Бързи здравословни въпроси и отговори – 37

• 32 707
  • 737
  •   1
Отговори
# 315
# 316
  • София
The Joykiller, тук няма да получиш по-различен отговор от този, който вече ти дадоха в темата за Хашимото. Simple Smile Просто няма какво друго да се добави - диагнозата е ясна. Най-вероятно ще ти изпишат синтетичен хормон.
Писах тук, тъй като отговор “тепърва започва качването на килограми” ме втрещи.

# 317
На хематолог. Водих майка ми, но тя беше с много нисък, под 80.
Как протича самия преглед  .
Има ли някакви изисквания към пациента

# 318
Писах тук, тъй като отговор “тепърва започва качването на килограми” ме втрещи.

Самото заболяване е свързано с наличието на забавен метаболизъм и куп други неприятни ефекти, така че - да, в известен смисъл, ако не бъдат предприети адекватни мерки във времето, нещата с отслабването няма да станат по-лесни.
Не искам да звуча наставнически, но ако бях на твое място, нямаше да мисля толкова за излишните килограми на този етап. Разбирам, че не е приятно да не изглеждаш така, както искаш, но самият факт, че тепърва предстои лекар да те диагностицира с хронично автоимунно заболяване е достатъчно сериозен сам по себе си. Т.е. моят съвет би бил - надълго и нашироко да се информираш какво представлява това заболяване и какви са промените, които тепърва ще трябва да направиш в живота си.

# 319
На 23 тепърва карам Варицела. Мислих, че съм лепнала някое вирусче, но днес сутринта ми избиха първите пъпки и личната лекарка потвърди по симптомите и снимките.
Проблемът е,че се разболях по време на пътуване в Турция и вдругиден трябва да се пробера . Много се притеснявам как ще станат нещата.

Пътуването е вдругиден сутринта. Според вас мога ли да се прибера с автобуса и да се приложи някакъв вид изолация, както и да нося маска по време на пътуването. Имам вече доста пъпки по лицето, а и не искам да поставям околните в риск.

Има вариант с малко повече зор баща ми да дойде да ме вземе, но не е карал Варицела и вече все пак е възрастен и с придружаващи заболявания, последното, което искам е да го заразя. Има ли какви мерки да се предприемат, за да е предпазен по време на пътуването. Нямам други опции с роднини, а повечето от приятелите ми нямат книжки.

Също как стоят като изисквания нещата с преминаването на границата като съм видимо болна? Ако има предписания за карантина, ще я спазвам, само веднъж да се прибера.

# 320
Имате ли впечатление, че масово хората са с високо кръвно. Поне моите познати са. Имало връзка с изкаран ковид.

# 321
Аз съм с хашимото и не качих за 10 г. дори 1-2 кг. На 100 мг еутирокс съм. Всичко е индивидуално.

# 322
На 23 тепърва карам Варицела. Мислих, че съм лепнала някое вирусче, но днес сутринта ми избиха първите пъпки и личната лекарка потвърди по симптомите и снимките.
Проблемът е,че се разболях по време на пътуване в Турция и вдругиден трябва да се пробера . Много се притеснявам как ще станат нещата.

Пътуването е вдругиден сутринта. Според вас мога ли да се прибера с автобуса и да се приложи някакъв вид изолация, както и да нося маска по време на пътуването. Имам вече доста пъпки по лицето, а и не искам да поставям околните в риск.

Има вариант с малко повече зор баща ми да дойде да ме вземе, но не е карал Варицела и вече все пак е възрастен и с придружаващи заболявания, последното, което искам е да го заразя. Има ли какви мерки да се предприемат, за да е предпазен по време на пътуването. Нямам други опции с роднини, а повечето от приятелите ми нямат книжки.

Също как стоят като изисквания нещата с преминаването на границата като съм видимо болна? Ако има предписания за карантина, ще я спазвам, само веднъж да се прибера.

Варицелата е силно заразна. Болните са заразни до завяхване на коричките на пъпките. По принцип Вие би трябвало да сте в карантина вече и да не излизате оттам, където сте. ЛЛ да Ви обясни сроковете и т.н.
Прибирайки се с автобус, дори и да сте с маска, поставяте още 50 човека в риск да се заразят, ако не са преболедували, а сред тях може да има възрастни хора, или не дай си Боже, бременни. Няма да описвам колко е опасно бременна жена да се разболее от шарка и до какво може да доведе това.
Да карате баща Ви да Ви взима, при положение, че не е преболедувал е супер рисково.
Тъй че, колкото и да е неприятно - правилният ход е да си останете под карантина там, където сте в момента.

# 323
На хематолог. Водих майка ми, но тя беше с много нисък, под 80.
Как протича самия преглед  .
Има ли някакви изисквания към пациента

Няма изисквания. Пускат се изследвания,  на базата на които се назначава лечение.
Преглед реално няма.

# 324
Здравейте!Какво ще кажете за тези резултати?Стойностите на инсулин и глюкоза ми се струват твърде ниски.Глюкозата понякога като я меря с глюкомера, когато усетя,че ми е зле,е около 5,6-6,3....Инсулина последно ми беше 7 на гладно.В РАМУС ги правих,може би не трябваше.🤔

# 325
Да, Рамус не е много добър вариант. Иначе, инсулинът е добре не е нисък в никакъв случай, но кр.захар е малко ниска да. А какво значи да ти е зле т.е. когато си мериш глюкозата?

# 326
Да, Рамус не е много добър вариант. Иначе, инсулинът е добре не е нисък в никакъв случай, но кр.захар е малко ниска да. А какво значи да ти е зле т.е. когато си мериш глюкозата?
Ами мисля,че е Хипогликемия -пребледнявам,рязко от нищото започвам да треперя,да се потя,и трябва много бързо да хапна нещо.Пия глюкофаж 750 хр.Два дни преди изследването не го пих.Изчислих НОМА 0,97,но не намирам обяснение в нета.Другата сряда ще ги занеса на лекарката, затова питам, любопитно ми е.

# 327
Да, хипогликемична криза е вероятно. Тогава значи инсулина е висок, той е този който сваля захарта. А кога и защо е изписан Глюкофажа, той е  за висок инсулин, но явно нещо дозата не е добре.

# 328
Да, хипогликемична криза е вероятно. Тогава значи инсулина е висок, той е този който сваля захарта. А кога и защо е изписан Глюкофажа, той е  за висок инсулин, но явно нещо дозата не е добре.
На базата на други изследвания, отпреди година и половина го изписа, същата лекарка.Добре се чувствам от него,кризи получавам много рядко,може би само когато не го пия,за по няколко дни ми се е случвало да не го взема.

# 329
Е да, щом пропускаш прием тогава ти скача инсулина. Не го прави, мисля, че не е хубаво така да прескачаш и то повече от ден.

Общи условия

Активация на акаунт