Бързи здравословни въпроси и отговори – 37

• 31 746
  • 737
  •   1
Отговори
# 600
Моят лимфен възел още не е спаднал. Снощи докато си мих косата ми паднаха коричките от двете места, където ми махаха бенки, на едната забелязах, че имаше и още конци, явно не са ги махнали, както трябва. От време на време ме наболяват и раните, и лимфния възел. Чудя се в четвъртък дали да ходя пак до ЛЛ и какво да и искам, то на нея сигурно вече и е писнало от мен, особено след като всички кръвни изследвания ми бяха в норма...

# 601
Здравейте !
Прибрах се в Бг и веднага се разболях
( вчера ) от т.нар. “ Коледен вирус “, както и сестра ми, майка ми, че и свекървата.
Имам болно гърло, болки в мускулите , , страшна кашлица, втрисане, заради температура 39+-.
Лекувам се с Трахизан, Парацетамол, Витамин Ц 1000, Хексалгин, Грипекс Макс.
Въпроса ми е, ще мине ли без антибиотик, за да изчакам 2/3 дни, или да  вървя утре на спешен?! Съжалявам за глупавият въпрос, но отдавна не ме беше тръшкало така.

# 602
Здравейте, няколко дни преди Коледа усетих стомашен дискомфорт, състоящ се в гадене, тежест, оригване и повече газове. Мъжът ми по същото време беше с разстройство и повръщане. Всичко това ме навежда на мисълта, че става въпрос за вирус. При него всичко премина за два дни, но аз още се влача. По принцип имам проблемен стомах и трудно се оправям с тези вируси. Като допълнение до последния работен ден бях подложена на огромен стрес и преумора в работата. Имах такъв период в края на август и тогава пиех два пъти на ден Фамотидин, Иберогаст и пробиотик. Личната не работи по празниците, чухме се и каза пак да приложа тази терапия. Правя го вече, внимавам и какво ям, не съм по-зле, но не мога да кажа, че имам подобрение. Дайте съвет какво още мога да направя докато стигна до гастроентеролог след празниците, тъй като сега всички почиват. Скоро съм правила кръвни изследвания, туморни маркери и окултно кървене и всичко е наред. Те ми бяха назначени от гастрото, правен ми е и ехограф - и там всичко е наред.  От вчера имам и кашлица, която не знам дали е свързана със стомаха.  Благодаря предварително.

# 603
Йорис, аз бях със същото преди 2 седмици някъде.
Мъжът ми на работа, нямаше кой да гледа детето, което също беше болно... та аз нямах голям избор.
Директно отидох и на своя глава си взех Аугментин за 7 дена. Взимах го на 12 часа по 1.
Няколко часа след 1вото хапче започнаха да утихват симптомите, а след 2рото почити изчезнаха. За 2 дена се оправих, но си пих антибиотика до края, както си му е реда.
Та, заивис. Ако имаш възможност, пробвай да изчакаш. Ако не искаш да се мъчиш, антибиотик.

# 604
Йорис, трябва да пиеш антибиотик. С такава температура не трябва да чакаш нищо.

# 605
При мен “Коледния вирус” изби на гноен синузит. Въпреки всичкото ми самолечение , че си знам как протичат при мен нещата, реших, че вече няма накъде, 4 дни съм вече зле, а това, което ми изтича от носоглътката като секрет и сополите са гнойни, та минах през дежурния кабинет.
Та от днес съм на Бисептол, ух, отвратителен е, горчи кошмарно, дано да ме оправи поне, иначе го избрахме с доктора внимателно според предишните ми антибиограми.
Та мой съвет - ако сте зле, дежурен кабинет или ЛЛ по телефона, какъв е тоя вирус не знам, ама Ковид по-леко карам. То детето ми ме разболя всъщност, а вирусите от ДГ са най-кошмарните.

# 606
Здравейте !
Прибрах се в Бг и веднага се разболях
( вчера ) от т.нар. “ Коледен вирус “, както и сестра ми, майка ми, че и свекървата.
Имам болно гърло, болки в мускулите , , страшна кашлица, втрисане, заради температура 39+-.
Лекувам се с Трахизан, Парацетамол, Витамин Ц 1000, Хексалгин, Грипекс Макс.
Въпроса ми е, ще мине ли без антибиотик, за да изчакам 2/3 дни, или да  вървя утре на спешен?! Съжалявам за глупавият въпрос, но отдавна не ме беше тръшкало така.

Дъщеря ми на Бъдни вечер в полунощ вдигна температура 38,2 , беше и студено и я тресеше, нищо друго. На другия ден нямаше температура и нищо не я болеше, но вчера след обяд и падна гласа рязко, заболя я гърло и от сутринта започна Азакс. Явно кара този Коледен вирус.
Дано минава по- бързо, че тя не може да говори и шепне, ние с баща и не чуваме, картинка сме.

# 607
Тестове не правите ли? Какъв е този коледен вирус? Грип има вече, има и тестове за него.

# 608
Благодаря много за отговорите!
Утре ще мина през дежурен кабинет.

# 609
Моят лимфен възел още не е спаднал. Снощи докато си мих косата ми паднаха коричките от двете места, където ми махаха бенки, на едната забелязах, че имаше и още конци, явно не са ги махнали, както трябва. От време на време ме наболяват и раните, и лимфния възел. Чудя се в четвъртък дали да ходя пак до ЛЛ и какво да и искам, то на нея сигурно вече и е писнало от мен, особено след като всички кръвни изследвания ми бяха в норма...
Добър вечер.
На какъв лекар се ходи за да наблюдава бенки.
Имам една не много голяма на гърба.
И ми се иска да ги погледне лекар.
Лека вечер

# 610
Аз бях първо на преглед при онкодерматолог и тя ми даде направление за хирург.

# 611
Svetlio.Tanq, аз пък наранявах бенка и тя възпали след това та ходих при онкодерматолог. Но се оказа, че опасни са от нараняване бенки, които са във вид на петното по тялото, а не е стърчащи... Поне така разбрах. Но хубаво е да се види от лекаря.

# 612
За гноен синузит аз бих гледала към по-сериозен антибиотик от Бисептола, който не е точно антибиотик.

# 613
Да, знам за Бисептола, обаче вече съм адски резистентна, а всичко останало съм изпила през тази година или съм алергична.
Поне знам със сигурност, че гнусният ми стафилокок, който ми прави тези проблеми е чувствителен и към Бисептол, защото излиза във всички антибиограми, които са ми правени към МБ тази година. Аман от това стафилококово носителство, което го имам, при всеки вирус се активизира и става страшно.
Оффф, обаче това чудо ми дразни стомаха жестоко, направо не знам как ще издържа да го пия следващите дни.
Много е гадно да си болен, а пък на празниците - съвсем.

# 614
vermilion21, ако има конец, който при второто посещение при хирург не е свален, ЛЛ ще ти го свали. Винаги моята ми е махала конците.
Подутият лимфен възел е притеснителен, за това се пият АБ. Но на теб много ти станаха в последните месеци, виж личният лекар какво ще каже.

Общи условия

Активация на акаунт