Бързи здравословни въпроси и отговори – 37

• 32 576
  • 737
  •   1
Отговори
# 210
Това с невролога колко скоро след новия диоптър е било? Главоболието от некомпенсиран диоптър е гадно,продължително и по някаква причина често подценявано...
Мисълта ми е да мине известно време с новите очила за да се изключи това със сигурност.
Вече ако е мигрена наистина, тя не се третира нито с АД, нито конвенционалните неща помагат особено.

# 211
Вчера бях при невролог, а днес на очен лекар. Новите очила ще са ми готови до 08.12
Невролога изключи синузит и мигрена. Главоболието ми е отзад, сякаш имам скованост на задната част на черепа. Затова предположи такъв тип главоболие.

# 212
  • София
Според мен, не бива да се прибързва с прием на АД. За главоболието може да има много причини - проблеми с очи, зъби, шия, челюсти, та дори и с таза и седалищните мускули.
Баба ми например беше с ежедневно главоболие десетилетия наред и пиеше непрекъснато всякакви лекарства. Едва когато отиде на зъболекар да си прави ченета, в единия ѝ зъб откриха ръждясал щифт. След изваждането му, главоболието ѝ изчезна като с магическа пръчка.
Такава скованост отзад към врата по- скоро се получава от напрегнати и спазмирани мускули. Изникват ми следните въпроси- седите ли дълго време в една поза, кръстосвате ли несъзнателно краката, наклонена ли е главата на една страна, чувствате ли облекчение след масаж?

# 213
Имам шипове на врата. Да като съм на лаптопа не ми е много правилна стойката. След масаж и упражненията за шипове се чувствам по- добре.

# 214
Здравейте,имам следния проблем:  Преди няколко месеца имах зачервяване,от време на време сърбеж и леко подпухване на пръстите на краката.После и на ръцете,и по точно на дясната ръка.Питах ЛЛ на какво се дължи и тя ми каза,че може да е някакво възпалиние-да си направя ПКК+СУЕ+ЦРП. На следващата вечер не се чувствах добре-тресеше ме,беше ми лошо,унасяше ме и си помислих че е настинка или грип.Премерих си температурата-37,6  Никакви лекарства не пих.Точно преди да си легна ми стана много зле и повърнах.На следващия ден бях кукуряк-не само че нищо ми нямаше,а и отока по пръстите го нямаше.И така и не си направих изследвания като си помислих,че може някакъв вид натравяне да съм получила и организма ми сам да се е справил като е изхвърлил всичко когато съм повърнала.Цяло лято нищо ми нямаше до преди 3 дена-пак подпухване,зачервяване и сърбеж,но само на дясната ръка и то само два пръста.Пуснах си изследванията,които ми беше казала лекарката,но всичко е в норма.Днес вече не са така подпухнали и като че ли отшумява.На какво би могло да се дължи-да не би да е от студа(на мен краката и ръцете вечно са ми студени)?Дали пък да не отида при съдов хирург или невролог?

# 215
Изследвала ли си показателите на щитовидната (TSH, FT4, FT3, TAT и MAT) в скоро време?

# 216
  • София/Испания
От няколко месеца страдам от възпаление на седалищния нерв.
Болките са много силни,каквито и медикаменти да приемам,не ми минава.
Лекува ли се това заболяване изобщо?
Много съм отчаяна и не знам какво да правя.

# 217
Лекува се, но трябва да се освободи, ако е притиснат. За да не минава с месеци, най-вероятно е така.

# 218
Имам шипове на врата. Да като съм на лаптопа не ми е много правилна стойката. След масаж и упражненията за шипове се чувствам по- добре.

Тъкмо щях да питам имаш ли шипове, според мен от това ти е главоболието

# 219
  • София/Испания
Лекува се, но трябва да се освободи, ако е притиснат. За да не минава с месеци, най-вероятно е така.
Как се освобождава притиснат нерв?  С масаж или друг начин?

# 220
От няколко месеца страдам от възпаление на седалищния нерв.
Болките са много силни,каквито и медикаменти да приемам,не ми минава.
Лекува ли се това заболяване изобщо?
Много съм отчаяна и не знам какво да правя.

Добавки приемаш ли? Важно е нивата на витамините и минералите ти да са наред.
Лекарите какво казват? На физиотерапия ходила ли си?

# 221
Пролетно цвете,
Според мен проблемите са ти от врата.
Астигматизмът също води до главоболие, но то е от друг тип.
Ако искаш - мога да препоръчам добър мануален терапевт и иглотерапевт, на всичкото отгоре е невролог.
Аз ходя при него, защото освен шипове, имам и 3 хернии на врата (и 2 по-надолу, че и сколиоза), та той единствено ме оправя.
Иначе пила съм Дулоксетин. В комбинация с Лирика. Лириката още я пия, Дулоксетинът го спрях много отдавна. Да, особено в комбинация, тези лекарства действат, но си има доста негативи, АД е все пак. Да не казвам, че ми отне 4 месеца, докато го спра.
Според мен е тежка артилерия, а и не съм убедена, че е за твоя тип болки. По-скоро е за невралгични, но от малко по-друг тип, поне според моя опит.
Аз лично на твое място не бих го почнала.

# 222
Mila, кой е мануалният? Simple Smile

# 223
Mila1331,
извинявай за въпроса, но на база медикаментите, които споменаваш, фибромиалгия ли имаш?
Защото на мен са изписани същите, но не ги вземам.

# 224
Присъединявам се с молба за координати.
Благодаря на всички за коментарите и насоките. За пореден път се убеждавам в ползата на форума.

Общи условия

Активация на акаунт