Бързи здравословни въпроси и отговори – 37

• 32 691
  • 737
  •   1
Отговори
# 285
При съмнение за рецидив на хеликобактер, каква проба да пусна, преди да отида на лекар? За контрола веднага след антибиотиците ми искаше фецес, но минаха няколко месеца, така и не отидох...

# 286
Има тема за Хеликобактер там вероятно по ще знаят, аз лично мисля, че фецес пак трябва. Чела съм , че в кръв може да не покаже а да има във фецес

# 287

Това нормално ли е да е 0.07?

# 288
Под 1 е негативен. Не може да е 0, поради самата технология.

# 289
Утре ще ходя до личния, днес ще се съветвам онлайн. От известно време имам лека болка и неприятни усещания (опъване например) около дясната буза на дупето, които усещания вървят надолу към сгъвката на дупето, бедрото от задната част, чак до прасеца. Болката не е силна, стрелкаща и осакатяваща, по-скоро е тъпа и непостоянна, но изтръпването и неприятното усещане от дупето надолу са супер неприятни.
Самодиагностицирах се с ишиас, но навсякъде чета, че там болките са силни и хората направо куцат, а при мен е просто неприятно, изтръпнало, опъващо. Понякога усещам лека болка и подръпване и кръста в дясно, но не е отново нещо кой знае какво.
Дали е ишиас?

# 290
Прилича на възпален седалищен нерв.

# 291
Мда, ишиас е (радикулит, възпален седалищен нерв). При мен това се обостря при седене дълго време седнала, когато работех 10 часа седнала на компютър на ден беше голяма мъка.
Но като цяло - това произтича от кръста.
Искай от ЛЛ направление за невролог.

# 292
Здравейте! Имам някакъв спомен, че бисептолът беше обявен за вреден, има ли нещо такова? Настинах, всъщност пих газирана вода, а гърлото ми е слабо място. Взимам умкалор и ремантадин, който май е излишен, но не знам дали ще ми мине така. Усещам, че гърлото ми е яко възпалено, чак ушите заглъхнали, и носа леко запушен. Та мога ли да взема бисептол (за да не е антибиотик)?

# 293
Аз поне не съм чела, то всички лекарства в една или друга степен са вредни Simple Smile
Бисептола е антибактериален препарат т.е. за проблеми и инфекции причинени от бактерии, не знам дали е подходящ в твоя случай.
Не пишеш да вземаш нещо за гърлото - таблетки, спрей, парацетамол, чай само от Умкалор едва ли ще ти мине.

# 294
Бисептол е химиотерапевтик и излиза във всички антибиограми. Т.е. действието му е сходно с това на АБ, само че не се нарича така.
Аз го пих преди няколко години, след което получих гъбички в устата.
По-добре не се самолекувай с такива препарати.

# 295
Не е обявен за вреден, но по-добре без него.
От пиене на вода не може да ти се възпали гърлото. Друга е причината.
Може да се мажеш с Гранофурин.

# 296
  • София
Къде в София (център) може да се намери Гранофурин спрей? За дете ще се ползва.

# 297
В аптеки Нове има, купувала съм и на спрей , и в шишенце.

# 298
Благодаря за отговорите!

mibobo друг път ми е минавало от Умкалора, но сега нещата май са по-сериозни.

DeVa от газираното стана. А защо ми е толкова слабо гърлото не знам Confused

# 299
DeVa от газираното стана. А защо ми е толкова слабо гърлото не знам Confused
[/quote]
Аз преди месец от газирана вода, която пих заради киселини, си докарах такива неприятности с гърлото.... ☹️☹️ При мен проблема идва от вродено уголемена дясна сливица, цял живот най-слабото ми място е това и за жалост винаги се стига до АБ при мен... 🤷‍♀️🤷‍♀️

Общи условия

Активация на акаунт