Бързи здравословни въпроси и отговори – 37

• 31 790
  • 737
  •   1
Отговори
# 495
Здравейте,имам доста сериозна хрема и след преглед ми изписаха антибиотика "Флексид".Обаче чета много лошо отзиви за него и странични ефекти и не знам дали да го взимам изобщо.УНГ твърди,че проблеми има рядко с него и така и не ми предложи алтернатива.Интересува ме дали някой го е пил и дали е толкова лош наистина,ако някой има опит.

# 496
Пусна ли ти носен секрет? За хрема, без МБ, не бих пила Флексид.

# 497
Не,нищо не ми пусна,прегледа ме само,погледна носа,ушите и гърлото.Даде ми направление за очен лекар,тъй като и очите ми са възпалени,според нея от носа.Каза че трябва да се започне лечение веднага.Освен антибиотика ми изписа и пробиотик,разбира се,както и Назориг спрей за нос и Кависепт за инхалации.Предполагам очната ще изпише и капки след преглед и при нея.

# 498
Не,нищо не ми пусна,прегледа ме само,погледна носа,ушите и гърлото.Даде ми направление за очен лекар,тъй като и очите ми са възпалени,според нея от носа.Каза че трябва да се започне лечение веднага.Освен антибиотика ми изписа и пробиотик,разбира се,както и Назориг спрей за нос и Кависепт за инхалации.Предполагам очната ще изпише и капки след преглед и при нея.
Да не би е алергия... Не знам, че се възпаляват очите от носа....

# 499
Нямам по принцип алергии,не ми се е случвало и такова нещо до сега.Същевременно поне белите дробове са чисти.Имам доверие на лекарите,но някак си чак този силен антибиотик изведнъж.Обмислям да взема другите неща от рецептата и каквото още изпише очната и да пробвам само с тях ден,два,ако има ефект.

# 500
Здравейте пак. Сега аз самата съм с цистит - излезе си в обикновената урина. Странното е, че се появи точно след полов акт. Какво точно го е предизвикало ( лубрикант,мокри кърпички,самия полов акт), мъжа ми трябва ли да пие нещо?

Пп. Бабата каза, че нейната урина е чиста вече,има само леки болки. Надявам се и те да изчезнат,макар че не би трябвало да ги има според мен вече.

# 501
Какво значи излезе в обикновена урина? И въобще какво разбираш под цистит?

Теодора25, не е важно дали е силен/слаб АБ, а дали имаш изобщо нужда от АБ. Ако е бактерия, трябва посявка и антибиограма. Ако е алергия, изобщо няма да ти помогне АБ.

# 502
Имам левкоцити,епителни клетки масово, понеже лаборантката ми е позната ми каза, че е цистит . Имам постоянно чувство, че ми се пишка и парене . Имала съм по едно време поне два пъти в годината,познавам си го по принцип и без изследвания. Просто сега се озадачих,че стана след полов контакт.

# 503
Ами то обикновено и най-често се получава след полов акт. Но само от обикновена урина не е ясно дали има бактерии и какви. Левкоцитите показват възпаление, но не и причинител.

# 504
да,така е,ще пусна и стерилна урина. За първи път ми се случва след полов акт,винаги е било от настинка /басейн.

# 505
Вдигам високо кръвно налягане. Понякога. Липиден профил - перфектен! Дори добрият холестерол ми е повишен. Питах лекарите, не могат да ми кажат нищо за причината. Някой знае ли в какво се състои тя?

# 506
Вдигането на кръвно ежедневие ли е ? Причините могат да бъдат много,след като изследванията Ви са добре. Стрес и напражение е най-главния фактор,консумацията на месо,мазно,тлъсто и т.н всеки ден също е една от малкото причини. Не съм лекар,но холестерола мисля,че всички знаеш от какво се повишава,за съжаление.🫠 Бих Ви посъветвала сутрин на гладно (ако повишеното кръвно е ежедневие) да си правите кисело мляко(50гр) + 2/3 кафени л. канела.
Вдигам високо кръвно налягане. Понякога. Липиден профил - перфектен! Дори добрият холестерол ми е повишен. Питах лекарите, не могат да ми кажат нищо за причината. Някой знае ли в какво се състои тя?

# 507
Здравейте.
Аз искам да ви попитам.
При болка във гърдата какво пиете .
От снощи ме боли дясната гърда.

# 508
Зависи какви болки...щом е само на едната гърда аз лично бих отишла на лекар.
Иначе ако са болезнени гърди както при овулация/месечен цикъл, тоест на хормонална основа може да се опита с Вечерна иглика, но пак е хубаво след консулт с лекар.

# 509
Зависи какви болки...щом е само на едната гърда аз лично бих отишла на лекар.
Иначе ако са болезнени гърди както при овулация/месечен цикъл, тоест на хормонална основа може да се опита с Вечерна иглика, но пак е хубаво след консулт с лекар.
Този месец още не ми е дошъл.
Сигурно за това имам болка.
За това питам какво пиете във такъв случай

Общи условия

Активация на акаунт