Бързи здравословни въпроси и отговори – 37

• 31 806
  • 737
  •   1
Отговори
# 480
Записах си час за ортопед, че ме боли коляното периодично. Не съм посещавала до сега. Чудя се как ще мине прегледа, да направя ли снимка предварително? Да не е да ида и той да каже "А ми иди на рентген да видим какво става" и това да ми е първичният преглед. Възможно ли е да иска да ми пуска изследвания някакви, че пия колаген сега?
Знам, че кристалната ви топка предколедно не работи, но някакви основни насоки ще са ми от полза.
Ne се снимай предварително. Това си е облъчване, представи си, че иска отново да се снимаш.

# 481
Може да е нещо със ставата, може мускулни влакна - скъсани, разтегнати.
Дано правилно те диагностицират.
Майка я болеше така коляно, ортопед настояваше че е от ставата. Не минаваше, той пак твърдеше че е това. Оказа се съвсем друго, скъсани влакна мускулни, възпаление от там...друг лекар откри причината.

# 482
Преди ден питах за закупуване на лекарство от чужбина - давам отчет: взеха ми три опаковки с бяла рецепта, издадена през миналата година. Този, който ми взе лекарството от Солун нямаше рецептата в себе си, а само снимката й на вайбър.

# 483
Здравейте, след прекаран бронхит след месец симптомите ми се върнаха със задух. Пулмоложката ме изпрати на спирометрия. Обобщението от там е умерена обструкция. Преди месец на ренгена излесе увеличени сенки, конгестирани и сгъстен белодробен рисунък. Сега умерена обструкция от спирометрията какво е това? С нея ще се видим в четвъртък след обед.

# 484
Ето
https://medpedia.framar.bg/%D1%81%D0%B8%D0%BC%D0%BF%D1%82%D0%BE% … D0%BE%D0%B2%D0%B5

Дано е в началото при теб и се преодолее.

# 485
DeVa®, всеки знае да намери в интернета четиво по проблема си и да се запознае. Тук искаме мнения на хората, съвети, разяснения. Може би някой е патил и прочее. Какви стъпки е направил, за колко време се излекувал....

# 486
Тук е общо информативна тема. Може да има специализирана, за повече подробности, Емма.
Тя пита какво е обструкция.

# 487
Добър вечер!
За един месец сборно съм била 5 дни здрава … От миналата седмица,само 1-2 вечери е имало, в който не съм използвала Олинт,за да дишам… От два дни насам използвам Олинт дори през деня. Днес минах границата,ставах и през ноща да си слагам,дори времето им на ефект намаля наполовина … Какво да правя? Ще полудея,не мога да се нахраня дори….

# 488
  • София
Пробвай с физиологичен разтвор. Поне е безобиден (според моя опит?) и можеш да прочистваш носа няколко/много пъти на ден.
Какво означава ПХ на урина към горната граница? От 8 горна, при мен е 7.
Миналата година по това време беше 5.5 при долна 4.5.
Кое е оптималното ми е въпроса.

# 489
По-алкална е по-добре. Т.е. 7 е по-добре от 5.

# 490
miamim, pH на урина се влияе и от храната... Например, лимон, сода, плодове, зеленчуци повишават pH, което е добре. Зависи, какво си яла предишния ден и затова резултатите на изследване са различни. Има и тестовите лентички за мерене на pH на урина. Аз ги ползвам, защото имам склонност към pH равно на 5 и под 5.

# 491
  • София
Препоръчайте ми нещо за възпалени венци. Ползвах Сандрин, но май нищо не помага.

# 492
Препоръчайте ми нещо за възпалени венци. Ползвах Сандрин, но май нищо не помага.

Алсипин.

# 493
Добър вечер!
За един месец сборно съм била 5 дни здрава … От миналата седмица,само 1-2 вечери е имало, в който не съм използвала Олинт,за да дишам… От два дни насам използвам Олинт дори през деня. Днес минах границата,ставах и през ноща да си слагам,дори времето им на ефект намаля наполовина … Какво да правя? Ще полудея,не мога да се нахраня дори….

Вземи си Синулан на хапчета, помага много повече от всякакви капки.

# 494
Да,от днес започвам активното дрогиране отново. Синулан Форте спрей+ибупром синус+гентазон 😅
Добър вечер!

Вземи си Синулан на хапчета, помага много повече от всякакви капки.

Общи условия

Активация на акаунт