Бързи здравословни въпроси и отговори – 37

• 32 569
  • 737
  •   1
Отговори
# 195
Благодаря на всички отново, всяко мнение и насока са полезни!

Общувам с хора, да, работя в офис, пътувам понякога в други градове по работа, но съм сама в офис, не бих казала, че около мен има сериозен наплив, но със сигурност имам и всекидневно общуване с хора, макар и да не е огромна бройката им. Не използвам градски транспорт. Ходя на фитнес, там е другото ми събиране с хора. Това е.

Хубав ден на всички!

# 196
  • Пловдив
Фитнесите са място, където е много вероятно човек да се зарази, тъй като по време на тренировки се диша дълбоко и се отделят повече частици. По възможност ходи във време, в което има малко хора. Най-добре временно пропусни тренировките, докато се закрепиш или докато премине този наситен с вируси период. В момента е страшен бациларник навсякъде.

# 197
  • пустинята Гоби
Всички изказваме мнения, аз изказах мнение за нечие мнение, пък всеки си решава какво да прави.

И аз бих ограничила контактите до минимум, докато серията с боледуването не спре. Естествено не пречи да се направят изследвания и да се консултираш с лекар по твоя преценка. Храната поне за мен също е важна, защото съм се нагледала на хора, които постоянно боледуват и се хранят сутрин, обяд и вечер със сладко.

# 198
Храня се здравословно, но ще се опитам да добавя повече естествени имуностимуланти, благодаря за напомнянето! Съгласна съм за тренировките и почивката от подобни помещения. Трябва тялото и имунитетът да се закрепи първо, прави сте!

Мерси на всички отново, много ми помогнахте!

# 199
  • Г. О.
Добър ден. Някой сблъсквал ли се е с нещо подобно:
Върху езика, но по-навътре, към гърлото, да има образования, все едно като изникнали гъбки - така щръкнали и издадени нагоре...не знам как да го обясня. Човекът няма болка, няма кръв. Съвсем случайно си поглежда езика и ги вижда, не се знае от кога са там. Не са бели налепи. Само в тази част са, а напред езикът си е нормален, без видими изменения. Съвет към кого да се обърне за консултация? Зъболекар, УНГ?

# 200
Може и към лицево-челюстен хирург също...

# 201
Аз мисля, че може да е нормална анатомична структура на езика без да е забелязана до сега. Ето как изглежда езика, точно в задната част има такива "израстъци"

# 202
Хубаво е да види лицево-челюстния хирург. Да не се пропусне някой проблем със слюнчестата жлеза. Аз не виждам да има при мен нещо такова навътре по езика...

# 203
Папилите се забелязват при обострени възпаления . На мен са ми изпъквали при гастрит, парене в езика имах също, но се дължеше на липса на витамин В.
УНГ напълно би бил в час. Моят проблем дори личният лекар го разреши тогава.

# 204
И аз мисля, че са папилите. Езикът не е гладък.

# 205
  • София
Моля някой да ми каже как точно се приема Карсил. Имам предвид - на гладно, по време на хранене или след хранене?
И ЛЛ ми каза, и в аптеката при закупуване питах - бяло петно. Не си спомням.

# 206
  • Sofia
Щом не е описано как,значи няма значение.

# 207
  • София
Благодаря.
Не е описано в листовката, да.

# 208
Моето лутане при спецеалисти относно главоболие продължава. Накратко:
При посещението  при ЛЛ ми измери кръвно налягане 130/85, ходих при кардиолог /сложи ми холтер/, заключение нямам проблеми с кръвното налягане, измери го последно беше 110/70.
Бях на очен лекар, диоптъра ми се е покачил вече е 2.25 астигматизъм.
Посетих невролог вчера, предполага главоболие от тензионен тип, назначи ми скенер и ЦРП, изписа ми АД / Дуксет 30мг./ 1т. сутрин , ако не ми понесе веднага да го спра , засега нямам намерение да го пия.
Има ли някои  с такава  диагноза и пил такова лекарство?  Наистина ли единственното лечение е с АД? Звучи ми много страшно и трудно.  Благодаря.

# 209
Това, мисля, че е мигрена. Лекува се с различни медикаменти.

Общи условия

Активация на акаунт