Кюретаж и забременяване след това - тема 88

• 23 524
  • 729
  •   1
Отговори
# 675
  • Замък сред облаците
Ясно, разбирам те, значи може да е било моларна частично или не. Но хашимото без тат и мат наистина може рядко да има само на УЗ видимо, обаче с другите фактори явно другата диагноза е по-вероятна.

# 676
  • София
При мен се получи тиреотоксикоза при една от стимулациите. Официалната диагноза е подостър тиреоидит. От възпаление на ЩЖ се разгражда структурата й, освобождава се голямо количество тироидни хормони, съответно тсх пада и отиваш в хиперфункция, след оздравяване функцията на ЩЖ вече е намалена, съответно тсх е над норма и си в хипофункция, трябва да се приема хормон. В нашето семейство такъв подостър тиреоидит се получава при всички жени около 40, та аз лично бях подготвена и сама си разпознах симптомите. Проблеми с тат и мат нямаме.

При мен миседът беше в по-късна седмица, в 6 почна зацапване, почнах утрогестан през устата (няма такава гадост), в 7 видяхме пулс с хематом. Така продължих до 12гс, когато отидох на БХС и бебето беше с изцяло отлепена плацента от страната на хематома, 5см хематом и 7см бебе, без изоставане, без видими аномалии. След това си пуснах изследвания и разбрах, че имам тромбофилия. При успешната ми бременност бях на терапия с НМХ и нямах никакви проблеми, въпреки огромните количества прогестерон - на инжекции и вагинално.

# 677
Някой да е правил цветна снимка на тръби в Медлайн при д-р Крумов? С упойка ли е процедурата? Колебая се къде да се насоча за изследването. Благодаря!

# 678
Препоръка за добър имунолог във Варна?

# 679
Здравейте отново Simple Smile
Изследванията ми за хламидия излязоха чисти, цикълът ми дойде на 45тия ден след мисед аборта и си мислех, че веме вс е наред. Но след обилтия цикъл ми дойде на 18тия ден. Цикълът е оскъден, тъмно кафеникав по превръзката, ако въобще стигне до нея. Забелязвам го основно при уриниране. При някого да се е случвало?

# 680
  • Замък сред облаците
Нормално е да се обърка цикъла. След първия обилен гледа ли те АГ на УЗ да види дали е чиста матката? Може да си писала, но не помня.

# 681
Нормално е да се обърка цикъла. След първия обилен гледа ли те АГ на УЗ да види дали е чиста матката? Може да си писала, но не помня.

Не съм писала, да гледа ме, всичко е наред.

# 682
  • Замък сред облаците
Има си период на наместване на хормоните, понякога се случват аномалии в продължителността. Ще се напаснат нещата Simple Smile

# 683
  • На изток от Ада
Някой да е правил цветна снимка на тръби в Медлайн при д-р Крумов? С упойка ли е процедурата? Колебая се къде да се насоча за изследването. Благодаря!
Аз в Надежда  правих.  Но 2 неща на 1 ден хистероскопия и цветна снимка.  И бях с упойка.
Noname13 само за хламидия ли ?

# 684
Аз в Надежда  правих.  Но 2 неща на 1 ден хистероскопия и цветна снимка.  И бях с упойка.
Noname13 само за хламидия ли ?
Не, доста неща изследвахме (някъде по темата съм качила една част от тях) просто това изследване освен кръвно го пуснах и с цервикален секрет. И отне известно време, да ми спре кървенето, след това да минат коледните празници, то пък ми дойде цикъла и чааак тогава стигнах до цервикалния секрет за хламидия.

# 685
Днес е ден 9ти от въпросното кървене и откакто разбрахме, че бременност няма да има, защото не се визуализира гестационен сак. Допреди 3 дни беше предимно зацапване, сравнително леко, но последните 3 дни си премина в ярко червена кръв и чак ми прималява... Малко се притеснявам, честно казано. Миналия четвъртък ЧХГ ми беше 337 и може би все още не е паднало? Днес имам час при лекар, но се притеснявам откровено казано. Някой имал ли е подобен опит с такива ранни прекъсвания? Вече не знам какво да мисля..

# 686
  • Замък сред облаците
Съжалявам, че няма добро развитие.
Трябва да пуснеш ново ЧХГ, прави се до изчистване, ако няма постоянна падаща тенденция - примерно пада, нараства с малко, пак пада - трябва кюртаж И да се провери за извънматочна!!!. Ако пада постоянно плавно, следиш до пълна 0 примерно през 4-5 дни. Щом мин седмица е било 300 и нещо, пусни сега пак. Кървенето може и 20 дни да продължи.
Само ЧХГ ще покаже реалната ситуация.

# 687
Здравей, аз бях така до миналата седмица. Имам една извънматочна, която вървеше само нагоре, но неправилно покачване на ЧГХ. Този път се измъчих 3 седмици ту надолу, ту нагоре. Не се качи повече от 350, но за пример: Понеделник е 350, сряда 300, петък 270, понеделник 290... Беше ад. Накрая следящия каза абразио, за да видим какво става. Аз в началото мислех да чакам, но кървенето не беше постоянно и също така вече нямах нерви. Направихме абразио и на другия ден беше вече ЧГХ 50. Чакаме хистология, за да се потвърди, че е било в матката, но вчера седмица след ЧГХ 50, новото е 7. След 5 дни още едно да падне под 5 и се надявам с това да се размина.
Следи да слиза надолу на 4-5 дни докато не стигне 0.
Стискам палци! Ако има нещо, можеш да ми пишеш и на ЛС.

Днес е ден 9ти от въпросното кървене и откакто разбрахме, че бременност няма да има, защото не се визуализира гестационен сак. Допреди 3 дни беше предимно зацапване, сравнително леко, но последните 3 дни си премина в ярко червена кръв и чак ми прималява... Малко се притеснявам, честно казано. Миналия четвъртък ЧХГ ми беше 337 и може би все още не е паднало? Днес имам час при лекар, но се притеснявам откровено казано. Някой имал ли е подобен опит с такива ранни прекъсвания? Вече не знам какво да мисля..

Последна редакция: чт, 09 фев 2023, 11:09 от Mira8991

# 688
Пуснах ЧХГ и сега чакаме.. Но температурата под мишницата ми е 37.3 което не е готино и значи още не е паднало...

# 689
  • Замък сред облаците
Това няма общо с ЧХГ. Може да е вирус, инфекция…

Общи условия

Активация на акаунт