Бързи здравословни въпроси и отговори – 37

• 31 790
  • 737
  •   1
Отговори
# 90
  • Г. О.
Здравейте. Гликиран хемоглобин 5,7% как ви се струва? Преддиабетно състояние ли е и трябва ли да се предприемат някакви мерки според вас при такъв резултат? Човекът е направил изследването профилактично, тъй като е пускал глюкоза на гладно и му се е сторила висока (5,6).

# 91
Възможно е да е предиабет. Да си направи и инсулин и обременяване с глюкоза. И задължително консултация с ендокринолог.

# 92
Съмнявам се да намери ендокринолог, който да му обърне внимание с тази стойност. По-добре да си плати изследванията, те и без това не минават по НЗОК, а после да търси лекар. До 6 е нормална стойността. Даже до 6,4, скоро пусках и аз.

# 93
  • Г. О.
Благодаря. В интернет виждам, че има двукратен, трикратен и четирикратен глюкозотолерантен тест. Кой вариант трябва да избере?

# 94
Трикратен, с трикратен инсулин - ИРИ се води. Без инсулин не е достатъчно информативен тестът.

# 95
Да, трикратен и аз съм правила, глюкоза + инсулин.
Моята ендокриноложка ми е казвала, че глюкоза на гладно и гликиран хемоглобин не са достатъчно информативни. Трябва си обременяване и да, то май не влиза по касата.

# 96
Здравейте, кърмя и имам запек с позив за ходене до тоалетна, но изпражненията са твърди. Взех 1 сиропче Дуфалак сутринта и преди 2 часа още едно, но няма действие. Мога ли да си взема клизма  Ева кю днес или друга след като съм приела тези сиропи?

# 97
  • пустинята Гоби
Има кърмаческа подфорум със специалисти по кърмене, там ще са по-полезни. Аз на Ваше място бих наблегнала на киви, тиква, овесени ядки и сутрин на гладно чай с мед.

# 98
Здравейте, кърмя и имам запек с позив за ходене до тоалетна, но изпражненията са твърди. Взех 1 сиропче Дуфалак сутринта и преди 2 часа още едно, но няма действие. Мога ли да си взема клизма  Ева кю днес или друга след като съм приела тези сиропи?

Пие се вечер и действа на сутринта. За 2 часа няма как да стане

# 99
  • Somewhere far away
Може ли мнения за лаборатория Detox center?

# 100
Да дам отговор, с арника е много ефектно. И за синините и за оток.
Много внимателно се маже с гел с арника / продава се в аптеките,но му за бравих името сега/.
Иначе носа не е разместен, заздравява бързо.
Благодаря на всички.

# 101
  • Burgas, Bulgaria
Да ти пльосна резултата и тук ,че ме човърка . Доктор нямаше ,от регистратура ми го дадоха и казаха вторник за епикриза  . Това е от гастроскопия взет материал , доктора  каза ,че е видял гастрит и вероятно имам хеликобактер . Явно нямам.

Мононуклеарен възпалителен инфилтрат в хориона . Регенераторно хиперпластична ямкова активност с деформитет .
Хроничен повърхностен гастрит
Х.П - отр. (-)

# 102
Има ли в момента грип с ужасна кашлица и хрема? Мъжа ми и сина са болни, няма как да е корона вирус, защото го караха в средата на септември, проверен с тестове. Сега какво е, не знам, аман вече от тях!

# 103
Имам чувството, че всякакви видове грип шетат в момента. С кашлица, без кашлица, с храносмилателни разстройства, предрешен като ангина и тн.

Аз се чудя на моето гърло, вечер ме боли, чак отвън като натисна сливицата е болезнена. Оглеждах снощи, няма налепи.
Сутрин като стана, изчезват  болките и така цял ден до вечерта.
Бях прочела някъде, че може и от щитовидната да е, но все стоя нащрек.

# 104
  • Пловдив
Ън, не знам дали е грип, но има такъв вирус. Направете комбиниран тест, в него са включени грип А и грип В.
В момента вилнеят много вируси и бацили.

Общи условия

Активация на акаунт