Есен златолиста вън настава, ЯНУАРЧЕ в мама неуморно шава (2023) - 4

• 44 476
  • 741
  •   1
Отговори
# 645
Много рано се завъртя. На втората фетална си беше наопаки. Не е мърдала повече, но няма и къде.
Иначе време има Вяра, въпрос на шанс до един момент.

Още малко остана и при мен. С моя термин 01.01 ще появи до няколко дни ако всичко върви по план. Вече ми е много досадно да съм бременна. С първата имаше едно нетърпение с втората на моменти е досада и да се свършва по- бързо. От няколко дни ме е налегнала една летаргия. Дори не ми се става от леглото 😂
мен мее налегнало напрежение омислена съм как ще мине раждането дали ще се обърне.но не искам да не оперират

Аз съм 36+3 г.с и бебонка е седалищно. Казаха ми,че може и да се обърне. Бях писала, че ми предложиха, ако не се обърне, да се опитат да я завъртят ръчно. Ако не искаш секцио, може да проучиш това. Също има и упражненя в you tube, които помагат бебето да се завърти естествено. Успех!

# 646
Много рано се завъртя. На втората фетална си беше наопаки. Не е мърдала повече, но няма и къде.

Още малко остана и при мен. С моя термин 01.01 ще появи до няколко дни ако всичко върви по план. Вече ми е много досадно да съм бременна. С първата имаше едно нетърпение с втората на моменти е досада и да се свършва по- бързо. От няколко дни ме е налегнала една летаргия. Дори не ми се става от леглото 😂
мен мее налегнало напрежение омислена съм как ще мине раждането дали ще се обърне.но не искам да не оперират

Ами то дали искаш или не в този случай няма никакво значение.
Много от нас дори нямат този избор. Мога само да ти кажа, че как ще родиш не е от такова значение. Важен е крайния резултат - ти и бебето да сте ок. Секциото се преживява. Боли, и вагинално раждане също боли. Така че... фокусирай си положителните мисли над това след него какво и как ще е. Пък дано се обърне имаш време.

# 647
При мен дами паника няма освен зверската ревност за която споменах предните месеци.Искам си детето само за мен и да се скрия някъде 😳 И със свекървата физиономии последните дни цялата къща е под напрежение заради изненадата която ни наложиха лекарите…Иначе съм пушка мисля че и до термина можеше да се изчака да си родя нормално и да няма на тъгъдък всичко да се върши….но лекарите знаят повече нямам право да говоря просто така го чувствам….Щом кофите с дървата сама ги качвам до вкъщи значи всичко е наред

# 648
  • София
Момичета, сутритна бях на тонове и преглед 36г.с. и 5 дни- бебока беше измерен 3200гр. АГ предрече при раждане към 3800гр. Господ да ми е на помощ Laughing Водите са екстра, бебе е поспаливо, предупредиха ме да съм на щрек след Коледните празници, че има вероятност да тръгне да излиза без да си дочака термина на 11.01.2023год. Омръзна ми да съм бременна, корема ми е много паднал, едвам се тътря с баткото по площадките Simple Smile много смешна гледка сме. Искам вече да се ражда, че да ми олекне, баба и дядо са в пълна бойна готовност да помагат, като им звънна да ги чуя и всеки път вдигат с един такъв развълнуван дъх.... и те милите са много смешни.
Багажа ми е готов, дрешките утре ги почвам, барабар с креватчето, трябва да го вдигнем на по-високо ниво за новородено, че от баткото си остана на ниското ниво. Също да сглобим и повивалника, че го ползвахме за рафтче за играчките на по-голямото детенце и да почистим основно.
Вчера моя позната с термин 02.01.2023 роди своето второ бебче, наближава и нашето време.

# 649

Ами то дали искаш или не в този случай няма никакво значение.
Много от нас дори нямат този избор. Мога само да ти кажа, че как ще родиш не е от такова значение. Важен е крайния резултат - ти и бебето да сте ок. Секциото се преживява. Боли, и вагинално раждане също боли. Така че... фокусирай си положителните мисли над това след него какво и как ще е. Пък дано се обърне имаш време.
мами и аз да се похваля до вчера беше седалищно предлежание цял ден вчера тя се беше разбесняла нощес,в 12 усетих едно много яко салто все едно ще ме избуши е днес ме гледа друга докторка да види как е бебето вече сме главично предлежание в позиция за раждане разплаках се като я видях и и чух малкото сърчице още не мога да повярвам и ми Текът сълзи от очите

# 650
Боратино, извини ме, че ще бъда по-директна, но това не ти се налага зорлем от лекарите, а от несвоевременно обръщане на внимание на проблема. Ти от рано качи много килограми, което още тогава говореше за евентуално наличие на ИР или гестационен диабет. Имам спомен и, че много от момичетата тук ти намекнаха за това и, че е нужен изключително стриктен режим на хранене, без изключение. От там нататък случващото е плод на личен избор и решение. Ако лекарят ти също не е обърнал внимание на това е добре да се замислиш про кого се следиш и колко отговорно подхожда към теб и здравето на детето ти. И да, абсолютно адекватно е да бързат да го извадят, бе защото не може да дочака до термин, а защото при лоши показатели на изтърван
и неконтролиран гестационен диабет последиците за бебето могат да бъдат фатални. Съжалявам, но явно понякога има нужда да казваме някои неща директно. Пожелавам ти успех!

Вяра, честито, надявам се сега да си по-спокойна.

Сия, напълно те разбирам и аз нямам търпение бременността да приключи с щастлив финал, защото вече искам да сме две отделни единици. Само да търпи вътре още 3-4 седмици поне.

# 651
Боратино, извини ме, че ще бъда по-директна, но това не ти се налага зорлем от лекарите, а от несвоевременно обръщане на внимание на проблема. Ти от рано качи много килограми, което още тогава говореше за евентуално наличие на ИР или гестационен диабет. Имам спомен и, че много от момичетата тук ти намекнаха за това и, че е нужен изключително стриктен режим на хранене, без изключение. От там нататък случващото е плод на личен избор и решение. Ако лекарят ти също не е обърнал внимание на това е добре да се замислиш про кого се следиш и колко отговорно подхожда към теб и здравето на детето ти. И да, абсолютно адекватно е да бързат да го извадят, бе защото не може да дочака до термин, а защото при лоши показатели на изтърван
и неконтролиран гестационен диабет последиците за бебето могат да бъдат фатални. Съжалявам, но явно понякога има нужда да казваме някои неща директно. Пожелавам ти успех!

Вяра, честито, надявам се сега да си по-спокойна.

Сия, напълно те разбирам и аз нямам търпение бременността да приключи с щастлив финал, защото вече искам да сме две отделни единици. Само да търпи вътре още 3-4 седмици поне.
мили мами пожелавам на всички скоро да прегърнете своите рожби от сърце ви го желая аз плача от щастие и радост радвам се че ви има весели празници на всички и сладки пухкави бебчета да родим с любов

# 652
Мами, нашето бебче с термин 2-ри януари Blue Heart се появи днес в 12:30 - естествено с епидурална и окситоцин, почти 3,300 кг и 47 см. До 6см не изпитвах никаква болка, само леки контракции и шаване, но след упойката и окситоцина ме удари в кръста и всяка контракция беше приключение. Както и да е, добре сме, аз още се съвземам и чакам да видя малкия. Не е чааак толкова страшно, веднъж почнат ли напъните, финалът е близо!

# 653
  • София
Честита рожба. Да е жив, здрав и много да ви радва

# 654
Ехаааа почнаха бебета и в нашата група!
 Bubuy3333 живо и здраво да е бебчето и само радост да ви носи! 😊

# 655
Честито, да е живо и здраво!

# 656
Честито! Живо и здраво и много да ви радва! Бързо възстановяване Heart Eyes

# 657
Честито, Bubuy3333, да е здрав и щастлив юнакът 🙂Бързо възстановяване на теб 🌞

# 658
Честито първо бебче на групата!Да е здраво,щастливо и да радва мома и тате! 🤗Аз имах интересна седмица.В неделя сутринта( 35гс+1) към 5 започнаха контракции .Някои бяха болезнени,дори обхващаха кръста.Безболезнените бяха много начесто,буквално нон стоп корема на камък.Притесних се и газ към болницата.Бебето отговаряше на 35+5,тонове добре,но много контракции.Посладваха изследвания и приемане за задържане,слава Богу нямам разкритие.До сряда ме държаха в болницата,в предродилна зала.Вливаха ми системи,успокоихме нещата,сложиха ми 3 дози дексаметазон за дробчетата.Бебока от септември си е главично,казаха ми,че трябва да сме нащрек и надали ще дочака термин 14.01..Озадачи ме,че краят на ноември бях на 3-та ФМ и плацентата беше 1-ва степен,а сега вече беше почти 3-та.Не съм пушач,явно просто в тези седмици нещата се случват бързо.Нямам паднала тапа,водите са Ок.Изтървах си ЖК в понеделник и сега на 19.12 пак записах,да мога да си взема картона и останалите документи.

# 659
Bubuy3333 честито бебче!живо и здраво ,а на теб бързо възстановяване.За Коледа ще сте си всички у дома 😊

Общи условия

Активация на акаунт