Бързи здравословни въпроси и отговори – 37

• 32 696
  • 737
  •   1
Отговори
# 330
Да, Рамус не е много добър вариант. Иначе, инсулинът е добре не е нисък в никакъв случай, но кр.захар е малко ниска да. А какво значи да ти е зле т.е. когато си мериш глюкозата?

Защо Рамус е лош вариант?

# 331
Ами много пъти е коментирано, че лабораторията има сравнително лоша репутация. Често има грешни резултати там или с много големи отклонения спрямо други лаборатории. Говори се, че използват стари реактиви. Нямам идея колко е вярно всичко, но истината е, че много хора са недоволни от тях и то по много градове. В няколко здравни теми съм за различни проблеми и почти във всяка от тях някой се е оплакал от Рамус.

# 332
ЛЛ ми даде направления миналата седмица за годишни профилактични прегледи (ПКК и урина), обаче уикенда изстинах и в момента съм с хрема, рядко следобед вдигам 37,3 градуса, отделно по други причини ми изписаха антибиотик, който трябва да пия 7 дена и се чудя кога би било подходящо да си пусна изследванията и колко биха били изменени предвид сегашното ми положение, знам, че важат направленията 1 месец, но пък идват и празници, и не знам да не взема да изпусна срока.

# 333
  • София
А бихте ли дали мнение за лаборатории Синево?
Скоро щях да ходя в Рамус, че ми е най-удобна, но като прочетох се отказах Rolling Eyes

Едит - и възможно ли е известно време след прекаран Коксаки вирус някои от ноктите на ръцете да станат чупливи или "различни" - някак си нащърбени изглеждат.

# 334
Аз пък имам отрицателни впечатления от Цобалаб. Всъщност там не стъпвам вече по никакъв повод. Кръвните си ги пускам на различни места, но и в Рамус, защото имат нелоши пакети. Като си гледах резултатите последният път - отговарят на картинката.
А за Коксаки - може направо да паднат ноктите.

# 335
Здравейте.
Днес си взех комбиниран тест за ковид и грип.
Кога трябва да го направя.
Пречи ли че носа ми е запушен

# 336
Изчакайте поне 3 дни от началото на симптомите. Не пречи запушен нос, то обикновено е така.

Рамус за мен е в Черния списък. Изкараха ми една много рядко срещана, смъртоносна бактерия в урината. На контрола в лабораторията на ДКЦ излезе стерилна. Ако нещо го няма в лабораториите на ДКЦ, ползвам Зинвест. Други лаборатории - не.

# 337
Здравейте.
Имам още един въпрос.
Купих теста комбинирания за грип и ковид .
Как трябва да съхранявам теста които купих

# 338
На стайна Т, в някой шкаф.

# 339
Е, мен пък Цибалаб ме изкараха с лупус 😵💫.
В Рамус никога не пускам микробиологии, имам си проверена лаборатория за това.
Но тъй като трябва скоро да си правя контролни кръвни изследвания - бихте ли препоръчали читава лаборатория, категорично без горните 2, която да не дере съвсем кожи за изследвания? Някъде в центъра на София или наоколо ще е добре.
Имам да си правя желязо, ЖСК, феритин, д-димер и още няколко подобни.

# 340
  • Пловдив
Е, мен пък Цибалаб ме изкараха с лупус 😵💫.
В Рамус никога не пускам микробиологии, имам си проверена лаборатория за това.
Но тъй като трябва скоро да си правя контролни кръвни изследвания - бихте ли препоръчали читава лаборатория, категорично без горните 2, която да не дере съвсем кожи за изследвания? Някъде в центъра на София или наоколо ще е добре.
Имам да си правя желязо, ЖСК, феритин, д-димер и още няколко подобни.
Аз се доверявам на Бодимед.

# 341
Здравейте, знаете ли къде може да се отиде на нефролог събота и неделя? Днес сутринта си пуснах урина и излезнаха много стряскащи резултати и се изплаших Scream ЛЛ каза че е бактерия и ми изписа антибиотик, но аз мисля че трябва да ме погледнат на ехограф (според нея е излишно). Може ли само от бактерия в урината да имам и кръв в урината и завишен албумин и протеин и левкоцити? Имах болки тези дни, но понеже разминаха не отидох през седмицата на лекар и сега се чудя къде мога да отида събота и неделя 🤔 Ако някой знае моля да сподели. За град София

Последна редакция: пт, 09 дек 2022, 19:19 от Winter11

# 342
Здравейте, знаете ли къде може да се отиде на нефролог събота и неделя? Днес сутринта си пуснах урина и излезнаха много стряскащи резултати и се изплаших Scream ЛЛ каза че е бактерия и ми изписа антибиотик, но аз мисля че трябва да ме погледнат на ехограф (според нея е излишно). Може ли само от бактерия в урината да имам и кръв в урината и завишен албумин и протеин и левкоцити? Имах болки тези дни, но понеже разминаха не отидох през седмицата на лекар и сега се чудя къде мога да отида събота и неделя 🤔 Ако някой знае моля да сподели.
За София ли става въпрос

# 343
Да, забравих да напиша

# 344
Да, забравих да напиша
Във супердог видях но за Понеделник има
Др Марта Ортова 09.20 часа тел 0877262061
028840010 бул. Александър Малинов 80А
Доц. Румяна Кръстева, дм
Нефролог (Бъбречни болести) София · ул. Пиротска 66 · Телефон: 0887766958 · 029318593
Понеделник 10.00 Часа
Това успях да видя

Общи условия

Активация на акаунт