Бързи здравословни въпроси и отговори – 37

• 31 779
  • 737
  •   1
Отговори
# 510
Ами аз обикновено като имам болки са и в двете гърди. Принципно не пия нищо и си ги търпя. На преглед при мамолог споменах и ми изписаха Вечерна иглика за 3 месеца от която ми преминаха, но тя се пие постоянно, т.е. не е обезболяващо - да се пие 2 дни и да ти мине. След като я спрях обаче болките се върнаха, но този проблема е хормонален затова е добре консулт с лекар.

# 511
Ами аз обикновено като имам болки са и в двете гърди. Принципно не пия нищо и си ги търпя. На преглед при мамолог споменах и ми изписаха Вечерна иглика за 3 месеца от която ми преминаха, но тя се пие постоянно, т.е. не е обезболяващо - да се пие 2 дни и да ти мине. След като я спрях обаче болките се върнаха, но този проблема е хормонален затова е добре консулт с лекар.
Тоест трябва да взема направление за мамалог
Хубав ден

# 512
Преди цикъл е нормално да те болят гърдите. Ако болката преминава след цикъл, нищо не бих пила.

# 513
Svetlio.Tanq ако са болки в средата на месеца или преди цикъл, не е притеснително толкова. Но ако толкова те боли и не може да търпиш и ще пиеш нещо е по-добре след консулт с лекар. Вечерната иглика е растение не е лекарство, но все пак влияе на хормоналния фон. Има и още един препарт който го дават за предменструален синдром - Витекс.
Както казах, мен цял живот ме болят гърди и никога не съм пила нищо търпя си.
Ако при теб е силна и притеснителна болка, ако не си имала до сега, или това, че е само в едната гърда и т.н. отиди на лекар за твое спокойствие.

# 514
Хубав ден
. Аз имах преди четири пет години ужасни болки само в едната гърда, и затова ходих на един измислен мамолог,който по време на целия ми преглед на ехограф говореше на телефона. Много се ядосах ,защото той не каза абсолютно нищо,хвърли ми рецептата и изчезна от кабинета. Изписа ми геритамин до свършване на блистера и това беше. За моя изненада болките спряха и оттогава не са се проявявали. Аз знам отпреди,че имам мастопатия,а тя боли. Вечерната иглика, въпреки че е на растителна основа пак активизира хормони, а без лекарско предписание не е ок. Затова моето мнение е да си вземете геритамин/витамини А и Е са само/, а след нова година час за мамолог. Не се притеснявайте излишно!

# 515
Да се има предвид, че се предлага и Геритамин с хиалурон, който е само витамин Е.

# 516
Пак здравейте. Утре ще търся лаборатория за стерилна урина. Цистита ми не минава от Монурал и там другата добавка,която пия. Имам постоянно усещане, че ми се ходи до тоалетна, много рядко като че ли и леек сърбеж. Та тъй като писах,че стана на следващия ден след полов контакт,сега се чудя гъбички може ли да са и да се развият толкова бързо, от тях ще имам ли усещане за уриниране, или си е бактерия? Имам и лек външен дискомфорт като се забърша с хартията,след това започва да ме пари за малко. Може би има и някакъв чисто физически дискомфорт, защото имах болки при половия акт,но отделно от това си е и усещането за постоянно уриниране. Дайте идеи само стерилна урина ли мога да пусна( то не че на Бъдни вечер ще мога да ида на доктор) ,но поне да отхвърля ли гъбичките като вариант?

# 517
Хубав ден
. Аз имах преди четири пет години ужасни болки само в едната гърда, и затова ходих на един измислен мамолог,който по време на целия ми преглед на ехограф говореше на телефона. Много се ядосах ,защото той не каза абсолютно нищо,хвърли ми рецептата и изчезна от кабинета. Изписа ми геритамин до свършване на блистера и това беше. За моя изненада болките спряха и оттогава не са се проявявали. Аз знам отпреди,че имам мастопатия,а тя боли. Вечерната иглика, въпреки че е на растителна основа пак активизира хормони, а без лекарско предписание не е ок. Затова моето мнение е да си вземете геритамин/витамини А и Е са само/, а след нова година час за мамолог. Не се притеснявайте излишно!
Много благодаря.
След нова година ще взема направление за мамолог
За това лекарство ли имаш предвид

Последна редакция: пт, 23 дек 2022, 15:28 от Svetlio.Tanq

# 518
Отдавна съм имала цистит, но бих си пила АБ от началото, вместо да се влача с болка и прахчета.

# 519

Много благодаря.
След нова година ще взема направление за мамолог
За това лекарство ли имаш предвид

Момент, да видя, ами май на мен не ми дадоха кутийка или не помня. Ще снимам това, което е останало оттогава. Някъде е бутнато, момент.
Това, което си показала е точно с А и Е.
Аз вероятно съм взела повече тогава, защото помня, че цял блистер изпих, а вероятно е било  повече, че и останало. Доста отдавна бе.
Скрит текст:
[/spoiler]

Последна редакция: пт, 23 дек 2022, 16:06 от проксима

# 520
Отдавна съм имала цистит, но бих си пила АБ от началото, вместо да се влача с болка и прахчета.
И аз досега все съм пила АБ,но нали трябва антибиограма първо...утре ще издирвам лаборатория. Просто се чудех има ли други състояния,които са приличат на цистита,защото последно съм имала преди може би 5-6г и не помня.

# 521
Три дена да излезе биограмата, още два дена да подейства АБ...5 дена мъка още.
Еколи обикновено е причинителя.
При спешност се почва АБ, а ако биограмата покаже друг, се сменя в движение.
Ако е точен обаче, половината лечение е вече минало, само се довършва.

# 522
Купи си Цистостоп Рапид и пий по 2 на 4-6 часа, докато се пресекат симптомите. Той бързо действа.
После си чакай резултата от стерилната урина. Като много препатила, това ми е съвета.

Геритамин, който препоръчва Проксима е този

А има и друг, но без витамин А

Последна редакция: пт, 23 дек 2022, 18:13 от DeVa®

# 523
Благодаря ви на всички Blush

# 524
Здравейте.
Трети ден съм с ужасни болки в корема. Всичко започна преди три дни, нещата ескалираха много, наложи се ходене до спешното. От там - гинеколог, пкк, хирург, рентген на корем, което за мен беше много странно. Никъде нищо. Биха ми нош па и ме изпратиха по живо по здраво, обаче болката не спира. Локализира се в ляво ниско долу. Личната смята, че може да е спукана киста. Гинеколожката каза, че ако е така би трябвало да има спт. Личната каза, че било възможно да не се вижда. Предстои ми цикъл след 3 дни. Болките са ужасни, точно като при цикъл, с тази разлика, че не се повлияват нито от нош па, нито спазмалгон, бусколизин, нито дори Аулин. Може би от аулина минава, но за кратко. Вече чак не си спомням какво е да не ме боли.
Въпросът ми е - може ли наистина да е спукана киста, и да не се вижда, и към какъв лекар да се обърна, защото не издържам психически и физически.. болките са непоносими. 🤢😞

Общи условия

Активация на акаунт