Бързи здравословни въпроси и отговори – 37

• 31 858
  • 737
  •   1
Отговори
# 345
Благодаря, но въпроса ми беше, по-скоро ако някой е ходил и може да препоръча от опит. Иначе още веднъж благодаря за отговора 🤗

# 346
Почвай АБ, не се бави, че да не тръгне инфекцията нагоре към бъбреците.
И да, нормално е при уроинфекции да има кръв и повишен белтък.

# 347
Започнах АБ, но не трябва ли и преглед при нефролог? Откъде да знам дали е тръгнало нагоре към бъбреците? Точно горе ме болеше бъбрека отдясно 🙁

# 348
Да, хубаво е да те види нефролог, но тъй като е петък вечер, а през уикенда няма да намериш - пий си АБ и запази възможно най-скорошния час за другата седмица.
Щом АБ е според Антибиограмата, би трябвало да подейства.
А ако е тръгнало и към бъбреците - лечението пак е с АБ.
Аз също при спешни ситуации си записвам часове през superdoc, тъй че виж какво излиза за понеделник.
И пий много вода + задължително и пробиотик, за да не си съсипеш флората от АБ.
А когато отидеш на нефролог, питай дали да не вземеш и противогъбично, на мен любимото ми беше преди да пия АБ за цистит, след което да цъфна с гъби от АБ 😩.

# 349
Чакам стерилната урина, така че не е според антибиограмата. Дано да подейства 🤞За другото знам, благодаря Hug
Другата седмица ще отида, но все пак ще проверя ако може събота и неделя някъде да ме прегледат. Не може в цяла София да няма прегледи събота и неделя. Преди малко прочетох че във Вита май преглеждат събота и неделя? Някой знае ли нещо?

# 350
Вчера обсъждахте лабораториите и искам да питам за мнение за Кандиларов. Наскоро отвориха много близо до нас и ми е най-удобна като локация. Какво ви е мнението за тях?

# 351
Майка ми за бъбреци, освен антибиотик пиеше и Ренохелп и Уронат голд, добавки са за бъбреците.

# 352
Може да имаш кръв в урината само от бактерии в мехура, Winter. Не изпадай в паника, нищо чак толкова спешно няма. Купи си Цистостоп Рапид, докато излезе антибиограмата. Пий по 2, 2-3 пъти. И много чай, много. Не започвай АБ на сляпо, че после става лошо.

# 353
  • Sofia
Вчера обсъждахте лабораториите и искам да питам за мнение за Кандиларов. Наскоро отвориха много близо до нас и ми е най-удобна като локация. Какво ви е мнението за тях?
Не съм доволна.
Три пъти ми се наложи там да си направя /поради огромните опашки в Цибалаб/.Имаше голяма разлика в реф.им с-ти,и доста по-високи цени в сравнение с други.

# 354
Не съм доволна от Кандиларов .
Изкараха малкия които е на 2 годинки със анемия.
До като във цибалаб резултатите си бяха точни .
Кандиларов не са много коректни

Задължително пиите противогъбично защото тези антибиотици са страшни.
А би трябвало лекаря да ви изпише противогъбично лекарство.

# 355
Чакам стерилната урина, така че не е според антибиограмата. Дано да подейства 🤞За другото знам, благодаря Hug
Другата седмица ще отида, но все пак ще проверя ако може събота и неделя някъде да ме прегледат. Не може в цяла София да няма прегледи събота и неделя. Преди малко прочетох че във Вита май преглеждат събота и неделя? Някой знае ли нещо?

Дори и да намериш събота и неделя, което е съмнително - щом няма излязла стерилна урина, няма много повече какво да ти предпишат освен АБ на сляпо.
Тъй че даже по-добре да отидеш след като са ти излезли резултатите, но след като си почнала вече АБ, продължавай да го пиеш.
Какво ти изписа ЛЛ?

# 356
Залагам на Ципрофлоксацин.

# 357
+1.
Винаги това изписват ЛЛ за цистит.
Въпреки че моята предишна беше вдигнала  ръце от моите 100 цистита и ми изписваше и Нолоцин за разнообразие.

# 358
Моят ми даваше Монурал до излизането на антибиограмата.

Нолицин е пак от групата на хинолоните, като Ципрофлоксацин.

# 359
Каза нещо за ципрофлоксацин, но накрая ми изписа Аугментин 🤔 Днес съм по-добре и се надявам антибиотика да действа 🤞🤞🤞

Общи условия

Активация на акаунт