Есен златолиста вън настава, ЯНУАРЧЕ в мама неуморно шава (2023) - 4

• 44 546
  • 741
  •   1
Отговори
# 585
Явно при всички има криза Joy Болям ме кръстът, гърбът, тазът, срамната кост, жилите на краката, а сънят е мираж  Joy За киселините не ми се говори даже. Днес сметнах, че ми остават 19 дни до секциото. Дано устиска до тогава.

# 586
При мен киселините сякаш маааалко се поуспокоиха.
Затова пък дамата не спира да подскача. Тази нощ беше такова парти в корема ми, че чак станах да чета дали много движения са притеснителни. Пише не.

Днес лекарката, при която ще раждам потвърди, че не е притеснително. Иначе и моята дама е фина, продължавам с пиене на протеинче.

# 587
Аз все още успявам да спя горе-долу добре, само ставам до тоалетна по 2-3 пъти на нощ. Ако ходя много започва да ме боли кръста и получавам контракции, но иначе нямам много болки.

Това, което ме тормози е подуването - ръцете и краката ми са перманентно подпухнали, болят ме ставите и лявата ми ръка изтръпва много гадно нощем, чак не мога да си свия пръстите. Утре спирам утрогестана и се надявам да спра да задържам чак толкова много вода и малко да се подобрят нещата.

# 588
Тесария, сигурна ли си, че е от него? Пускала ли си урина за наличие на белтък?

# 589
Да, пускала съм, всичко е наред с изследванията ми. Аз съм с висок риск за прееклампсия и редовно следя кръвното и за белтък в урината.

Не знам дали това подпухване е от утрогестана, просто се надявам да е от него Sweat Smile

# 590
Със сигурност подуването не е от лекарства. Аз освен магнерот и желязо нищо друго не пия. Изследванията са ми в норма, няма нищо притеснително. Обаче от седмица, две съм си с подути крайници. Не много, но е видимо. Нощно време ми изтръпват много ръцете. Лявата дори се схвана от това изтръпване и вече втора седмица трудно си движа палеца във всички посоки. Опитах да я стягам с ластичен бинт или накитник, защото боли много гадно, но нищо не помага. АГ каза, че ще се оправи с раждането.
В понеделник бях на последния си преглед от женската консултация. Даде ми 45дневния болничен и ми каза на 19ти да отида за направлението за хоспитализация.
Гледа бебето, отговаряше на 34г.с. 2300г, въпреки, че бях в 32 май. Съвсем ме объркаха с тези седмици и сменен термин. Както и да е. Каза ми да си пия магнерота до края на месеца, за да изкарам спокойно празниците. Но каза, че според нея бебето няма да издържи до 24ти януари. Да очаквам включване в периода 5-9ти януари. Изведнъж така скоро ми се видя...но когато, тогава - Ще говоря отново с другия доктор да видим какво е неговото мнение.

# 591
Мда, на мен док ми каза да раждам след НГ, казах му, че нямам нищо против Joy

Я да върна малко темата за прането... На какви градуси ще перете? Повечето дрешки гледам имат етикет 40°. И на каква програма ще сушите? Че Miele нямат baby cycle -.- Мацката, която ми даде дрешки каза, че суши на такава, което хич не ме ориентира. Аз обикновено пускам автоматична програма и не се занимавам, за по-деликатни неща пускам на вълна два пъти и после оставям да досъхнат.

# 592
Взех прах Fairy, пера на 30-40 градуса. Аз съм с АЕГ, имам три степени на сушене и ползвам средната, която ми се пада автоматична. Изпрах вчера гнездото на 30• ръчно пране и излезна невредимо

# 593
Някоя вече с детенце може ли да обясни като се роди бебето, кога се “вписва” и от кого? Бащата ли идва да се занимава? Интересува ме и по празниците как стават нещата

# 594
  • София
Цветни дрехи пера на 30 градуса, бели на 40 - всичко на кратка програма, суша на програма за деликатни материи на най-силната степен на изсушаване, защото после направо сгъвам.
Използвам само Тео бебе, това ни препоръчваха дерматолозите и с дъщеря ми, която е с атопичен дерматит. Абсолютно никакви омекотители.
Eleonоre, дете се припознава от бащата, ако нямате брак. В някой болници става на място, при други първо през нотариус. Актът за раждане се взема след около седмица-две от общината по адрес на майката.

# 595
Ако имате брак, носиш акта за граждански брак и копие от личната карта на таткото с теб в болницата. Там се вписва.

# 596
Някоя вече с детенце може ли да обясни като се роди бебето, кога се “вписва” и от кого? Бащата ли идва да се занимава? Интересува ме и по празниците как стават нещата
Доколкото разбрах документите се попълват от майката в болницата, а те ги изпращат към общината и като излезе акта за раждане на детето отиваме да си го вземем от там. Затова в болницата трябва да се носят копия от удостоверение за брак и личната карта на таткото. Ако нямате брак трябва някакъв документ от нотариус за припознаването.

# 597
Документите си се попълват от акушерка в болницата. Ако нямате брак пак зависи от болницата, в някои те поемат и това с нотариуса та бащата само се разписва. За София има една особеност - ако си от София акта ще е в общината, в която се водиш по постоянен адрес. Иначе в общината където е болницата. Поне 2019 не ги пращаха по страната в случай, че родиш тук.

# 598
Аз пера на 30-40° детските дрехи. На сушилнята бебешката програма не я ползвам, понеже си пускам цяла пералня, а тази програма ми е до 3кг за сушене и нищо не става. Мойто "умно" Беко нямам ни най-малка идея на колко градуса суши, понеже никъде не пише, но ползвам основно 2 програми, като детските по-често ги пускам на допълнителното сушене, понеже остават мокри колани/ръкави, където е по дебел подгъв.
Скрит текст:
Смалявала съм дрехи на всякакви програми, зависи от материята и качеството. Но пък аз пране не деля по етикети, нито по цветове, така че просто поемам риска със сушенето, че и с прането де.
Баткото като го раждах, моя отиде до нотариус и извади документ за припознаване след раждането (има вариант и преди, но не съм наясно) и копие от личните карти мисля, че носех. Ние нямаме брак. Като отида да раждам ще видя какво ще искат и ще му кажа да донесе допълнително. В МД София си идва длъжностно лице всеки ден в определен час, което помага с попълване на документите и ги носи към общината после и само като стане готово отиваш и си го взимаш.

# 599
Имаме брак. Това на изписването ли се случва, някакъв срок има ли?
Ако имате брак, носиш акта за граждански брак и копие от личната карта на таткото с теб в болницата. Там се вписва.

Общи условия

Активация на акаунт