях да ги питам, казаха че не е готова. Ще питам пак на място другата седмица. Ама много време ми се струва.

# 391
Мини, коя болница? Извинявай ако си казвала.
От Надежда чаках над 2 месеца за хистология..

# 392
Bubbless, Щерев.
Аз понеже питах там момите и те ми казаха около 10 работни дни. Ако бяха казали месец-два, хич нямаше да звъня преди това. Simple Smile

# 393
  • София
На мен още не  ми е дошъл цикъла, днес ми е 50 ден от процедурата и започнах сериозно да се притеснявам. Запазила съм си час за консултация с гинеколога чак за края на седващата седмица и силно се надявам да не е нещо сериозно.

Последна редакция: пт, 06 яну 2023, 11:45 от molzi15

# 394
  • Варна
На мен ми дойде на 52 ден, всичко ми е наред. Предполагам че позакъсня, защото беше по-късна загуба.

# 395
Вчера се жалвах, че не ми е готова хистологията и днес получих съобщение, че ще я получа Grinning

# 396
Момичета, от вчера съм тъжна а реално би трябвало да преливам от радост.
Още два дни след аборта шефката ме извика и каза че ще отварят нова позиция и тя много ще одобри ако кандидатствам за нея. (Само да вметна, че като и казах че съм бременна вместо да ми честити ми изказа съболезнования). Вчера ми казаха от персоналния отдел, че от 3.02 позицията е моя, но понеже не съм си завършила още допълнителната квалификация, до завършването ще съм в пробен срок. Квалификацията я завършвам живот и здраве края на юни.
Увеличението на заплатата е масивно - 65%. Ясно е че до края на юни няма как да съобщя на работодателя за нова бременност. Много искам от другия месец да подновим опитите, но е ясно, че няма как да скрия бременност толкова дълго. Поне до Април ще се наложи да се пазим и това ме прави изключително тъжна. Знам че не е много, но това не променя нещата. Всеки ден минавам през стаята която гласях за детска. В нея дори имам бебешко кошче за спане. Как да спра да мисля за бебе цели 4 месеца?

# 397
  • На изток от Ада
Е как съболезнования? 4м не са мн  , аз забременявам през 1г и нещо . То не се знае дали ако другият месец започнете опити ще забременееш от раз . Заключи стаята или кошчето махни  временно...Правиш го за повече пари.

# 398
Една врата се затваря, друга се отваря... Приеми работата с паричното увеличение. Ще ти трябва. Приеми го като по-добро бъдеще за теб и твоето бъдещо дете. Всичко ще си дойде на място както трябва и когато трябва. Насито е права, понякога трудно се случват от раз нещата. Но и да се случи, ще можеш поне два месеца да прикриеш, а и не съм сигурна, че работодателя има право да те отстрани заради бременност.
Още два дни след аборта шефката ме извика и каза че ще отварят нова позиция и тя много ще одобри ако кандидатствам за нея. (Само да вметна, че като и казах че съм бременна вместо да ми честити ми изказа съболезнования). Вчера ми казаха от персоналния отдел, че от 3.02 позицията е моя, но понеже не съм си завършила още допълнителната квалификация, до завършването ще съм в пробен срок. Квалификацията я завършвам живот и здраве края на юни.
Увеличението на заплатата е масивно - 65%. Ясно е че до края на юни няма как да съобщя на работодателя за нова бременност. Много искам от другия месец да подновим опитите, но е ясно, че няма как да скрия бременност толкова дълго. Поне до Април ще се наложи да се пазим и това ме прави изключително тъжна. Знам че не е много, но това не променя нещата. Всеки ден минавам през стаята която гласях за детска. В нея дори имам бебешко кошче за спане. Как да спра да мисля за бебе цели 4 месеца?

# 399
  • Варна
Не го мисли толкова много. То дори и да подновите опити не е казано, че ще стане от първия път. А ако стане, все ще избуташ до април. И аз така отказах работа понеже щеше да ми е тъпо тъкмо да почна и да им кажа, че съм бременна. Като цяло не съжалявам, защото пък сегашният ми работодател не ме пусна и ми изпълни и преизпълни всички желания за заплати, отдели и т.н, но пък на другото място щеше да ми е много интересно и да уча по-динамично. Изказването за съболезнованията, че си бременна дори не знам как да го нарека...
На мен онзи ден ми се наложи да кажа вече, че съм бременна, колкото и да не ми се казваше още, защото искат да ходим три дни в седмицата в офиса, пък аз абсурд да се помъкна там с инжекции и всичко и то баш като почна пак грипният сезон и ковиди и тъпотии.

# 400
Погледни на това като на нова възможност. И като забременееш ще се върнеш на по-добра позиция. Научи новите неща в работа и си завърши квалификацията, наслади се на живот без планове и секс за кеф и всичко ще се нареди. Животът не се води по нашита планове. И честито ! ( шефката ти е странна, не й обръщай внимание).

# 401
  • София
Марсел аз съм си сложила едно правило, не си спирам живота заради бебеправене или бременност. Така от много мислене и чакане накрая ще изпуснеш важни моменти. Приемай и скачай, каквото стане, стане. Само ако е в същата фирма не се съгласявай на нов изпитателен срок.

# 402
Съгласна съм с Мацето . Ако точно през тези четири месеца ви е писано да заченеш,какво ?
Аз винаги съм гледала първо желанието за дете, ние сме си действали по въпроса,пък когато стане стане. Даже и през ум не ми е минавало да не правим опити заради работата.  После ще изпитвам угризения ...не знам ,ти си решаваш,хората са шарени. Според мен действайте, животът ще си покаже!

# 403
MercelinessSquid, погледни го като възможност за по-високо майчинство след това. Правиш го в името на бебето, да може да се чувствате по-подсигурени финансово и тн. Особено сега в тази несигурност и инфлация всичко допълнително е добре дошло. 65% повишение е повече от прекрасно. А 4те месеца ще минат като щракване. Особено като те завладее новата позиция, новите ангажименти, ученето и тн. Изчаквате да минеш на постоянен договор и действате. Първите 3м ще успееш все да скриеш. То няма да ти личи, най-вероятно. След това вземаш бележка от АГ (може амбулаторен лист от преглед), попълваш декларация (има образец онлайн), с която уведомяваш работодателя, че си бременна и не могат да те пипнат.
Успех ти желая!!!

# 404
  • Замък сред облаците
Взимай позицията и тия месеци използвай да си подготвиш организма от каквото имаш нужда - витамини, прегледи, спорт, хранене, грижи за себе си.

А за шефката хубаво си помисли как да я сложиш на място…

Общи условия

Активация на акаунт