Бързи здравословни въпроси и отговори – 37

• 31 815
  • 737
  •   1
Отговори
# 435
При мен едното е взимано от Сърбия.Там прибират рецептата.Бях дала три рецепти, купувани са от различни аптеки, за да имаме за повече време.Като там оригиналното лекарство беше2-3 евро, а тук генерик за 15...

# 436
Зелената рецепта и тук я прибират. Досега винаги

# 437
Зелена са длъжни да я приберат тук, тя на сто места се отчита и проследява тая бланка... Дори бланката има сериен номер, уникален за всяка рецепта. Екземпляр остава в аптеката, а вторият се предава с отчета, ако някъде забравят да приберат рецептата след като я изпълнят ги чакат големи неприятности.
Дано да намерите по съседните държави щом там е по-лесно и просто с бяла рецепта и имате възможност.

# 438
Купувала съм си лекарства от няколко държави - в Италия ми искаха рецепта, показах им снимана на телефона. В Гърция и Турция са ми давали и без рецепта и с рецепта на хартия.

# 439
Възможна ли е инфекция на долни дихателни пътища да протича без измерима или осезаема температура?

Ако питаш за пневмония, да, възможно е да нямаш никаква Т. Нито висока, нито субфебрилна.

# 440
  • пустинята Гоби
В Гърция и Сърбия вероятно няма да има проблеми. На мен и от Македония са ми носили лекарство с рецепта.

# 441
Мамчета, УНГ преглежда синуси. Кой евентуално почиства? УНГ, стоматолог хирург или? 🙄

# 442
Здравейте,аз съм с бабата с цистит . Пуснахме в събота урина,пише без бактериален растеж,но това готов резултат ли е? Защото много бързо са излязли, не трябва ли три дни за бактерии? Понякога нали пишат така докато не излезе резултата и не се ориентирам

# 443
Не е ли три дни за антибиограма, в случай че има на какво де. Ако няма бактерии, няма на какво да пробват антибиотици...

# 444
Ако веднага направят посявката, на следващ ден се вижда расте ли нещо, или няма растеж. Казвали са ми да се обадя на следващият ден точно за да ми кажат има ли растеж някакъв.
Ако няма, си е окончателен резултата.
Ако има растеж, се прибавят антибиотиците да се види на кой реагира, и тогава вече чакаш още два дена, за да излезе антибиограмата.

# 445
Точно така, за един ден се вижда ще расте ли нещо, ако има наченки тогава се забавя резултата - да расте, да се направи антибиограма.

# 446
  • София
Възможна ли е инфекция на долни дихателни пътища да протича без измерима или осезаема температура?

Да.

# 447
Ясно,значи си е готов резултата,просто няма нищо за щастие. Благодаря ви!

# 448
  • София
За профилактични изследвания на урина (обикновена, не стерилна) първа урина ли трябваше да е?

# 449
За обикновена урина няма значение.

Общи условия

Активация на акаунт