Кюретаж и забременяване след това - тема 88

• 23 573
  • 729
  •   1
Отговори
# 525
  • София
Как имах твърд корем и не знаех, че не е хубаво. Как не сметна за нужно 16 седмица да ми изпише магнезий и как не успя да види, че имам контракции 5 дни преди да се случи всичко това...
То да е само твоята,моята с първата бременност по същия начин ми викаше "лежи си и си пий магнезия",накрая се събудих от изтичащи води в 21 г.с.
После със следващата (успешна) пак се сбърках от контракции ,но видяха,че шийката e сдала багажа и получих серклаж.
Явно чувствителна матка и слаба шийка са си свързани неща.
Имах стягания допоследно по много и чести.

# 526
  • Варна
Т. Е и с лежане с магнезий, и без тях, все тая в това отношение, така ли да го разбирам?

# 527
  • София
Т. Е и с лежане с магнезий, и без тях, все тая в това отношение, така ли да го разбирам?
Мен само венозно магнезий ме отпускаше чувствително.
Иначе пиех Диаспорал и пак си имах доста стягания.Не знам какво щеше да е положението без него.
И за контракциите си трябва лежане ,няма как без 😣
Направо атрофирах,а съм и с тромбофилия и лежането ми е доста противопоказно ,но ....

# 528
  • Sofia
Иначе пиех Диаспорал и пак си имах доста стягания.Не знам какво щеше да е положението без него.
Направо атрофирах,а съм и с тромбофилия и лежането ми е доста противопоказно ,но ....
И аз бях така. Много контракции, зобих се с магнезий и постоянно лежане. И мен много ме притесняваше това обездвижване заради тромбофилията (Протромбин).

# 529
  • София
И аз бях така. Много контракции, зобих се с магнезий и постоянно лежане. И мен много ме притесняваше това обездвижване заради тромбофилията (Протромбин).
И аз съм с Протромбин и 4/5 PAI с АСЕ  и ми е голяма тревога с това лежане,което евентуално ме чака.Освен това вече не съм на 25,а на 32,и някой друг килограм си нося отгоре.
Ти консултация с хематолог правила ли си?
Знам че сме си писали по темата,сигурно пак съм те питала ,извинявай но не помня 😣

# 530
  • Sofia
И аз съм с АСЕ. И вече 40+.
Консултирах се с проф. Паскалева преди да забременея. А след като забременях ме викаше на всяко тримесечие, пускаше ми изследвания и коригираше дозата НМХ при нужда.
Иначе преди да забременея се консултирах и с доц. Русев и от него също имах изписана терапия, ама предпочетох бременността ми да я следи хематолог.

# 531
С лежане и магнезий избутах 10 седмици, но зависи от ситуацията. Ако може да се направи серклаж и тн, по-добре за допълнителна защита.

# 532
На мен в Щерев ми казаха, че понякога магнезия не върши работа,защото при бременност трябва да е еди какво си съединение... В случая Магнерот. Аз пиех голяма доза и нито една контракция не съм имала до самото раждане.

# 533
  • София
Консултирах се с проф. Паскалева преди да забременея. А след като забременях ме викаше на всяко тримесечие, пускаше ми изследвания и коригираше дозата НМХ при нужда.
Иначе преди да забременея се консултирах и с доц. Русев и от него също имах изписана терапия, ама предпочетох бременността ми да я следи хематолог.
Аз много се чудя дали да ходя небременна при Паскалева ,има ли смисъл?
Или просто да дебна да си запиша час в началото?
Тя какво ти каза като беше небременна?
На каква терапия беше?

# 534
  • Sofia
Аз много се чудя дали да ходя небременна при Паскалева ,има ли смисъл?
Или просто да дебна да си запиша час в началото?
Тя какво ти каза като беше небременна?
На каква терапия беше?
Понеже имам две успешни бременности без терапия много се колебаеше какво да ме прави. Обаче бебетата се родиха малки (2900 и 2600), а после и мисед, като добавим и възрастта (която повишава риска), отделно имам и фамилна обремененост, ми предписа Фраксипарин 0,3 при + тест.
Но после при АГ всеки път следяхме кръвотока и беше ОК, затова АГ прецени, че не е нужно да включвам НМХ в началото и бях само на Акард 75 + Натаспин. Вече в 12-13 г.с. като отидох при Паскалева, изследванията показаха, че имам нужда от НМХ и ми включи 0,3. Но тя каза, че дозата зависи от кг, а аз съм 50 кг с мокри дрехи и 0,3 ми беше добре почти до края.

Иначе каза, че Протромбин прави бели, но най-вече в третото тримесечие и след раждането. Но все пак ми даде рецепта още от началото.

Последна редакция: сб, 21 яну 2023, 17:59 от Brin de muguet

# 535
  • София
. Brin de muguet    ,много ти благодаря!
Аз бях на 0.4 през цялата бременност,като в действително в третия триместър бях на косъм да мина на 0.6.
А колко време след раждането продължи с инжекциите?Прави ли консултация пак с Паскалева (спомням си,че и ти беше родила със секцио).
Сега имам Аспирин Протект до + тест и после Фракси 0.4 и ще следим нещата,вероятно ще ми се качи дозата.

# 536
  • Sofia
А колко време след раждането продължи с инжекциите?Прави ли консултация пак с Паскалева (спомням си,че и ти беше родила със секцио).
Продължих с инжекциите още месец след секциото. После имах консултация с нея 3 месеца след раждането. Изследвахме д-димера и беше 2,2 при горна граница 0,5 и пак ми върна инжекциите за още един месец. Имам чувството, че в моя случай само един месец НМХ след секциото не беше достатъчно.

# 537
  • На изток от Ада
Ох тези НМХ. Трябва евентуално да ходя и аз някъде пак , че Русев не е ок терапия. То аз  един път ден в Надежда ще ходя ще се следя   или другаде. То тук няма и кой да те следи, да ти изпише инжекции от + тест . Едната бременност която ми е най- дълга бях на по -млад док .Той ми изписа клексан.  Според други 2  със мн стаж стигал АП. Чака се и за час при тези със стаж .

# 538
Какво е АП?

# 539

Общи условия

Активация на акаунт