Бързи здравословни въпроси и отговори – 37

• 31 807
  • 737
  •   1
Отговори
# 465
Не се знае и дали е до 21-ви, броят се 30 дни, както са казали преди това. Ако е къс месец февруари например, може и до 24 да стане, но ако е дълъг месец може и до 19-20 да се падне....избройте ги на календара, като започнете от 21 ноември като първи ден

# 466
Ноември е 30 дни. Би трябвало 20.12 да е последната възможност.

# 467
До 20 декември и аз го броя.
Да се пита в НЗОК..ако е толкова на зор работата...

# 468
Може ЛЛ да анулира това направление и да издаде ново с нова дата.

# 469
До 20.12 трябва да важи направлението

# 470
Кофти. Благодаря за отговорите.
По принцип става безпроблемно ако се анулира в месеца на издаване. Обаче не е такъв случая сега, а където си бях запазила час излязоха в болничен.

# 471
  • София
Здравейте, извинявам се за глупавият въпрос, но възможно  ли е от прием на колаген да се промени цвета на изпражненията? Също  от няколко дни хапвам по 1 райска ябълка, може и да си въобразявам, но ми дразни стомаха.
Ясно е, че ще ходя на лекар , но какви изследвания  да пусна преди това?

# 472
Някой на който са му правили биопсия на лимфен подут възел ще съм благодарна да ми разкаже по подробно как минава, колко време трае операцията, нощува ли се после в болницата,че ми е установен подут лимфен възел на дясната шия, който е твърд,болка от месец и половина и ме изпрати за биопсия и кръвна картина и съм много уплашена хем за биопсията хем за рак,каза по скоро че хирургът трябва да прецени има ли нужда от биопсия.

# 473
На мен колагенът ми дразнеше стомаха.

# 474
Някой оперирал ли е аденом на надбъбречна жлеза. Много се страхувам и незнам какво да очаквам. Ще се промени ли животът ми след такава операция.

# 475
  • пустинята Гоби
И райската ябълка може да промени цвета на изпражненията. Спрете да я ядете и ще видите от нея ли е проблема.

# 476
  • София
Записах си час за ортопед, че ме боли коляното периодично. Не съм посещавала до сега. Чудя се как ще мине прегледа, да направя ли снимка предварително? Да не е да ида и той да каже "А ми иди на рентген да видим какво става" и това да ми е първичният преглед. Възможно ли е да иска да ми пуска изследвания някакви, че пия колаген сега?
Знам, че кристалната ви топка предколедно не работи, но някакви основни насоки ще са ми от полза.

# 477
Забелязах, че малко ми е пожълтял нокътя на крака. Мога ли профилактично да го мажа с нещо против гъбички? Нещо, което няма миризма, че от един Полинейл на баба ми ми става лошо (надушвам я през маратонките) 🤪

# 478
Зайче, мой съвет е да отидеш на доктор и да ти вземат проба от нокътя, за да се види дали е гъбичка и ако - да, каква и на какво е чувствителна.
Само с мазане гъбичките на ноктите могат да се лекуват само, ако е засегната 30% от повърхността на нокътя. Ако е над - трябва системно лечение.
Ако си от София - такива проби правят в кожно-венерическия доспансер в 29-то ДКЦ, както и в Кожна клиника на Александровска болница.
Иначе пожълтяването може и да е по друга причина - например от лакове.
Иначе - мазила всякакви… природни, не природни, но как да се уцели какво точно ще действа при теб е толкова трудно…
Аз например имам такъв нокът - изглежда кошмарно. Но моят е дострофичен (многократно травмиран), а не гъбичен. През годините съм го мазала с всичко възможно, правила съм няколко МБ - няма гъби, нищо ме му влияе. Ходя всеки месец на медицински педикюр и ми го обработват, че да не става много дебел и да ме боли и това е.

# 479
Зайче, мой съвет е да отидеш на доктор и да ти вземат проба от нокътя, за да се види дали е гъбичка и ако - да, каква и на какво е чувствителна.
Само с мазане гъбичките на ноктите могат да се лекуват само, ако е засегната 30% от повърхността на нокътя. Ако е над - трябва системно лечение.
Ако си от София - такива проби правят в кожно-венерическия доспансер в 29-то ДКЦ, както и в Кожна клиника на Александровска болница.
Иначе пожълтяването може и да е по друга причина - например от лакове.
Иначе - мазила всякакви… природни, не природни, но как да се уцели какво точно ще действа при теб е толкова трудно…
Аз например имам такъв нокът - изглежда кошмарно. Но моят е дострофичен (многократно травмиран), а не гъбичен. През годините съм го мазала с всичко възможно, правила съм няколко МБ - няма гъби, нищо ме му влияе. Ходя всеки месец на медицински педикюр и ми го обработват, че да не става много дебел и да ме боли и това е.
Може и от спэване до е! Благодаря! След празниците ще се тествам

Общи условия

Активация на акаунт