Кюретаж и забременяване след това - тема 88

• 23 941
  • 729
  •   1
Отговори
# 165
Здравей,

Много съжалявам!

Наскоро и аз имах кюретаж в Щерев, преди 15 дни някъде. Отказах се доброволно от здравна каса, за да не нощувам там. Излезе ми около 1100лв. Казаха ми, че ако искам да мине по касата, трябва да спя там 2 нощувки, вечерта преди кюретажа и вечерта след него.

Приеха ме сутринта около 8.00, пак се попълваха няколко документа, настаниха ме в стаята, бях първа, след мен дойдоха още 4 дами за деня, поставиха ми абокат и лекарката ми ме прегледа на ехограф отново.

В 9.00 започна процедурата и в 9.15 приключи. Бях с пълна упойка, веднага се събудих, имах леки болки, но минаха бързо, полежах, захраниха ме ( вода и кроасан ), раздвижих се, отново имах преглед и си тръгнах след това, да е било максимум 13.00.

Желая ти успех!

Следващият път ще е наред всичко! Simple Smile

# 166
Благодаря, момичета!
Нат, на мен ми казаха, че трябва да нощувам там вечерта след манипулацията. Не знам дали има значение, часът ми е 12:30, викат ме в 8 сутринта да съм там. Не знам какво ще правя 4 часа и половина в клиниката.
Любопитно ми е каква сума се поема от здравната каса. Така или иначе в понеделник ще разбера.

В притеснението и мъката  си вчера, забравих да питам доктора, освен да не ям и да не пия вода 10 часа, с нещо друго трябва ли да се подготвям. Трябва ли да си нося нещо. Предполагам превръзки? Ще питам утре анестезиолога, дано знае. Ако не, ще звъня на доктора.

# 167
Аз си носих нощница (тип рокля) и превръзки. Лекарката ми беше казала да си взема шоколад за след събуждането.
При мен предните процедури преди аборта бяха заради полипи( един кюретаж и една хистероскопия) и тогава бях по здравна каса. Имах една нощувка преди процедурата и една в деня на процедурата. Първия ден ми правиха изследвания, среща с анестезиолог.

# 168
Благодаря, Poppyflower!
Ще си взема и аз превръзки и нощница за всеки случай.
Реално аз утре ще се срещам с анестезиолога, а изследванията ми вече са готови и за това ми е странно какво толкова ще правя 4 часа и половина там. Ама като не се сетих да питам, ще разбера на място.

# 169
Няма за какво!

И аз само превръзки си носех, друго всичко ти го дават там, приготвено е и искат да използваш тяхното, но аз бях без нощувка, имай го предвид.

Момичетата след мен, за съжаление стояха и чакаха... Доста късно ти е часът, ако има възможност лекарят, ще е хубаво да си по-рано, да мине бързо, а и да не стоиш гладна и жадна толкова време.

Ако на този етап имаш само изследвания, преди консултациите след регистриране, ще те викне старшата акушерка и заедно ще попълвате документи, а след това ще имаш консултации, като те са и с кардиолог, и с анестезиолог, поне при мен беше така, и миналият път преди да родя, и сега.

Ако нещо друго се сетиш, на разположение съм.

Късмет ти желая!

Последна редакция: пт, 02 дек 2022, 01:14 от nat92

# 170
Не може сутринта доктора, за съжаление. Но няма значение, важното е да извадят от мен мъртвото дете.
Сетих се нещо, което исках да попитам. Витамин Д ми беше под долната граница, когато ги изследвах миналата година. Правих контрола в началото на бременността, беше се вдигнал и беше в граници, но не и в оптимални стойности. Смених препарата, дано с него успея да вдигна нивото. Б витамините ги изследвах миналата година и бяха в норма. Трябва ли пак да се проверяват? И щитовидните проверявах миналата година и бяха наред, но пак ще ги изследвам.

# 171
  • На изток от Ада
Аз последният аборт бях отишла ладна и жадна уж да ме изтържат и да се пребера . Ами не в събота отивам в понеделник ме изписаха . Не ядох и вода не пих общо 2 дни . Чаак в края на престоя пих вода . Главата ми болеще. Беше ми много мъчно ...
Леглин исщат и подложки и нощница чехли.

# 172
Леглин исщат и подложки и нощница чехли.
Какви са тези подложки?

Ами не знам, все си мисля, че за скромната сума от 1 100 лв. не трябва да си купувам допълнително неща. Би трябвало да са включени Grinning

# 173
  • На изток от Ада
Аз бях в държавното . Но ами като превръзки но се разтилат . Отдолу имай наилон.
В часно  бях първият път там имаше и привръзки  в тоалетната.
Но място ще ви кажат какво да ви донесат .
1100 са мн пари , аз преди 6 г дадох 200 лв

# 174
Здравната каса поема част от сумата за аборта, защото е по медицински причини, нищо че е на частно, но трябва да нощувам в клиниката, а аз не искам. Тежко ми е от загубата и предпочитам да съм вкъщи с мъжа ми. Това е случай, че не се налага да нощувам по медицински причини. Тогава е на първо място физическото здраве.

# 175
  • На изток от Ада
Да нощувах в часната . А безкрайно мразя . Щам можеш не спи там . Последния път въобще не ме прегледаха сред аборта . Имах болки сред Последния кюретаж... хвърлиха ми 2 антибиотика при изписването и толкоз .
Изследвай плода в геника . Носи се в стерилен контейнер с физиолог. Разтвор..
Около 450 лв е за всичко  . От теб също могат да извадят неко също в стер. Контейнер и с плода . Ние изследвахме последният плод и там нищо ....

# 176
Здравей, на мен 2 пъти са ми правили кюретаж, първият беше след раждане - заради останали плацентарни частици, вторият път заради мисед.
И двата пъти си тръгнах около час след процедурата и платих около 200 лв. Втория път беше сега май месец, нищо не е поемала здравната каса. Трябваше да си нося само превръзка и нещо сладко. Консултацията с анестезиолог беше 5 минути преди процедурата.

И аз като теб, исках да съм си вкъщи и да се ангажирам с нещо друго, защото ми беше много тежко. Та, даже бях на работа след процедурата (работех от вкъщи), а и на никого не бяхме казали с мъжа ми за бременността.

Термина ми беше за 1-ви декември и тези дни ми е много изнервено. А мислех, че съм го преодоляла психически.. мисълта, че можеше сега да държа здраво бебче не ме оставя Confused
Както и да е, надявам се 2023 да ни донесе само позитиви и много здрави бебчета Simple Smile

# 177
Момичета, благодаря ви много за пожеланията. Simple Smile В този ред на мисли, днес трябваше да ми дойде  и от голямо бързане реших да си направя един тест, тъй като яйчниците ми щяха да се пръснат тия дни от болка, както и гърбът..... иииии.. ми се струва, че виждам много фина черта... Пред инфаркт съм откровено казано, дали си въобразявам и дали да се радвам Simple Smile

# 178
  • Варна
Черта е, щом всички тук ти го пожелахме - черта е!

# 179
  • София
Minnie, много съжалявам!
Наскоро (преди  12 дни ) и аз преживях почти същото, имах абразио в Надежда (за скромната сума от 800  лв. за самата процедурата и 600лв. за изследване на абортивния материал), абразиото се наложи  след като при прегледа - биохимичен скрийнинг в 12 г.с. се установи, че плода няма сърдечна и е спрял да се развива в 11 г.с.+ 2.Вчера  излегна резултата от изследването на абортирания материал и всичко е наред с него.
Направо се сринах и не мога да си намеря място от притеснение дали някога ще можем да имаме дете (това ни беше 7 инвитро) и уж бяхме пуснали всички необходими изследвания (тромбофилия, генетични, имунологични, хормони и т.н.) просто незнам какво изпускаме.
Няма смисъл, Желая ти след няколко дни да се похвалиш с високо ЧХГ.

Общи условия

Активация на акаунт