Кюретаж и забременяване след това - тема 88

• 23 970
  • 729
  •   1
Отговори
# 255
  • София
Тъй, мъжът ми ми донесе Циклогест. Както на листовката ли го приемам? Два пъти на ден вагинално? Сутрин и вечер предполагам?

Ако нямаш зацапване вагинално, ако имаш ректално, 2*1 Хайде дано помогне на буболечката да се закрепи!

ПС сега видях другите коментари Simple Smile

# 256
Здравейте, след мисед в 7гс и направен вакуум аборт, пуснахме няколко изследвания. Дали някой с опит би могъл да даде мнението си? Аз до колкото разбирам проблем няма в резултатите, но от скоро се образовам по темата.

Последна редакция: ср, 07 дек 2022, 01:59 от Noname13

# 257
  • София
Имаш положителни IgG за хламидия. Липсва IgA. Пусни ги и трите в друга лаборатория и отивай на лекар ако отново излезне положително

# 258
Добро утро.

Noname - аз виждам хламидия, но не знам дали в толкова ранен етап е оказала тя влиявлие за мисед-а.

Иначе, аз се включвам с едно леко притеснение. Сега ми е 5 цикъл след к., ден 4. Прави ми впечатление, че е доста оскъден. Сякаш предишните месеци беше по-обилен. Има и друго, цикълът ми преди К беше повече дни, но предният месец път също беше ден по-малко и не толкова обилен като кол-во.
Не искам да се настройвам, но имам притеснения дали се възстановява маточната лигавица и най-вече имам съмнения за Ашерман (да, доста крайно, но го има като опция). Моля споделете дали е нормално цикълът да е оскъден и как е било при вас?

Искам само да допълня, че преди да ми дойде цикъла, ме боляха яйчните все едно ще ми идва в продължение на седмица... досега никога не ми се беше случвало..

Последна редакция: ср, 07 дек 2022, 07:44 от НямаСмисъл

# 259
  • София
Няма смисъл и моя цикъл след последния кюретаж беше супер оскъден, толкова оскъден че една превръзка не можех да напълня... Пия от 3 месеца Овабуст и почти се е възстановил към нормалното. Виж на първа страница има и други витамини които помагат с това

# 260
  • Варна
НямаСмисъл, предполагам си ходила да те гледат и ако имаше притеснения за лигавицата сигурно щяха да ти кажат. Не знам какво имаш предвид под оскъден цикъл, но аз обилен не съм имала от 10г откакто се отървах от поликистозата. Тече ми най-вече от втори до четвърти ден. През първия е доста леко, през петия вече е на приключване. Сега няколкото пъти като ми закъсняваше и аз така усещах неразположение в яйчниците доста време. Иди като ти свърши пак да те погледнат, ама не бързай още да си слагаш тежки диагнози.
П. С писах в темата за тромбофилии, ама и тук да питам, че ми е спешно - контролните изследвания там за време за съсирване и тем подобните трябва ли да са на гладно?

Последна редакция: ср, 07 дек 2022, 09:31 от Didi_Bidi

# 261
Аз ходих при Русев,  а сме от Стара Загора.
Но евентуално и ппри Лисичков ще идем.
Не знам как са в Надежда. То проблема е тук в града , че няма кой да ти изпише инжекции...
То мъжа ми вика , ако забременея да се слеедя в Надежда.
Аз също мисля при следваща бременост да се следя в Надежда. Насочила ли си се към някой лекар от там?

# 262
Няма смисъл и моя цикъл след последния кюретаж беше супер оскъден, толкова оскъден че една превръзка не можех да напълня... Пия от 3 месеца Овабуст и почти се е възстановил към нормалното. Виж на първа страница има и други витамини които помагат с това

Не съм спирала да пия Garden of life Prenatal където има витамини А и Е, омега 3, колаген както и тренирам сравнително редовно, което също помага за възстановяването лигавицата, но просто на фона на цикъла ми едно време.. В интерес на истината, правих хистероскопия за премахване на полип на матката точно преди да забременея, който също допринасяше за по-обилен цикъл, така че вече не знам кое е нормално и кое не Grinning

Диди, четох, че имаш запацвания.. Аз с предишната бременност имах импантационно кървене и от време навреме получавах зацапвания, най-вече след секс. Предписаха ми 3х2 утрогестан до края на 3я месец, уви малко след това се отвори шийката. Мисля, че утрогестана крепеше положението като цяло, но.. не съм лекар все пак.

# 263
  • София
Не знам как са в Надежда. То проблема е тук в града , че няма кой да ти изпише инжекции...
Аз също мисля при следваща бременост да се следя в Надежда. Насочила ли си се към някой лекар от там?
Аз последната си бременост следях в Надежда и немога да кажа, че съм доволна.

# 264
Аз последната си бременост следях в Надежда и немога да кажа, че съм доволна.
При кой лекар беше, може ли да споделиш какво не ти хареса ?

# 265
  • София
Първо да отбележа, че до ЖК не стигнах. Тъй като моята бременност беше вследствие от  инвитро процедура в клиниката и проследяването продължи от положителния тест до към 12 седмица. Не съм доволна от това, че освен прегледа който продължава 10 мин., не се вниква подробно в конкретния случай предвид това, че сме пациенти на клиниката от дълги години и сме направили всевъзможни изследвания при тях, също така не се пускат допълнителни изследвания (хормони, витамини и т.н.) за да се провери текущото състояние. След всеки преглед оставам с  чувството, че нещо се изпуска в този забързан конвейер.

# 266
Диди, ако пускаш само тях, не е нужно да са на гладно 🙂

# 267
  • Замък сред облаците
И аз сега видях едитнатия пост. По време на бременност само пкк, урина и захар (огтт вкл) се пускат на гладно от повечето изследвания. Хормони, коагулация, витамини може след хранене. И съвет от лаборантка - преди взимане на кръв бременната да е пила поне 0,5л вода в периода след ставане от сън до взимането на пробата.

# 268
  • Sofia
И съвет от лаборантка - преди взимане на кръв бременната да е пила поне 0,5л вода в периода след ставане от сън до взимането на пробата.
И на мен са ми го казвали това за водата. Взимането на кръв ставало по-лесно.

# 269
И аз се включвам в графата с кървенето. Последните два четвъртъка тичах до Щерев по спешност. Втория път беше доста обилно. Тъмна кръв. Оказа се хематомче в матката. Изписаха ми дуфастон 2×2, алеракс и но шпа. Днес бях на ембрионална морфология при Сигридов, който разби всички теории до момента и ме обърка много. За него мутациите ми са несъвместими с това лечение и тровя бебето. Ще правя един тон изследвания сега, за да оправим средата. Бебето е добре, единствено пулсът е висок. Но расте добре за сега. Хич не ми е спокойно, но така ще е...

Общи условия

Активация на акаунт